UK Bookmakers

Protestatar pro-laicitate, la Timişoara: „Dumnezeu nu este băiat deştept. Nu vă mai ascundeţi hoţiile în spatele numelui Său“

Scris de Stefan Both. Posted in Ancheta


Timişorenii s-au alăturat campaniei de protest demarat de Asociaţia Secular-Umanistă din România. Ei se fotografiază în faţa unor instituţii publice cu diverse mesaje.

Protestul “Vrem spitale, nu catedrale! – Zi de acţine laică”, a fost promovat prin intermediul Facebook, iar oamenii sunt îndemnaţi să se fotografieze în faţa unei instituţii publice din oraşul lor cu un panou sau un mesaj pro-laicitate. Fiecare urmează să posteze fotografiile pe reţelele de socializare.

Nu este un protest în care se adună toată lumea la o anumită oră, într-un loc anume. Fiecare îşi arată nemulţumirea faţă de finanţarea Bisericii Ortodoxe Române cu bani de la stat cum crede de cuvinţă.

Câţiva tineri au ieşit deja în faţa Catedralei Mitropolitane şi în faţa Administraţiei Fiscale din Timişoara.

Iată câteva mesaje pe care le-au arborat: “Dumnezeu nu este . Nu vă mai ascundeţi hoţiile în spatele numelui Său”, „Şi statul şi Biserica funcţionează mai bine separat”, „Refuz să finanţez mariajul dintre Guvern şi Biserică. Un stat teocratic ne va reduce în Evul Mediu. Opriţi finanţarea cultelor din bani publici”, „Trupul meu este un Templu. Prin urmare mă declar oficial neimpozabil”.

De asemenea, oamenii sunt îndemnaţi să afişeze mesajele la intrarea în blocurile în care locuiesc, dar şi pe luneta maşinilor personale.

“În urmă cu 150 de ani, pe 17/29 decembrie 1863, Parlamentul României adopta legea de secularizare a averilor mănăstireşti, punându-se bazele statului român modern.

In 29 decembrie 2013, se sărbătoresc exact 150 de ani de când A.I.Cuza a naţionalizat toate averile Bisericii, această dată ajungând sărbătorită ca ziua Naţională a Laicităţii în România.

"Din initiativa Asociatiei Secular-Umaniste din România zeci de oameni din România: umanişti, credincioşi, sceptici, budhişti şi atei de toate vârstele au luat iniţiativa în a se uni exprimându-şi nemulţumirea faţă de acţiunile repetate ale politicienilor de a ne împinge pe zi ce trece spre o dictatură teocratică, un .

Biserica Ortodoxă Română tocmai a fost numită în Monitorul Oficial din 24.XII.2013, Ponta a trimis bisericilor ultimii bani din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pe 18 decembrie B.O.R. a primit prin ordonanţă de urgenţă Complexul hotelier "Bradul" din Covasna (hotel, restaurant, baza de tratament, teren de sport, parc amenajat, izvor de ape minerale) împreună cu 2,3 hectare de teren. În acelaşi timp numărul spitalelor şi şcolilor scade în fiecare an.

În ritmul acesta în doar 17 ani nu vom avea nicio şcoală şi niciun spital, dar zeci de mii de biserici şi catedrale. Asta vă doriţi? O nouă eră întunecată asemnea Evului Mediu? Dacă nu, a sosit timpul să schimbăm împreună această poltică distructivă şi cârdăşie toxică a Politicii cu Biserica”, spune Steve Kovacs, unul din timişorenii care au participat la protest.

http://adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-1_52c01ff4c7b855ff5612edcc/index.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019