Conflict de interese în TVR?

Scris de MediaSind. Posted in Ancheta


Conducerea TVR a făcut achiziții de peste un million de lei, prin încredințare directă, de la o firmă din Călărași. Șeful serviciului care beneficiază de aceste achiziții este un fost angajat al respectivei firme!


În urma unor sesizări primite din partea membrilor MediaSind TVR, potrivit cărora instituția achiziționează de la aceeași firmă, servicii de logistică, fără să organizeze licitații, Departamentul Investigații al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind a solicitat conducerii TVR, prin adresa nr.204/28.05.2020, să răspundă la mai multe întrebări referitoare la contractele care fost încheiate cu SC INTER MEGA CONSTRUCT SRL, cu sediul social în Călărași,  în perioada 1 ianuarie 2017-prezent, în ce cuantum, modalitatea de atribuire, notele de fundamentare. Totodată, am solicitat să ni se răspundă dacă conducerea TVR are cunoștință de faptul că șeful Serviciului Logistică din Srtv are sau a avut funcții în această societate, și dacă da, în ce perioadă și dacă au existat conflicte de interese.


Răspunsul, semnat de președintele-director general Doina Gradea (foto) confirmă faptul că în perioada 2017-până în prezent, conducerea SRTv a încheiat 10 contracte, din care  8 contracte prin achiziție directă și 2 prin procedură simplificată cu aceeași firmă la care a fost  angajat/colaborator tocmai persoana responsabilă de aceste contracte, și anume șeful compartimentului logistic, Gheorghe Peres, poreclit de cunoscuti “Bebe”.
Conform declarației sale de avere, depusă la începutul mandatului, Gheorghe Peres (foto), era angajatul acestei firme cu care TVR urma să încheie majoritatea contractelor de achiziții de servicii de logistică!
O dovadă a strânselor legături dintre dl. Bebe, conducerea TVR și firma SC INTER MEGA CONSTRUCT SRL este, printre altele, și masina cu care circulă în prezent acesta, un BMW electric, înmatriculat pe aceeași firmă din Călărași. Șeful de la logistică vine nestingherit la serviciu cu mașina oferită spre folosință de firma alimentată cu contracte grase din bani publici, iar Doina Gradea nu spune nimic. Nu spune nimic nici atunci când dl. Bebe alimentează, folosind curentul instituției!? (foto)
De altfel,  Gheorghe Peres, nici măcar nu ascunde legăturile cu firma respectivă, pentru că pe portalul de social-media profesional LinkedIn, pe profilul personal el apărea drept “Consultant at Inter Mega Construct”.
Precizăm că suma totală cheltuită în mod suspect de către TVR pentru achiziții de servicii logistice de la firma agreată de conducerea TVR se ridică la 1.134.966 lei, aproximativ un sfert de million de euro!

Șeful acestui serviciu este fost coleg de trust cu actualul presedinte director general, Doina Gradea. Aceasta l-a angajat la TVR după ce a fost trimis în șomaj de ProTv.
SRJ MediaSind filiala MediaSind TVR va sesiza instituțiile abilitate pentru a judeca  în ce măsură faptele prezentate se încadrează, sau nu, la capitolul conflict de interese.
În zilele următoare, Departamentul Investigații al SRJ MediaSind vă va prezenta și modul în care Televiziunea Română a fost păgubită cu aproximativ două milioane de euro de către personae cu funcții de conducere din TVR.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024