Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, prezent în Baia Mare

Scris de IP. Posted in Administratie


Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, vizitează Baia Mare astăzi, 27 septembrie, având în program discuții pe mai multe teme cu factorii responsabili de la nivel de județ și municipiu.
Împreună cu directorul Cătălin Gheran din Ministerul Fondurilor Europene, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, și directorul regional Hope and Homes for Children pentru Europa de Est și Sud-Est, Ștefan Dărăbuș, ministrul Cristian Ghinea a vizitat Aeroportul Internațional Baia Mare, unde directorul Dorin Buda i-a prezentat istoricul proiectului de modernizare și stadiul actual al lucrărilor. Lucrarea este 90% efectuată, urmând a fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie.

Ministrul le-a arătat celor prezenți că se pot accesa fie fonduri europene, fie fonduri naționale, în acest din urmă caz Cristian Ghinea fiind dispus să elaboreze o scrisoare de recomandare către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
În continuare, cei menționați anterior, alături de Bogdan Gavra, director SPAS, s-au deplasat în zona Pirită, unde locuiesc 55 de familii defavorizate, pentru care atât Serviciul Public Asistență Socială, cât și fundația HHC doresc să acceseze fonduri și să găsească soluții pentru oferirea unor locuințe sociale. Se are în vedere să se rezolve, astfel, cea mai importantă problemă a acestor familii, nu prin segregare, ci prin incluziune socială.
Ministrul Cristian Ghinea și directorul Cătălin Gheran au participat, apoi, la o întâlnire cu conducerea și membri ai aparatului de specialitate al Consiliului Județean, cu primarul Marinel Rob, viceprimarul Noemi Vida și alți responsabili din cadrul autorității locale băimărene, cu reprezentanți ai societății Vital. S-au purtat discuții pe tema sistemului integrat de management al deșeurilor, a posibilității de decontaminare a unor situri în Baia Mare în vederea construirii unor parcuri industriale și a unor parcuri de industrii creative, a modalităților de accesare a fondurilor europene în domeniul asistenței sociale, a unui eventual sprijin pentru obținerea de către Vital în timp cât mai scurt a avizelor și acordurilor din partea CNADNR în cazul în care infrastructura de apă-canal se află în zone de drumuri ș.a.m.d.
Cei doi responsabili din Ministerul Fondurilor Europene au oferit explicații, au dat sfaturi, și-au notat problemele prezentate și au promis sprijin în continuare pentru rezolvarea lor.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024