UK Bookmakers

Cum influenţează comportamentul părinţilor nivelul de inteligenţă al copiilor

Scris de DN. Posted in Social


Primii născuţi sunt mai inteligenţi decât fraţii lor mai mici. Asta arată cele mai recente studii ale oamenilor de ştiinţă. Explicaţia stă în relaţia existentă între copii şi părinţii lor în primii ani de viaţă.
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că primii născuţi au un IQ mai mare decât al fraţilor lor mai mici. Studiul a fost realizat în colaborare cu o echipă de la Universitatea din Sydney şi a analizat datele colectate de la 5.000 de copii cărora le-au fost date teste de lectură şi vocabular la fiecare doi ani, scrie Gândul.
Rezultatele au fost coroborate cu datele privind comportamentul părinţilor şi s-a dovedit că primii născuţi au beneficiat de mai multă atenţie din partea părinţilor, iar aceştia din urmă s-au ocupat mai mult de educaţia şi de dezvoltarea gândirii lor.

Vrea ca preotul să tragă clopotele mai încet. Petiția inedită a unui bărbat din Arad pentru care a început să strângă semnături

Scris de LB. Posted in Social


Un bărbat din Arad strânge semnături prin care vrea ca preotul să tragă clopotele mai încet. Deranjat din cauza zgomotului, omul vrea să convingă cât mai mulți localnici să se alăture demersului său.
Inițiativa ieșită din comun aparține unui bărbat care locuiește în cartierul Grădiște din Arad. Răzvan Anghel vrea să-l convingă pe preotul bisericii să tragă clopotele de la biserică mai încet, scrie newsar.ro.
    „De azi strâng în Cartierul Grădiște semnături pentru ca să-l convingem pe Popa Roja să dea clopotele mai încet la biserica nouă, că e cam tare. Dacă stai în Grădiște și ți se pare prea tare sau dacă ai un prieten care stă în Grădiște și știe despre ce vorbesc, dă un semn. În zonele rezidențiale se acceptă max 50dbA. Scara e logaritmică, 80dB e de 100ori mai intens ca 60dB”, a declarat Răzvan Anghel.

Factorii care pot influenţa sexul copilului încă din timpul conceperii

Scris de DN. Posted in Social


Prezicerea sexului copilului în primele săptămâni ale sarcinii sau influenţarea sexului prin mâncarea anumitor alimente este un subiect care a fascinat opinia publică şi a fost dezbătut secole la rând.
Cercetările dovedesc însă că nu se reduce totul la cromozomul X pentru fete şi Y pentru băieţi. Încă din secolul XVII s-au născut mai mulţi băieţi decât fete. Dacă sexul este dictat doar de cromozomi, procentajul nu ar trebui să varieze. Deşi acelaşi număr de fete şi băieţi sunt concepuţi iniţial, aparent mai mulţi fetuşi feminini sunt pierduţi în timpul sarcinii.
Deşi mecanismele din spatele acestor descoperiri nu sunt cunoscute încă, experţii consideră că starea mintală a mamei poate provoca avortul spontan.

Ziua Dezrobirii Romilor

Scris de IP. Posted in Social


 Ultima categorie de robi care aparțineau proprietarilor particulari au reprezentat-o romii. Singurul drept al unui sclav era cel la viaţă. Cu alte cuvinte, stăpânul era obligat să îi dea de mâncare şi să-l ţină în viaţă. Totuşi, Felix Colson, ziarist francez care a călătorit în Balcani în 1839, menţionează în jurnalele sale că "deşi se întâmpla frecvent, nici un boier nu a fost judecat pentru omorârea unui ţigan aflat în posesia sa."
Data de 20 februarie 1856 reprezintă pentru romii din România data eliberării din sclavie, prin „Legiuirea pentru emancipaţia tuturor
ţiganilor din Principatul Românesc”, act normativ promulgat de domnitorul Barbu Ştirbei, pe baza unui text întocmit de Petre Mavrogheni şi Mihail Kogălniceanu. 155 de ani mai târziu, data de 20 februarie a fost declarată oficial Ziua dezrobirii romilor din România, prin Legea nr. 28 din 11 martie 2011, publicată în Monitorul Oficial din 15 martie 2011.

