UK Bookmakers

Alianța Familiilor din România: EUTANASIA - EXPLOZIA UNEI PRACTICI BARBARE

Scris de RGN. Posted in Social


In 2016, 4% din toti decedatii Olandei au fost eutanasiati, cu 10% mai multi ca in 2015, ori aproape 6.100 din cei 150.000 de olandezi care au murit in 2016. [Detalii: http://www.dutchnews.nl/news/archives/2017/04/number-of-official-cases-of-euthanasia-rise-10-in-the-netherlands/] Cifrele acestea ingrijoreaza si demonstreaza convingator ca eutanasia se extinde in toata lumea la o viteza rapida, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluat de Romanian Global News.
Eutanasia e eminamente o inventie a statului secular postmodern. Citind astfel de informatii oamenii cu ratiune se intreaba daca nu cumva statul secular postmodern si-a pierdut abilitatea de a rationa, de a discerne intre bine si rau, sau, ca sa folosim termeni din afara vocabularului corectitudinii politice, a luat-o razna.

Studiu: Aproape un milion de români sunt diagnosticaţi anual cu depresie. Care este incidenţa bolii la nivel mondial

Scris de Oana Despa. Posted in Social


Un studiu recent al unei clinici private arată că 900.000 de români, adică 5% din populaţie suferă de depresie, iar la nivel mondial, sunt înregistrate 300 de milioane de cazuri. Depresia este o boală comună bolnavilor de cancer fiind întâlnită la unu din patru astfel de pacienţi.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt afectaţi de depresie, reprezentând 4,4% din populaţia globului. În România, incidenţa acestei boli este de circa 5%, cu peste 900.000 de cazuri diagnosticate anual.
"Depresia este o tulburare comună în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, fiind de 2 - 3 ori mai frecventă decât la populaţia generală. Conform statisticilor, cel puţin un pacient din patru este atins de această afecţiune în timpul tratamentului pentru cancer", se arată într-un comunicat de presă al clinicii care a realizat studiul.

Săptămâna Europeană a Vaccinării - 24-30 aprilie 2017 -

Scris de DSP MM. Posted in Social


Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului  Maramures celebrează în perioada 24-30 aprilie 2017, Săptămâna Europeană a Vaccinării.
Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.
Scopul SEV 2017 este de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei în privinţa importanţei vaccinării şi de a creşte acoperirea vaccinală; accentul este pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile.
Tema globală a campaniei din anul 2017 este ”Vaccinurile sunt benefice”. Prin mesajul ”Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii”, Campania SEVS 2017 îşi propune sensibilizarea populaţiei în privinţa importanţei imunizării pe tot parcursul vieţii şi asupra necesităţii imperative de creare şi susţinere a unei imunităţi de grup în toate comunităţile.

Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. C-tin Opriş” a reuşit să strângă fondurile necesare pentru achiziţionarea celui de-al şaselea aparat

Scris de Romana Furtună. Posted in Social


Suntem bucuroşi să vă anunţăm că prin acţiunile întreprinse şi sub sloganul “AJUTĂ PENTRU A FI AJUTAT!”, Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. C-tin Opriş” a reuşit să strângă fondurile necesare pentru achiziţionarea celui de-al şaselea aparat, un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de 20 000 de euro. Aparatul a fost donat astăzi, Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute – Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare.
Acest ecograf constituie un element important pentru prevenirea şi tratarea problemelor care pot să apară la nivelul vaselor de sânge cerebrale şi paracerebrale, în condiţiile în care patologia vasculară are repercusiuni asupra sistemului nervos central.

Ninsori abundente la munte, în mijlocul lunii aprilie

Scris de IP. Posted in Social


Având în vedere atenționarea cod galben de precipitații abundente, ninsori și vânt în Maramureș, valabilă până mâine, 21 aprilie, ora 6, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu utilajele din dotare. Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, s-a deplasat în noaptea de 19 / 20 aprilie în Pasul Gutâi, pentru a constata felul în care se intervine pentru deszăpezirea DN18.
În Pasul Gutâi s-a acționat încă din timpul nopții de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent. De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și la Borșa, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineață 50-60 cm.

Copiii pot învăţa să citească mai uşor cu ajutorul câinilor

Scris de DN. Posted in Social


Problemele legate de capacitatea copiilor de a învăţa să citească nu sunt o noutate. S-a vorbit şi în România despre faptul că şcolarii nu sunt capabili să citească un text sau nu reuşesc să înţeleagă ceea ce citesc. Şi totuşi, s-a dovedit că a şti să citeşti îţi poate spori şansele de a deveni un om de succes.
Lectura dă naştere unui şir de beneficii: cu cât citeşti mai mult, cu atât de dezvolţi ca persoană. Dacă acest lucru nu pare aproape deloc surprinzător, teoria conform căreia copiii care le citesc diferite lucruri câinilor reuşesc să îşi dezvolte această deprindere se bucură de tot mai multă popularitate în ţări precum Statele Unite ale Americii, notează Gandul.
De vreme ce studiile arată că acei copii care citesc în mod regulat se bucură de un mai mare succes din punct de vedere academic, orice metodă care i-ar putea ajuta pe aceştia să îşi dezvolte capacitatea de lectură este binevenită.

