UK Bookmakers

La şedinţa Ligii a citit poetul Gelu Dragoş şi s-a lansat revista „Freamăt”

Scris de Cristian LAURENŢIU. Posted in Cultura


Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la Biblioteca Judeţeană Maramureş a avut loc şedinţa Ligii Scriitorilor Maramureş. A citit poezie şi proză scurtă poetul şi jurnalistul Gelu Dragoş. Au fost prezenţi în jur de 20 membri ai Ligii Scriitorilor, filiala Maramureş.
A fost felicitat, cu ocazia împlinirii celor 74 de ani, scriitorul Tomas Gross Rocneanu, iar scriitorul Ioan M. Lazăr, nepotul lui Ilie Lazăr, ne-a reamintit că se apropie 1 Decembrie, Ziua Naţională a României şi a oferit cartea „Poezii de ieri şi azi”.
A fost prezent şi domnul vicepreşedinte al Ligii Scriitorilor Români, dr. Mihai Ganea, care a înregistrat audio, pentru Radio TV România „Unirea” din Austria pe mai mulţi colegi, printre care Aurelia Oancă, Elena Borcuti, Dragomir Ignat, Mariana Popan, ş.a.


Cei prezenţi au apreciat poeziile lui Gelu Dragoş, considerând că este o persoană sensibilă, valoroasă şi cu o inimă mare, dovadă fiind şi faptul că editorialul din revista „Freamăt” a LSR Maramureş, anul III, nr.6 (7) – octombrie 2017 îi aparţine şi se intitulează „Doar câteva cuvinte...”. Spune acolo că „... filiala a fost constituită de către criticul literar  Virginia Paraschiv, de scriitorul dr. Mihai Ganea şi alţi zece scriitori, astăzi numărul celor care vin şi citesc la Ligă trece cu bine de douăzeci de persoane iar, la evenimente literare sala este arhiplină, fiindcă se citeşte poezie adevărată şi arta este pentru sufletele noastre, a celor prezenţi acolo.”

La final vă propunem o poezie semnată de Gelu Dragoş:

E târziu

Înserarea coboară, coboară
Cu o nemaiîntâlnită uşurinţă;
Of, cât de greu îmi e sufletul  
Căci ştiu, fiecare faptă a mea
Osândită va fi asemeni înjurăturilor;
Vai, cât de frig îmi poate fi
Doar Tu Doamne poţi şti!
Lumea miroase a păcat înmolit
Parcă ar fi morga spitalului părăsit
Se topesc sentimente şi cuvinte dispar
De parcă ar fi erupt vulcanul Taal
Nu-mi mai găsesc liniştea şi starea
Mă sfrijesc, mă-mbolnăvesc ca marea
Am mai pierdut din trup o celulă, două
Ce-i pasă însă lumii de astă poveste nouă?

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020