Concluzie alarmată: mai mult de trei sferturi dintre oameni suferă de afecţiuni psihice

Scris de Alexandru Voiculescu. Posted in Social


O echipă de cercetători susţine că cei mai mulţi oameni au avut cel puţin o perioadă de depresie, anxietate sau altă tulburare.
Conform unui nou studiu, doar o parte a oamenilor rămâne sănătoasă mintal, relatează Science News.
Studiul a avut 988 de participanţi, născuţi în perioada aprilie 1972 - martie 1973, în Dunedin, Noua Zeelandă. Cercetătorii au analizat datele indivizilor, care cuprinde sănătatea generală şi comportamentul fiecărui individ, de la naştere până la vârsta de 38 de ani.
Doar 171 dintre aceştia nu au experimentat nicio tulburare mintală.

Un irlandez s-a stabilit în România pentru a promova comorile Maramureşului

Scris de DN. Posted in Social


Peter Hurley s-a născut în Irlanda, în 1968 şi, după cum spune el însuşi, "în 1994 am emigrat în România şi locuiesc de atunci aici."
Fascinat de cultura, obiceiurile şi tradiţiile Maramureşului, Peter Hurley îşi dedică timpul şi energia promovării valorilor acestei regiuni, potrivit Mediafax.
Anul trecut, Hurley a pus pe picioare a şaptea ediţie a proiectului "Drumul Lung spre Cimitirul Vesel".
Festivalul creat de Peter Hurley are ca scop promovarea şi susţinerea satelor româneşti păstrătoare de tradiţii, pe care irlandezul le consideră adevărate comori vii. Satele maramureşene au înţeles importanţa mesajului acestuia şi au decis să se implice, prezentându-şi fiecare specificul local.

Judeţul Maramureş este prezent la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României 2017

Scris de CJMM. Posted in Social


Deschiderea oficială a ediţiei de primăvară a Târgului de Turism al României 2017 a avut loc joi, 16 februarie 2017. Până duminică, 19 februarie, Romexpo găzduieşte cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului. Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, în calitate de partener strategic, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural.
Judeţul Maramureş este reprezentat, şi de această dată, de Consiliul Judeţean Maramureş, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, dar şi de Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei şi Primăria Onceşti.

Agenții de Poliție amenință Guvernul cu proteste

Scris de DG. Posted in Social


Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie ameninţă că deschide un nou front de protest faţă de Guvern. Sindicaliștii spun că vor protesta în faţa Ministerului Afacerilor Interne, dacă salariile lor nu sunt recalculate.
Sindicaliștii spun că salariile agenților de poliție sunt în continuare calculate la nivelul anului 2009, atunci când salariul minim era 600 de lei.
„Am luat această hotărâre deoarece în februarie 2016 a fost emisă hotărârea de guvern numărul 1 prin care se stabilea majorarea salariului minim la 1.450 lei. La ora actuală polițiștii din România au salariile calculate la nivelul lui 2009, adică la salariul minim de atunci, de 600 lei. Am trimis mai multe adrese către MAI, Parlamentului, Guvernului, Presedinției. N-am primit niciun răspuns. Probabil nu au ce răspuns să dea. Nu știu cum să aplice această hotărâre sau ne punem întrebarea dacă n-or avea bani în buget.

Campania de vaccinare antirujeolica continua

Scris de DSP MM. Posted in Social


 Întrucat in Romania continua sa evolueze epidemia de rujeola(pojar) cu un numar 16 decese inregistrate pana in prezent, recomandam in continuare parintilor/membrilor de familie ai copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani prezentarea de urgenta la cabinetele medicilor de familie in vederea  vaccinarii contra rujeolei.
       Riscul reaparitiei bolii se mentine foarte ridicat in conditiile in care pana in prezent s-au vaccinat un numar foarte mic de copii si acoperirea vaccinala variaza intre 18%  la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 9 ani si 72% la copiii cu varsta cuprinsa intre 9 -11 luni fata de un procent necesar protectiei populatiei de 95% .

Adi Rusu - NOUL DIRECTOR al cotidianului Informația Zilei de Maramureș

Scris de IR Rosiianu. Posted in Social


O schimbare ȘOC! de "lock" și conținut în ultimele zile la cotidianul Informația Zilei de Maramureș.
Observăm o tabloidizare a ziarului și o nouă direcție editorială.
Acest lucru se datorează noii conduceri, unde îl descoperin ca director de ziar pe jurnalistul Adi Rusu, adică "Detectivul de Presă ȘOC!", care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Noul redactor-șef este experimentata jurnalistă Anamaria Avram. Printre jurnaliștii cunoscuți ai urbei care scriu în „Informația” se numără și Angela Sabău.
Ei au întregit echipa care este în continuă schimbare și s-au alăturat scriitorului și jurnalistului Marian Ilea și celorlalți colegi care au deja vechime.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017