Gabriel Zetea: Portul și jocul popular vor dăinui prin festivaluri ca sărbătoarea din Botiza

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Duminică, 21 august 2016, botizenii au îmbrăcat portul popular și s-au pregătit pentru o nouă ediție a cunoscutului festival ”Pântru mândra din Botiza”. Au răspuns invitației lansată de primarul comunei Botiza, Florea Poienar, atât președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, cât și vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și consilierii județeni Emil Ambruș și Liliana Moga. Au dorit să fie alături de Consiliul Local și administrația locală din Botiza și ambasadorul României la Luxemburg, dar și primarul comunei Cupșeni, Lucia Butcure și primarul din Groși, Nicolae Burzo.
Au cântat și au încântat auditoriul Adi Sână (trupa Akcent) și Trupa Triton, invitații speciali ai evenimentului. Pe scenă au mai urcat: Ansamblul ”Ruguțu”, Ansamblul de dansatori ”Țibleșul” din Groșii Țibleșului, Ansamblul de copii din Cluj Napoca, rapsozii Marinel Petreuș și Gheorghe Pârja alături de Ansamblul folcloric ”Maramureșul”, Ionuț Bledea, Cristian Pomohaci, Formația ”Uberzwerch” din Germania, Frații Sicuta alături de Ioana Chindriș și Maria Pietra, Ionuț Sidău și Maria Butilă.


Organizatorii festivalului au fost Primăria și Consiliul Local Botiza, Consiliul Județean Maramureș și primarul comunei Botiza, Florea Poienar.

Poienar Florea: ”Botiza a găsit un sprijin real în președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea”

Prezentarea oficialităților a revenit edilului comunei, Florea Poienar, care a dorit să mulțumească fiecărui invitat care a acceptat să petreacă câteva ore la festivalul ce a făcut cunoscută Botiza și dincolo de hotare. ”Voi începe prin a-i mulțumi pentru prezență, dar mai ales pentru sprijinul necondiționat acordat de-a lungul timpului, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Atât acum, la începutul acestui mandat, cât și în cei patru ani în care a condus CJ Maramureș din poziția de vicepreședinte, am găsit în Gabriel Zetea un prieten și un colaborator al comunei Botiza. Multe dintre proiectele noastre au fost finalizate cu brio datorită implicării și dăruirii sale. Și acest festival a beneficiat de o alocare financiară din partea Consiliului Județean. Pe scenă se află alți doi prieteni vechi ai comunei Botiza, care au derulat proiecte frumoase în comuna noastră, respectiv consilierii județeni Liliana Moga și Emil Ambruș. Iar pe colegii primari care au dorit să îmi fie alături îi asigur de întregul meu respect și promit să onorez și eu toate invitațiile pe care mi le vor lansa, la acțiuni similare în comunele pe care le păstoresc”, a declarat primarul comunei Botiza, Florea Poienar. Edilul și-a încheiat discursul prin a mulțumi botizenilor care l-au reconfirmat pentru un nou mandat, în 5 iunie 2016 și i-a asigurat de întreaga sa implicare în viitoarele proiecte ale comunității.

Președintele Consiliului Județean consideră că aceste sărbători sunt ale fiecărui maramureșean

Prezent pe scena festivalului de la Botiza, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a dorit să felicite administrația locală pentru reușita acestei manifestări, festival care a fost posibil și prin alocarea financiară a administrației județene. ”Tare m-am bucurat, zilele acestea, venind de sus, de pe Prislop, prin Borșa iar apoi în Săcel, să văd atâta veselie în Maramureș. Am ajuns în Oncești, la Sighet și la Săpânța și oriunde m-am oprit era sărbătoare. Atât de multă veselie, culoare și lumină în Maramureș este ceea ce ne dorim cu toții. Festivalul ”Pântru mândra din Botiza” este o sărbătoare a noastră, a tuturor, a fiecărui maramureșean, a celor care muncim zi de zi, fără oprire, pentru a oferi mai mult familiilor noastre. Astfel de evenimente care aduc atâta bucurie sunt necesare atât pentru noi, cât mai ales pentru cei care au ales să își clădească un destin în alte colțuri ale lumii. Organizăm aceste festivaluri pentru fiecare maramureșean, dar mai ales pentru cei plecați departe, cărora vrem să le transmitem faptul că aici, în Maramureș, reușim să păstrăm, pe mai departe, acest mândru port popular, arhitectura noastră tradițională, jocul și dansul popular, care ne-au făcut cunoscuți în lumea întreagă”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș a felicitat organizatorii pentru frumoasa tradiție care păstrează autenticitatea portului popular și a dat asigurări că astfel de evenimente se vor bucura, mereu, de întregul sprijin al administrației județene.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024