Cum influenţează comportamentul părinţilor nivelul de inteligenţă al copiilor

Scris de DN. Posted in Social


Primii născuţi sunt mai inteligenţi decât fraţii lor mai mici. Asta arată cele mai recente studii ale oamenilor de ştiinţă. Explicaţia stă în relaţia existentă între copii şi părinţii lor în primii ani de viaţă.
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că primii născuţi au un IQ mai mare decât al fraţilor lor mai mici. Studiul a fost realizat în colaborare cu o echipă de la Universitatea din Sydney şi a analizat datele colectate de la 5.000 de copii cărora le-au fost date teste de lectură şi vocabular la fiecare doi ani, scrie Gândul.
Rezultatele au fost coroborate cu datele privind comportamentul părinţilor şi s-a dovedit că primii născuţi au beneficiat de mai multă atenţie din partea părinţilor, iar aceştia din urmă s-au ocupat mai mult de educaţia şi de dezvoltarea gândirii lor.



Iar diferenţele în ceea ce priveşte scorul obţinut la testele IQ au crescut odată cu trecerea anilor.

Toţi copiii au primit acelaşi suport emoţional din partea părinţilor, însă cei mici nu au mai beneficiat de aceeaşi atenţie din punctul de vedere al dezvoltării intelectuale. Părinţii nu au mai desfăşurat atât de multe activităţi educative cu mezinii aşa cum au făcut cu copiii mai mari.

De asemenea, s-a dovedit că părinţii şi-au asumat mai multe riscuri în raport cu cei mai mici dintre copii, cum ar fi fumatul în faţa acestora.

Specialiştii susţin că aceste lucruri, care pot părea simple detalii, au o influenţă majoră în dezvoltarea intelectuală a copiilor.

Studiile anterioare arătaseră că primii născuţi ajung ca la maturitate să fie persoane ma de succes şi mai ambiţioase, având şanse cu 16% mai mari decât fraţii lor mai mici să atingă un nivel de educaţie superior.

http://www.descopera.ro/stiinta/16157945-cum-influenteaza-comportamentul-parintilor-nivelul-de-inteligenta-al-copiilor

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024