UK Bookmakers

Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA, s-a întâlnit cu autoritățile județene din Maramureș

Scris de IP. Posted in Administratie


Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a vizitat joi, 23 martie, Palatul Administrativ din Baia Mare, unde a avut o întrevedere cu prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob și directorul SPAS Baia Mare, Bogdan Gavra.
Hans Klemm a arătat că a avut contacte cu organizația Hope and Homes for Children, care activează în județul Maramureș, și că integrarea persoanelor defavorizate în societate este un demers pe care Statele Unite îl sprijină. De asemenea,  în condițiile în care România se confruntă cu un deficit al forței de muncă, integrarea acestor persoane este o problemă importantă.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț i-a descris diplomatului situația cu care se confruntă România după ce o mare parte a populației a plecat din țară, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Protocol de colaborare pentru susținerea proiectului “Donează sânge, salvează vieți”

Scris de IP. Posted in Administratie


Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, s-a întâlnit miercuri, 22 martie, cu directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, Melania Dascălu, cu managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea, și cu reprezentanți ai Asociației Rotaract Club TEAM Baia Mare: Daniel Orza – președinte ales, Bogdan Ionuț Gâta – managerul proiectului, Adrei Barboloviciu – jurist și Daniel Costin - trezorier. Scopul întâlnirii a  fost informarea cu privire la necesitatea donării de sânge de către populație și încheierea unui protocol de colaborare pentru susținerea proiectului “Donează sânge, salvează vieți”, inițiat de Asociația Rotaract Club TEAM Baia Mare.
Nevoia de sânge în județul Maramureș este foarte mare, în condițiile în care în ultimii ani numărul persoanelor care au nevoia de transfuzie crește, iar numărul donatorilor scade. Stocurile de care dispun Centrul de Transfuzie Sanguină și spitalele sunt adesea insuficiente.

Terenurile agricole cumpărate prin credit, garantate de stat, chiar și pe cele luate înapoi de la străini

Scris de Paul Barbu. Posted in Administratie


Guvernul a dat o ordonanță de urgență prin care românii își pot cumpăra terenurile agricole înapoi de la străini, printre altele, și le și garantează cu 50% din creditul prin care sunt luate. Astfel că românii, mai cu dare de mână, pot accesa până la 3 milioane de euro, din care sunt garantați până la 1,5 milioane în acest caz.
Producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol vor putea să obțină credite pentru campania agricolă de primăvară, pentru achiziționarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploatațiilor, precum și pentru modernizarea și eficientizarea acestora, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate astăzi de Guvern.
Executivul a adoptat măsurile care au în vedere și creșterea procentului de garantare pentru fermierii care solicită credite pentru achiziţionarea de terenuri agricole. în plus a luat și alte decizii pentru a facilita accesul la credite și, implicit, să asigure condiții pentru creșterea gradului de absorbție al fondurilor europene alocate României pentru agricultură şi piscicultură.

AFIR a publicat Ghidurile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură de bază și de acces agricol și silvic

Scris de IP. Posted in Administratie


 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează că au fost publicate versiunile finale ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile (sM) privind infrastructura de bază și cea de acces ai căror beneficiari sunt autoritățile locale, asociații ale acestora, ONG- urile constituite conform legii, precum și alte tipuri de beneficiari în funcție de specificul investiției.
                    Totodată, precizăm că a fost publicat Ghidului Solicitantului și pentru submăsurile de infrastructură care se adresează solicitanților de finanțare din arealul ITI (Investiții Teritoriale Intergrate) Delta Dunării.
                    Astfel, toți cei interesați să acceseze fondurile europene nerambursabile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pot consulta pe pagina oficială a Agenției (www.afir.info) Ghidului Solicitantului pentru sM 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice componentele de infrastructura agricolă și silvică), pentru sM 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, precum și pentru sM 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural pentru întreg teritoriul, cât și pentru zona ITI Delta Dunării.

Gratuitatea studenților la călătorii cu trenul a lăsat CFR Călători fără vagoane. Traficul a crescut cu 75%

Scris de LB. Posted in Administratie


Gratuitatea studenților la călătorii cu trenul a lăsat CFR Călători fără vagoane, susține directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes. Acesta a spus că traficul generat de studenți a crescut cu 75%, față de aceeași perioadă a anului trecut.
În februarie 2017, 355.000 de studenți au călătorit cu trenul, în contextul în care, de la 1 februarie, aceștia au gratuitate la călătoriile CFR. Traficul este cu 75% față de februarie 2016, când au fost 209.000 de călători studenți. În același timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, față de 1.050 de abonamente cât s-au procurat în februarie 2016, a mai spus Szentes, potrivit Agerpres.
Din acest motiv, CFR Călători se confruntă cu o criză de vagoanea, susține directorul CFR Călători. Pentru a face față fluxului, CFR Călători a suplimentat cu până la 120 de vagoane, în fiecare weekend, garniturile care circulă către orașe importante dinspre București și, duminica în special, către București.

