Un nou act împotriva Bisericii Ortodoxe Române în Timoc: Vandalizare a intrării Protopopiatului Dacia Ripensis din Timoc

Scris de RGN. Posted in Justitie


Continuă agresiunile la adresa Bisericii Ortodoxe Române din Timoc. Pe 19 mai, geamul cutiei de înștiințări de la intrarea în Protopopiatul Dacia Ripensis din Negotin, a fost spart, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Părintele Boian Alexandrovic, Protopop al BOR de Dacia Ripensis a anunțat poliția și așteptă găsirea autorilor.
Biserica Ortodoxă Română din Timoc este cu regularitate supusă unor acte de agresiune și intimidare, autorii acestor acte nefiind niciodată identificați de către autoritățile sârbe.
Romanian Global News reamintește că în jurul anului 1830, atunci când statul sârb vine în zona Timocului, locuită în mare parte de români/vlahi, aceștia aveau aici circa 80 de biserici și 17 mânăstiri, Acestea au fost luate de Biserica Ortodoxă Sârbă sau dărâmate.



La cererea credincioșilor români, Biserica Ortodoxă Română s-a reântors în Timoc prin munca martirică a Părintelui Boian ajutat de preoții care slujesc în noile bisericuțe ridicate în satele în care răsună din nou Liturghia în limba română. Iubiți de oamni dar urâți de autorități și de Biserica Ortodoxă Sârbă aceștia și lăcașurile de cult românești sunt mereu ținta unor acte de vandalizare sau amenințate cu dărâmarea de către autoritățile sârbe.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24814:2017-05-22-12-04-04&catid=70:reportaj&Itemid=106

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024