PATRIARHIA Română lucrează de șapte luni la un proiect pentru IMPOZITAREA BISERICII. Ce vor preoții ”la schimb”

Scris de LB. Posted in Economie


 Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, a anunțat că Patriarhia Română lucrează de jumatate de an la un proiect care urmărește impozitarea Bisericii Ortodoxe Române.
"Sunt pe deplin de acord și știu la ce proiect de lege s-a lucrat și în ce mod Patriarhia Română lucrează de aproape șase-șapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru că va fi foarte greu. Și atunci, în sfârșit, vom vedea că nu avem ce impozita. Abia astept!


Aștept cu nerăbdare să impozităm Biserica, în contextul în care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine și nu vom mai umbla cu complete de judecată, care din când în când uită să dea înapoi dosarele pe care le-au primit și uneori și dupa sase ani", a spus Constantin Necula. Despre impozitarea Bisericii, preotul Constantin Necula spune este convins că "acesta va fi trendul european general". El a adăugat că așteaptă impozitarea Bisericii Ortodoxe Române și ca să "nu îl mai înjure lumea, ca preot".
În august, conducerea Bisericii Ortodoxe Române a transmis că este deschisă pentru o discuție pe tema impozitării veniturilor sale, doar dacă ar fi abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării miilor de proprietăți bisericești confiscate de statul român.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/biserica-impozit-taxare-constantin-necula-preot-557325.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024