Subprefectul Gavriș Ardelean a participat la prezentarea Evaluării activității MAI în anul 2016

Scris de IP. Posted in Administratie


Miercuri, 15 martie, a avut loc, în sistem videoconferință, prezentarea Evaluării activității Ministerului Afacerilor Interne în anul 2016. Bilanțul a fost prezentat de doamna ministru Carmen Daniela Dan, alături de aceasta fiind prezenți: prim-ministrul Sorin Grindeanu, Călin Păpescu Tăriceanu, președintele Senatului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Augustin Lazăr, procurorul general al României, Eduard Helvig, directorul SRI, Gabriela Firea, primarul general al municipiului București. La sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș au participat la videoconferință subprefectul Gavriș Ardelean și șefii structurilor din subordinea  Ministerului Afacerilor Interne.
Doamna ministru Carmen Daniela Dan a arătat că, în perioada petrecută până acum în fruntea MAI, s-a convins că acest minister rămâne o instituție adaptată vemurilor, al cărei obiectiv principal a fost și rămâne creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Înfrățirea între localitățile din România și Republica Moldova, avantaj în alocarea de granturi

Scris de RGN. Posted in Administratie


Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Persoanele, mărfurile și capitalul trebuie să fie în circulație permanentă; stabilirea unei cooperări durabile și de încredere între parteneri; înfrățirea dintre localități constituie un avantaj; argumentarea necesității de finanțare a proiectului trebuie să fie una concludentă; grup de lucru consolidat, format din specialiști competenți și profesioniști din diferite domenii sunt câteva dintre aspectele menționate de specialistul din România în ceea ce privește depunerea de proiecte în cadrul Programului Operațional.

Parlamentul de la București a DECIS: Ziua Unirii Basarabiei cu România, SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ

Scris de RGN. Posted in Administratie


Camera Deputaţilor a decis, marţi, ca ziua de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare naţională, iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Eugen Tomac, susţinând că "uitarea istoriei este totuna cu trădarea", transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.
Camera Deputaţilor a declara o nouă SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ. Când va fi sărbătorită aceasta şi ce semnifică
"Guvernul României şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale iau măsurile necesare pentru ca, în data de 27 martie, drapelul României să fie arborat în conformitate cu prevederile Legii nr 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de căre autorităţile şi instituţiile publice", potrivit Legii privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Maramureșului ar putea cuprinde două strategii sectoriale: una investițională și una pe turism

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Comisia de Strategii, Proiecte Comunitare și Relații Internaționale a Consiliului Județean Maramureș s-a întrunit în ședință miercuri, 15 martie 2017, la convocarea președintelui comisiei, Cristian Anghel, pentru a dezbate proiectele prioritare ale județului prinse în Strategia de Dezvoltare Durabilă 2014 – 2020. Pe lângă membrii comisiei, la discuții a participat și conducerea executivă a județului, dar și reprezentanți ai aparatului propriu al Consiliului Județean. Pe ordinea de zi s-au aflat două puncte importante, respectiv Strategia de Dezvoltare Durabilă și zona de relații internaționale, cel de-al doilea subiect fiind prezentat de Mihaela Lițe, șef Birou Relații Externe din cadrul CJ Maramureș. Pe lângă înfrățirile active cu Jasz- Nagykun –Szolnok – Ungaria, cu Ivano Frankivsk , cu Veneto – Italia, cu  Panevezys (municipalitate și district)– Lituania și cu Flevoland – Regatul Țărilor de Jos, există și relații de cooperare active cu Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria și cu Saxony Anhalt – Germania.

Dino Tucci, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare în vizită de lucru la Consiliul Județean

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În cursul zilei de miercuri, 15 martie 2017, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare, însoțit de dr. Simion Belea, șeful Biroului de Reprezentanță a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, a făcut o vizită președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. În urmă cu câțiva ani, Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a decis să reformeze și să restructureze sistemul consular. Multe dintre Consulatele Generale ale Italiei au devenit onorifice, iar unii dintre corespondenții consulari au fost numiți prin decret consuli onorifici. În acest sens, s-a trecut la o reorganziare teritorială a activității consulare pe regiuni și județe, în funcție de numărul italienilor rezidenți. Astfel, pentru zona noastră s-a înființat un Consulat Onorific la Satu Mare, prin numirea lui Dino Tucci în funcția de Consul Onorific, cu competențe în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017