DUBLU EVENIMENT LA MUZEUL DE ȘTIINȚE ASTRONOMICE BAIA MARE

Scris de Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare. Posted in Cultura


Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează Vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, un dublu eveniment, în care știința întâlnește cultura pe platforma muzeală: Lansarea versiunii în limba română a spectacolului digital de planetariu ”SISTEMUL SOLAR” și reinterpretarea clasică a evenimentului online HUBBLE de anul trecut, sub titulatura 30+1 Telescopul Spațial Hubble.
Posterul oficial al aniversării – în 2020 – a trei decenii de astronomie spectaculoasă din spațiul cosmic, al unui telescop-satelit care, până în prezent, este cel mai prețios ochi uman ațintit spre cosmos, nu doar merită, ci necesită un demers epic într-un cadru mai restrâns, dar autentic însuflețit de istoria de 30 de ani, plus încă unul, de descoperiri uimitoare realizate de acest telescop spațial a cărui misiune este coordonată de NASA și Agenția Spațială Europeană.


Pe de altă parte, datorită vremii și vremurilor, deschiderea oficială a parcului tematic astronomic unicat în România, programată inițial tot pentru 23 aprilie, va fi reprogramată, rămânând însă cea mai frumoasă și mai spectaculoasă promisiune educațională din acest an a planetariului băimărean pentru publicul său. Probabil din motive similare a fost amânată și lansarea programată pentru 30 martie 2021 a Telescopului Spațial James Webb, menit să-l înlocuiască pe Hubble, tocmai până în 31 octombrie 2021.
Cel de-al doilea eveniment marcant al zilei de Vineri, 23 aprilie 2021 este lansarea versiunii personalizate în limba română a spectacolului digital de planetariu: SISTEMUL SOLAR. Un spectacol de planetariu care va intra de Vineri în oferta generală a Planetariului Baia Mare pentru publicul larg. Vizionarea în premieră se va face în cadru restrâns, respectând normele sanitare în vigoare.

Astăzi 22 aprilie 2021, este ZIUA PĂMÂNTULUI, zi în care, tot ce este viu pe planeta aceasta, poate spune, fiecare pe graiul  și în felul său: LA MULȚI ANI, MAMĂ!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021