UK Bookmakers

Județul Maramureş ”a răsunat” la Târgul de Turism al României din București

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Un nou succes a fost marcat de Judeţul Maramureş şi la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat la Romexpo, în București. Acesta a fost posibil datorită bunei colaborări dintre Consiliul Judeţean Maramureş, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei şi Primăria Onceşti. Momentele artistice oferite de Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania”, preparatele culinare cu specific maramureşean, dar şi ofertele turistice au atras numeroşi turişti interesaţi de frumuseţile Maramureşului.
Pe parcursul celor patru zile, standul Judeţului Maramureş a fost vizitat de personalităţi celebre ca Paula Seling sau Nea’ Marin, dar şi oficialităţi centrale: Mircea – Titus Dobre, Ministrul Turismului, Cristina Tărteaţă, secretar de stat în Ministerul Turismului, Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar şi Dorin Buda, director al Aeroportului Internaţional Baia Mare.

Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a mediat discuțiile pe tema realizării rețelei de apă și canalizare în Recea și Mocira

Scris de IP. Posted in Administratie


Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a invitat joi, 16 februarie, la discuții reprezentanții tuturor părților interesate în problema implementării proiectului privind realizarea rețelei de apă și canalizare în localitățile Recea și Mocira. Au fost prezenți primarul comunei Recea, Octavian Pavel, reprezentanți ai SC Vital SA, Secția Drumuri Naționale, Composesoratul Recea, Primăria Baia Mare.
Realizarea rețelei de apă și canalizare în Recea și Mocira este un proiect POIM implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, care prevede racordarea la stația de epurare din Baia Mare.

PROGRAMELE ȘCOLARE PENTRU GIMNAZIU

Scris de Tanase Tasente. Posted in Administratie


Reprezentații Ministerului Educației Naționale au prezentat, în cursul acestei săptămâni, acțiunile realizate și planurile pentru următoarea perioadă, inclusiv în ceea ce privește proiectele de programe școlare pentru gimnaziu și a manualelor aferente. În acest context, Federația Coaliția pentru Educație atrage atenția asupra necesității de îmbunătățire a acestor programe, pentru a răspunde cerințelor actuale, și propune o serie de recomandări, prezentate, pe larg, aici.  
Cerințe-cheie:
Coaliția pentru Educație atrage atenția că este necesar ca programele să răspundă următoarelor așteptări:

Conducerea județului s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei în România, la Consiliul Județean Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România s-a aflat pentru câteva zile în Maramureș. Vizita început în Sighetu Marmației, acolo unde, alături de reprezentanții administrației locale și de primarul orașului Sighet, Horia Scubli, a vizitat câteva obiective cultural-istorice importante din zonă, dintre care amintim Cimitirul Eroilor Sovietici căzuţi în cele două războaie mondiale şi noua Biserică ortodoxă închinată eroilor ucraineni din acelaşi cimitir. Întâlnirea ambasadorului rus cu primarul Horia Scubli și cu reprezentanții firmelor din Maramureșul istoric a avut loc marți, 14 februarie, în sala Transit a Primăriei Sighetu Marmației.

Gabriel Zetea: ”Demarează licitația pentru reabilitarea DJ 109F”

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Proiectele privind reabilitare infrastructurii județene sunt cuprinse în lista de priorități a executivului Consiliului Județean Maramureș. În cel mai scurt timp va demara licitația pentru obiectivul ”Reabilitare DJ 109F, caietul de sarcini fiind finalizat în această săptămână. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Consiliul Județean Maramureș are în derulare și alte proiecte privind reabilitarea drumurilor județene. Tot prin PNDL, în perioada imediat următoare va fi finalizat caietul de sarcini și va demara licitația pentru tronsonul DJ 182B, respectiv legătura între Remeți pe Someș – Mireșu Mare – Tulgheș – Șomcuta Mare, proiect care are asigurată finanțarea.

