TSD Baia Mare a oferit un strop de bucurie unei familii nevoiașe

Scris de PSD. Posted in Politica


Tinerii social-democrați băimăreni continuă șirul acțiunilor sociale, dăruind, de această dată, alimente și jucării unei familii cu trei copii din Baia Mare. După acțiunea desfășurată cu ocazia Zilei Femeii, când au oferit flori și zâmbete pacientelor internate pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, sâmbătă, 8 aprilie 2017, alături de OFSD Baia Mare, OFSD Maramureș și PSD Baia Mare, aceștia au plantat 200 puieți în zona cartierului Firiza, pentru un aer mai curat și un mediu mai sănătos.
În cursul acestei săptămâni, reprezentanți ai TSD Baia Mare, alături de președintele organizației de tineret, Ciprian Podar, au donat sânge, iar bonurile valorice au fost oferite unei familii nevoiașe din municipiul nostru. ”Am aflat despre acest caz social și am rămas adânc impresionați de povestea familiei care are trei copii, dintre care doi sunt premianți, iar fetița are șase ani.

Mama lor este țintuită la pat din anul 2007, în urma unui tragic accident. În urma discuțiilor avute cu colegii mei din TSD Baia Mare, cărora le mulțumesc pentru sprijin și implicare, am decis să donăm sânge, iar bonurile primite să le oferim cadou celor care au mai puțin decât noi. Cei care nu au putut dona sânge, din varii motive, au ales să contribuie cu bani, pentru a putea cumpăra jucării și alimente acestei familii atât de greu încercată de soartă. Bucuria și recunoștința citite pe chipurile lor ne-au umplut și nouă sufletul de fericire. Îmi doresc ca această acțiune, de donare de sânge, să devină o obișnuință în rândul tinerilor-social democrați, iar tichetele primite să le oferim celor aflați în nevoie”, a arătat președintele TSD Baia Mare, Ciprian  Podar.
Liderul organizației municipale a TSD a subliniat faptul că, donând sânge, au donat, practic, viață. Totodată, donarea de sânge este benefică și pentru sănătatea donatorului, deoarece sângele din organism este împrospătat în acest mod, crescând imunitatea corpului. În același timp, riscul unui accident vascular se reduce cu 30%. ”Sunt atât de mulți oameni care au nevoie de sânge pentru a supraviețui. Fiecare picătură de sânge pe care o donăm bolnavilor reprezintă, de fapt, un strop de viață. În ceea ce privește gestul caritabil de a dona bonurile valorice primite, precum și achiziționarea de jucării și alimente pentru familia respectivă a fost doar un alt mod de a continua să facem bine pentru semenii noștri, prin acțiuni sociale”, a arătat președintele TSD Baia Mare, Ciprian Podar.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024