”Lemnul de foc a dispărut din legislația României”. 40% dintre gospodării riscă să rămână fără combustibil în sobe

Scris de Paul Barbu , Sorin Golea . Posted in Social


Legislația românească nu recunoaște decât două tipuri de material lemnos care poate fi comercializat: cel industrial și cel pentru biomasă. În acest context, specialiștii avertizează că poți lua amendă și dacă ești prins pe drum cu un braț de lemne pe care le-ai luat din curtea ta să o duci la vecin.
În acest moment, 40% din gospodăriile României se încălzesc cu sobe. În acest context, legislația privind acest mod de încălzire este ciudată. ”Dacă ai lemne de foc într-o casă, nu îl poți muta în altă casă, dacă trebuie să le transporți pe drum public. Devi, astfel, victimă colaterală a mafia lemnului, foarte ramificată la toate nivelele”, ne-a spus conferențiar univ. Dr. Ing. Marian Drăgoi, de la Facultatea de Silvicultură a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

La Baia Mare se fac clopote inteligente, care pot cânta din Beatles sau ABBA. Prețul unui astfel de instrument muzical ajunge până la 300.000 de euro

Scris de LB. Posted in Social


În ţara noastră, turnarea clopotelor este o tradiţie, însă puţini ştiu că acest meşteşug a ajuns în ziua de azi aproape o artă. Acum se fac clopote care sună în gamă – aşadar, poate fi reprodusă cam orice melodie, fie ea bisericească sau nu.

Gabriel Radu Blotor, preşedintele Asociaţiei Turnătorilor de Clopote Europeni, care deţine o turnătorie de clopote la Baia Mare, face de ani buni “clopote inteligente”. Acestea sunt manevrate electronic, de la distanţă, fără clasica funie. “De asemenea, suntem singura turnătorie de clopote din România care poate turna clopote în gamă, pe orice notă muzicală, precum şi carilloane. Aproximativ 60% sunt turnate direct în notă, restul sunt acordate la firme specializate”.

CUM SĂRBĂTORESC ROMÂNII PAȘTELE ÎN 2017

Scris de IRES. Posted in Social


Tradiţii de Paște la români

Din totalul participanților la sondaj, 98% spun că obișnuiesc să sărbătorească Paștele, dar, cu toate acestea, doar 87% dintre ei știu ce anume sărbătoresc creștinii de Paște.
Cei mai mulți dintre intervievați (92%) spun că tradițiile de sărbători sunt importante sau foarte importante pentru ei. Două treimi ale respondenților spun că există obiceiuri tradiționale de Paște specifice zonei în care locuiesc, iar, dintre acestea, cel mai des menționate de participanții la studiu sunt: mersul la biserică (31%), vopsirea ouălor (20%), mersul la udat (7%) și sacrificarea mieilor (7%).
83% dintre intervievați spun că obișnuiesc să participe la slujba de Înviere; dintre aceștia, 72% spun că vor participa și în acest an la această slujbă religioasă. Cei care obișnuiesc să participe la slujba religioasă din Duminica Paștelui se regăsesc în eșantion în proporție de 56%.

Efectele unei partide de sex durează 48 de ore şi asta nu e tot

Scris de Oana Bujor. Posted in Social


Efectele unei partide sexuale pot fi resimţite timp de 48 de ore de la terminarea actului, afirmă cercetătorii.
În urma relaţiilor intime este eliberată oxitocina, până în prezent cercetătorii nu au ştiut cât timp durează efectul acestui hormon, notează Mail Online.
Cercetătorii din cadrul Universităţii Florida au concluzionat că senzaţia oferită de eliberarea oxitocinei durează până la două zile şi ajută la îmbunătăţirea relaţiilor pe termen lung.
În cadrul studiului au fost implicate 214 cupluri proaspăt căsătorite, fiecare persoană a fost rugată să completeze un jurnal timp de două săptămâni. În fiecare zi aceştia trebuiau să noteze dacă au avut relaţii intime. Separat, persoanele au acordat note pentru cât de satisfăcătoare consideră că este viaţa lor sexuală, cât de mulţumiţi sunt de parteneri şi de relaţia pe care o au.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017