UK Bookmakers

Delegaţia Maramureşului prezentă la Târgul de Turism din Viena s-a întâlnit cu turoperatorii şi şeful Biroului ANT din Austria

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În cursul serii de vineri, 13 ianuarie 2017, delegaţia maramureşeană s-a întâlnit cu şeful Biroului Naţional de Turism al României în Austria, Simion Giurcă, dar şi cu turoperatorii care au promovat România ca şi destinaţie turistică la această ediţie a Târgului de Turism ”Ferien Messe” din Viena. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş şi consilierii judeţeni prezenţi la această manifestare internaţională au avut întâlniri cu cele mai importante firme de incoming din România, pentru a discuta despre dezvoltarea şi promovarea turismului național.
Întâlnirea a debutat cu prezentarea partenerului Autorităţii Naţionale pentru Turism în cadrul acestei ediţii, Judeţul Maramureş.

Gabriel Zetea: Maramureşul – brand recunoscut ca destinaţie turistică şi în Viena

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Dechiderea oficială a Târgului Internaţional de Turism „Ferien Messe” din Viena, unde Maramureșul participă din calitatea de partener oficial al României, a avut loc joi, 12 ianuarie 2017. După cuvântul de deschidere, oficialităţile austriece au vizitat standul judeţului Maramureş, plecând placut impresionați de ospitalitatea gazdelor maramureşene. Cei care au trecut pragul standului pregătit de reprezentanții Maramureșului au apreciat atât prestaţia artistică a Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”, cât şi exponatele tradiţionale realizate de cei doi meşteri populari, Maria Zapca și Daniel Leș, care s-au alăturat delegaţiei maramureşene pentru a arăta tuturor frumuseţea meşteşugurilor tradiționale realizate în județul nostru.

Gabriel Zetea: Consiliul Județean Maramureș este pregătit să asigure deszăpezirea pe rețeaua drumurilor județene

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie 2017, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a convocat la sediul instituției comandamentul de iarnă pentru a pregăti intervențiile din zilele următoare în vederea deszăpezirii rețelei de drumuri județene. Prognozele meteo arată căderi masive de zăpadă, dar și alte fenomene meteo specifice sezonului de iarnă, începând cu ziua de joi, 12 ianuarie. O primă decizie a fost aceea de a propune marți, 10 ianuarie, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din calitatea de vicepreședinte al CJSU, suspendarea cursurile din învățământul preuniversitar până luni, 16 ianuarie 2017, datorită temperaturilor scăzute care se înregistrează în continuare, precum și a situației problematice în care se află municipiul Baia Mare în ceea ce privește deszăpezirea.  

Mobilizare pentru un nou val de ninsori în Maramureş

Scris de IP. Posted in Administratie


Prognoza meteorologică pentru judeţul Maramures în intervalul 11 - 14 ianuarie 2017 oferită de catre Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord, Serviciul Regional de Prognoza a Vremii anunţă un nou val de ninsori pe arii extinse, pe alocuri precipitaţii mixte care vor favoriza producerea de polei.
Astfel, Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, solicită tuturor factorilor implicaţi mobilizarea şi organizarea prealabilă pentru a acţiona la capacitate şi eficienţă maxime.
Primarii şi administratorii drumurilor trebuie să se asigure că dispun de stocurile necesare de materiale antiderapante şi carburant pentru buna gestionare a situaţiilor de urgenţă care pot apărea pe sectoarele de drumuri publice la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Circulaţia în Pasul Gutâi se desfaşoară în condiţii bune

Scris de IP. Posted in Administratie


Dupa mai mult de 24 de ore de ninsori abundente în judeţul Maramureş, în Pasul Gutâi se intervine în continuare cu freze în vederea lărgirii carosabilului.
    În momentul de faţă, drumul este practicabil, se continuă aprovizionarea cu sare, iar în scurt timp se va opri restricţionarea autovehiculelor cu gabarit de peste 7,5 tone.
    Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, se află la această ora in Pasul Gutâi pentru a urmări îndeaproape procesul de deszăpezire.

