Pachetele turistice vor fi garantate prin lege, din acest an

Scris de Paul Barbu. Posted in Social


De anul acesta puteți pleca liniștiți în vacanțe, fără să vă mai temeți că vă veți lua țeapă și asta pentru că ministerul Turismului pregătește o lege care să garanteze  pachetele turistice. Potrivit ministrului fiecare bănuț va fi garantat prin legea care ar trebui să între în vigoare până la 1 septembrie.
„Vreau ca până la 1 septembrie să rezolvăm cu legea garantării pachetelor turistice. Avem discuții cu toate entitățile din turism și sunt mai multe lucruri de pus la punct. Aici discutăm de mai multe instrumente financiare precum asigurare, depozit bancar, garanție bancară, fond de garantare și alte astfel de produse”, a declarat pentru Libertatea, ministrul Turismului, Mircea Dobre.
Potrivit directivei europene, statul trebuie doar să ofere o garanție a pachetelor turistice în cazul în care companiile intră în insolvență sau faliment. În schimb, ministerul nu vrea să discute doar de acestea doua, ci și de insolvabilitate. „Și atunci când discut despre așa ceva, pot fi sigur că cetățeanul este protejat 100%. Adică dacă nu își duce la bun sfârșit vacanța știu măcar că își recuperează banii”, a mai spus Dobre.



Șeful turismului nici nu gândește să mai existe vreo situație de genul celor de anul trecut în care unii călători nu și-au luat banii înapoi dupa ce firmele au dat faliment. „Vreau să existe doar două situații: dacă nu poate merge în vacanță pentru că nu i-a fost achitată aceasta să știu că își recuperează banii și dacă cetățeanul a ajuns acolo și totuși există o soluție să își continue vacanța este foarte bine”, a afirmat ministrul.

Ultimul an a fost zguduit de trei mari falimente prin care sute de clienți ale agențiilor de turism au rămas și cu banii luați și fără vacanțe. Dacă anul trecut cel mai răsunător scandal a fost cel al Mareea, anul acesta, au fost cei de la FunTrip care au tras o țeapă românilor.
Război nelicențiaților

Când vine vorba de licențiere, avem site-uri care promovează unități de cazare care nu sunt licențiate. Si sunt multe nelicențiate. Când ieșim cu această listă public ieșim cu nume și prenume ai acționarilor. Sunt agenții de turism care funcționează în sistem online, dar chiar dacă funcționează așa trebuie să se licențieze conform legii. Dacă nu o fac li se suspendă site-ul, dar asta numai până își iau licența.

http://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-pachetele-turistice-vor-fi-garantate-prin-lege-din-acest-1797621

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024