ASTROMANIA III 2017 | UNIVERSUL: SĂ ÎNCEAPĂ AVENTURA CUNOAȘTERII: 8 ZILE MINUNATE PRINTRE PLANETE, STELE, CONSTELAȚII ȘI GALAXII

Scris de PBM. Posted in Social


ASTROMANIA este un program educațional de vacanță, ceva între o școală de vară și o tabără tematică de vacanță. Un curs intensiv de astronomie, tehnică și tehnologie astronomică, astronautică, astrofizică și etno-cosmologie care, pe parcursul a 8 zile (zilele de marți – vineri, între orele 10.00 - 14.00), vă va conecta la cunoașterea și înțelegerea universului!
Cursul se desfășoară în perioada 4 iulie – 14 iulie 2017 și solicită participarea copiilor în zilele de MARȚI- MIERCURI – JOI și VINERI – între orele 10.00 – 12.00 sau 12.00 – 14.00, în funcție de grupa de vârstă a copiilor.
Cursul intensiv de astronomie este adaptat pentru categoriile de vârstă 7 – 11 ani și 12 – 16 ani și îmbină cunoașterea teoretică cu aplicații practice directe, divertismentul și recreerea participanților prin jocuri, mișcare și activități creative de desenare și modelaj.


Succesul deosebit de care s-a bucurat inițiativă în anii anteriori, ne-a încurajat să continuăm acest program educațional de vacanță, căruia i-am adăugat mai multe surprize și noi provocări.

ASTROMANIA III (2017)
-    Perioada derulării: 4 – 14 iulie 2017, în zilele de Marți, Miercuri, Joi și Vineri;
-    Participarea presupune o taxă, respectiv un tichet de acces în valoare de 4 lei/zi;
-    Acest curs de introducere în astronomie este: Aplicativ, Distractiv, Inovativ, Intensiv, Interactiv, Recreativ;
-    Înscrierea și participarea se face pe două grupe de  vârstă: 7 – 11 ani și 12 – 16 ani.
-    Activități propuse:
•    Expuneri interactive;
•    Spectacole speciale de planetariu;
•    Observații astronomice de zi și de seară;
•    Filme cu tematică astronomică 2D și 3D;
•    Aplicații astronomice pentru PC, telefoane mobile și tablete;
•    Astro-fotografie;
•    Astro-filatelie;
•    Jocuri și concursuri;
•    Desene, pictură și modelaj;
•    Discuții libere;
•    Diplome de participare.

-    Câteva din temele propuse: Formarea Sistemului Solar; Galaxia Noastră; Istoria Universului de la Big-Bang și până la sfârșitul timpului; Omul în spațiul extraterestru; De la lunetă la telescoape spațiale; Găuri negre și găuri albe; Planetele din sistemul nostru solar; Planeta Albastră; Viața în Univers; Timbrele prind viață; Astronautul antic între mit și realitate (a fost Terra vizitată de extratereștri inteligenți?); Parcul astronomic al planetariului – învățăm ce este telescopul și cum poate fi folosit; Constelațiile zodiacale; Steaua Câinelui  și Steaua Crăciunului; Învățăm constelații, învățăm să ne orientăm; Constelații românești tradiționale și poveștile lor; Ce este multiversul; Roiuri stelare, roiuri galactice; exo-planete etc. Cele mai noi descoperiri și realizări în domeniul astronomiei, astronauticii și astrofizicii!

-    Cum se desfășoară o zi de ”tabără”: ziua începe la ora 10.00 cu prezența cursanților, apoi lectorul nostru expune interactiv tema zilei, o susține prin video-proiecții 2D sau 3D sau aplicații și demonstrații cu tehnica astronomică, iar concluziile sunt urmate de partea ”creativă” (desen, modelaj) și apoi de cea ”recreativă” (jocuri de mișcare, de societate sau de ingeniozitate). La ora 12.00 sau ora 14.00 însoțitorii (dacă este cazul, în funcție de opțiunea proprie) preiau copiii. Nu este obligatorie participarea zilnică pentru obținerea diplomei de participare, pentru aceasta fiind necesare, totuși, cel puțin 4 zile de participare.

Înscrierea copiilor la acest curs se face la sediul Complexului Astronomic Baia Mare, din str. George Coșbuc, nr.16, începând cu data de 20 iunie 2017, între orele 9.00 – 15.00. Numărul de locuri este limitat!


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024