A fost suplimentat numărul utilajelor de deszăpezire care acţionează pe drumurile din Maramureş

Scris de IP. Posted in Administratie


Din cauza căderilor mari de zăpadă înregistrate în judeţul nostru începând din noaptea de 3 / 4 ianuarie, atenţionarea cod galben de intensificări de vânt şi ninsori viscolite fiind prelungită până în această noapte, la ora 3, toate utilajele de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale au intervenit pe drumurile din Maramureş pentru deszăpezire şi fluidizarea traficului.
    În plus, pentru a face faţă ninsorii abundente, au fost aduse patru utilaje din alte judeţe. Astfel, aseară numărul utilajelor de pe DN1C (Mesteacăn – Baia Mare) a fost suplimentat cu unul, iar în cursul nopţii au sosit trei utilaje care au început să intervină pentru deszăpezire în Pasul Gutâi.

Contravaloarea pașaportului s-a modificat începând cu 1 ianuarie

Scris de IP. Posted in Administratie


Urmare a modificării cotei  de TVA de la 20% la 19%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, contravaloarea pașaportului ce intră în componența taxei de pașaport se va modifica după cum urmează:
-pentru pașaportul simplu temporar, prețul va fi de 96,00 lei (inclusiv TVA);
-pentru pașaportul simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, prețul va fi de 258,00 lei (inclusiv TVA);
-pentru pașaportul simplu electronic cu valabilitate 3 ani, prețul va fi de 234,00 lei (inclusiv TVA).
Drept urmare, începând cu data de 1.01.2017, taxele de pașaport se modifică după cum urmează:
-pentru pașaportul simplu temporar – 218 lei;

Pe drumurile din județul Maramureș se acționează în vederea deszăpezirii și fluidizării traficului

Scris de IP. Posted in Administratie


Având în vedere atenționarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase în zona de munte a județului Maramureș privind intensificări ale vântului și scăderea vizibilității prin viscolirea zăpezii, valabilă azi, 4 ianuarie, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul Maramureș, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu toate utilajele din bază.
În Pasul Gutâi au fost aduse în plus două utilaje, în total intervenindu-se cu 8 utilaje și un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului. În zona Cavnic, pe DJ 184, 5 utilaje de deszăpezire lucrează încă de azi-noapte.

Revelionul în siguranţă

Scris de JMM. Posted in Administratie


În perioada 31 decembrie 2016 - 02 ianuarie a.c., Jandarmeria Maramureş a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, pe timpul derulării evenimentelor cultural-artistice şi religioase, a executat misiuni specifice în zona staţiunilor montane şi misiuni de menţinere a ordinii publice, în cadrul patrulelor mixte de ordine şi siguranţă publică, pe raza judeţului nostru.
    Trecerea dintre ani s-a realizat în mod paşnic şi civilizat, fără a se produce evenimente de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică însă, au fost unele situaţii în care forţele de ordine au fost nevoite să aplice măsurile legale cum ar fi următoarele:
     În data de  31.12.2016, militarii din cadrul patrulei auto de jandarmi din localitatea  Sighetu Marmaţiei, au surprins în parcarea din faţa magazinului  ,,KAUFLAND” de pe strada Bogdan Vodă, un grup de trei persoane de etnie rromă apte de muncă, în timp ce apelau în mod repetat la mila cetăţenilor.

Jandarmii maramureşeni la cumpăna dintre ani

Scris de JMM. Posted in Administratie

 
La cumpăna dintre ani, pe raza judeţului nostru, se vor organiza în spaţiul public, evenimente cultural-artistice şi religioase, petreceri şi alte asemenea manifestări specifice de Anul Nou, activităţi la care o să  participe un număr însemnat de persoane.
    În acest sens, misiunile jandarmilor maramureşeni vor viza în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele unde vor avea loc manifestările cultural-artistice şi religioase.
    Cu această ocazie, în cadrul evenimentului cultural ,,Iarna Băimăreană”, în data de 31 decembrie a.c., debutând cu ora 23:00, la scena dispusă în Piaţa Libertăţii din municipiul Baia Mare, se va desfăşura concertul formaţiei „Gaşca de acasă”, iar la ora 00:00, în Piaţa Păcii din Baia Mare va avea loc spectacolul de artificii.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here