Elon Musk, antreprenor genial sau nebun de legat?

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Dezvaluiri


Elon Musk este cofondator al companiei de plăți electronice Paypal și al companiei producătoare nave spațiale SpaceX. El s-a născut pe 28 iunie 1971 în Pretoria, Africa de Sud.
De asemenea, Musk este director general al companiei producătoare de mașini Electrice Tesla și deține cea mai mare parte din această companie.
În plus, el deține acțiuni și în cadrul rețelei sociale Twitter, pe care a încercat să o cumpere în totalitate în primăvara acestui an.
Așadar, cine este Elon Musk?

Începutul vieții lui Elon Musk

Musk s-a născut dintr-un tată sud-african și dintr-o mamă canadiană. A demonstrat un talent timpuriu pentru computere și antreprenoriat.

La 12 ani a creat un joc video, pe care l-a vândut unei reviste de computere.

Povestea aurului confiscat de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Dezvaluiri


Pe măsură ce naziștii au cutreierat o mare parte din Europa și Africa de Nord, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aurul, artefacte valoroase și picturi neprețuite au dispărut din teritoriile cucerite și multe dintre aceste comori încă lipsesc și în prezent.
Mulți oameni cred că naziștii au ascuns aceste comori în locuri secrete. Este hrana perfectă pentru legendele urbane: prada ascunsă de soldații naziști, locația fiind dezvăluită doar pe o hartă greu de obținut. Dar sunt adevărate poveștile? Aurul furat și ascuns de naziști există cu adevărat? Răspunsul este da: nu numai că aurul nazist este real, ci a fost o forță în plata regimului lui Hitler.
Pe măsură ce forțele naziste s-au răspândit în toată Europa, politica lor a fost să jefuiască obiectele de valoare ale victimelor lor, în mare parte de la evrei. Prada de război includea artă plastică, bijuterii, covoare orientale, argintărie, porțelan și sticlă. Dar cel mai important articol, din punct de vedere economic, a fost aurul, indică Live Science.

O predicție îngrijorător de precisă făcută de Carl Sagan în 1995

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


În urmă cu mai bine de 25 de ani, Carl Sagan a făcut o predicție terifiant de profetică despre viitor, aparent prevestind, printre altele, apariția giganților în tehnologie și a dezinformării.
Sagan este cel mai cunoscut pentru ideile sale științifice complexe, pe care le transmitea mereu cu pasiune și poezie, ca niciun alt om de știință, însă astrofizicianul a încercat, de asemenea, să analizeze îndeaproape umanitatea.
În cartea sa „Lumea și demonii ei: Știința ca lumină în întuneric” (The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark)  din 1995, Sagan a explicat modul în care metoda științifică a ajutat la elucidarea multor mistere ale Universului, potrivit IFL Science.

Ce credea Carl Sagan că se va întâmpla cu Statele Unite?

Cu toate acestea, astrofizicianul credea la acea vreme că drumul spre pace și adevăr era subminat de „vechii prieteni” ai omenirii, anume superstițiile și pseudoștiința.

Misiunea Artemis 1 va trimite forme de viață în spațiul îndepărtat. Ce va mai transporta racheta SLS?

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


Misiunea lunară Artemis 1 de la NASA, care va fi lansată la sfârșitul acestei luni, va conține mostre vii care vor fi lansate în spațiul îndepărtat.
Pe cât de înfricoșător ar părea, mostrele vor fi doar drojdie. Totuși, speranța este că experimentul va oferi date fără precedent despre efectele spațiului îndepărtat asupra formelor de viață terestre.
„BioSentinel este o premieră”, a spus Matthew Napoli, coordonatorul proiectului BioSentinel din cadrul Centrului de Cercetare Ames al NASA din California, SUA.

De ce trimite NASA drojdie în spațiul îndepărtat?

Sute de tulpini de drojdie vor fi transportate la bordul unui satelit de mărimea unei serviete ca parte din experimentul BioSentinel. Dacă totul decurge conform planului, misiunea Artemis 1 va fi lansată la bordul rachetei extrem de costisitoare și așteptată Space Launch Systems (SLS), care ulterior va trimite experimentul BioSentinel pe orbită în jurul Soarelui, similară cu cea a Pământului, pentru a studia efectele radiației solare asupra organismelor care au părăsit câmpul magnetic al planetei noastre.

Top 10 lucruri mai puțin știute despre Vladimir Putin, cel mai longeviv lider rus de la Stalin încoace

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Dezvaluiri


Vladimir Putin este actualul președinte al Rusiei și fost prim-ministru. De asemenea, a fost președinte pentru două mandate, care s-au încheiat în 2008.
Vladimir Putin a cunoscut un mare succes în cariera sa politică încă de la început și a reușit să devină cel mai longeviv lider rus de la Iosif Stalin încoace.
Istoria sa politică a fost documentată și examinată de-a lungul anilor, arată History Colored.

10. Vladimir Putin a urmat cursurile Facultății de Drept

Vladimir Putin s-a născut în 1952 în Leningrad, Rusia, cunoscut în prezent drept Sankt Petersburg. El și părinții săi au locuit într-un apartament cu o altă familie și a frecventat școala primară și liceul local.

Tipurile de rachete trase de la umăr cu care este „alimentată” Ucraina

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Dezvaluiri


Invadarea Ucrainei nu a început cu mult timp în urmă, dar după fiecare indicator, forțele ucrainene au cauzat pagube semnificative în rândurile invadatorilor. Rachetele sol-aer trase de la umăr, cunoscute și ca sisteme de apărare antiaeriană portabile, MANPADS au reprezentat factorul esențial în ținerea la distanță a trupelor rusești.
Trupele ucrainene sunt beneficiare ale unor transporturi viitoare de MANPADS și sisteme de infanterie anti-blindaj de diferite tipuri. