Tabăra pentru copii și tineret a Uniunii Culturale a Rutenilor din România

Scris de Francisc Gal. Posted in Rutenii


În perioada 17 - 21 iulie 2017, la Deva în Complexul Căprioara aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, în organizarea Uniunii Culturale a Rutenilor din România, se desfășoară Tabăra pentru copii și tineret, activitate ce a ajuns astfel la cea de-a VII-a ediție.
    În acest decor suberb de munte, pe perioada acestei acțiuni, copiii din filialele județene ale UCRR din Peregu Mare, județul Arad, Dărmănești, județul Suceava, Bistra, județul Maramureș, Alba Iulia, precum și aparținând majorității românești din mai multe locuri din țară au avut ocazia, ca în aceste zile să cunoască aspecte ale culturii, istoriei, limbii și ale tradițiilor rutenilor din diferite zone ale țării.


De-alungul desfășurării taberei, copiii au participat la activități specifice: concursuri de desen și pictură, activități sportive și culturale, spectacol interactiv cu actorii unui treatru de păpuși, activități de dezvoltare interpersonală și colectivă, prin care s-a dorit crearea unor punți de legătură între participanții din diferitele zone ale țării. Copii au vizitat Castelul Corvinilor de la Hunedoara, obiective turistice din municipiul Deva, zone cu încărcate semnificații în istoria multimilenară a acestor meleaguri.
În încheierea taberei dorim organizarea unui spectacol de muzică tradițională ruteană având ca protagoniști grupurile folclorice Lastivocica din Dărmănești - Suceava, Holubok din Peregu Mare - Arad și Cervona Ruja din Bistra - Maramureș, care au reprezentat și reprezintă uniunea noastră la diverse festivaluri de profil din țară și străinătate. Ne-am propus ca la încheierea spectacolului să acordăm diplome pentru toți participanții precum și coordonatorilor prezenți. Suntem convinși că participanții veniți din țară sub îndrumarea doamnelor Viorica Bojcsuk, Cristina Bodnariuc, Svetlana Mureșan, Maria Comșa, au trăit clipe de neuitat în acest minunant loc.
    În încheiere dorim să mulțumim pentru ajutorul dat în reușita organizării și desfășurării acestei activități: Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, personalului Taberei Căprioara, domnului director al acestei instituții Széll Lörincz.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024