Proiect. 30 de specializări de la 8 facultăți intră în lichidare

Scris de DG. Posted in Administratie


Un număr de 30 de specializări sau programe de studii universitare de la opt universităţi intră în lichidare începând cu anul universitar 2017-2018, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, pus în dezbatere publică.
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 - 2018, potrivit News.ro.
Potrivit proiectului, 30 de specializări de la opt universităţi intră în lichidare.

40 de unități de învățământ din Maramureș, fără autorizație de securitate la incendiu

Scris de IP. Posted in Administratie


Secretarii unităților administrativ teritoriale din Maramureș au fost convocați luni, 13 februarie, la Instituția Prefectului, într-o ședință condusă de subprefectul Gavriș Ardelean.
Primul punct pe ordinea de zi a fost o prezentare susținută de căpitan Șofron Marian Pițiș, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, pe tema obținerii de avizelor ISU de către unitățile de învățământ pentru anul școlar 2017 – 2018. Conform situației întocmite de ISU, la această oră 40 de unități de învățământ din județ nu au autorizație de securitate la incendiu. Acestea sunt construcții la care s-au făcut lucrări de extindere, modernizare sau schimbare de destinație și care, conform legii, trebuie să obțină autorizația până la finalul lunii iunie 2017, altfel riscă aplicarea unor măsuri. În acest interval (până la 30 iunie 2017), beneficiarul nu este exonerat de răspundere.

Zeci de academicieni, apel către poporul român și instituțiile statului

Scris de RGN. Posted in Administratie


Optzeci și doi de academicieni, între care Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Victor Spinei, Dinu C. Giurescu, Ionel Haiduc şi Eugen Simion, au transmis miercuri o scrisoare deschisă în care fac apel la patriotism şi la pedepsirea agresiunilor la adresa suveranităţii naţionale. Academicienii îi invită pe oamenii politici "să conlucreze cu responsabilitate şi patriotism pentru binele României", transmite Romanian Global News.

Iată textul apelului:

Apelul unor academicieni români

Către Poporul Român,

Către instituţiile Statului Român

Sistem de programări online la Înmatriculări și Pașapoarte

Scris de IP. Posted in Administratie


Pentru a evita aglomerația la ghișee, începând cu data de 12 februarie 2017, programările la Serviciul Permise și Înmatriculări se fac exclusiv online, la adresa www.programari.prefecturamaramures.ro. De asemenea, la aceeași adresă se fac programări online și la Serviciul Pașapoarte.  
Sistemul face programări în zilele lucrătoare, în timpul programului de lucru (luni – miercuri: 8,30 – 16,30, joi: 8,30 – 18,30, cu pauză de masă între orele 12,30 – 13; vineri: 8,30 – 13,30), în ordinea înscrierii. Pentru acest lucru, cetățenii trebuie să aleagă serviciul pe care îl doresc și să introducă câteva date personale (nume, prenume și, după caz, CNP, seria și numărul cărții de identitate, seria șasiului mașinii). În final, sistemul afișează bonul de ordine. Cetățenii se vor prezenta la ghișeu în ziua și la ora trecute pe bon.

Bugetele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și pentru anul în curs au fost adoptat, marți, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului

Scris de RGN. Posted in Administratie


Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost adoptat cu 176 de voturi 'pentru' și 92 de voturi 'împotrivă', parlamentarii aprobând cu unanimitate un amendament care prevede alocarea sumei de 10.000 de lei pentru sprijinirea programelor culturale dedicate românilor aflați în afara granițelor țării, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

"Amendamentul meu este unul extrem de nevinovat și limitat ca și impact financiar, dar este un instrument extrem de util atunci când vorbim de ceea ce înseamnă soft power și, în condițiile în care nu ne putem compara cu alte state care își permit rețele de propagandă — vezi Federația Rusă (...), cred că democrația culturală este cel mai bun instrument pentru România.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017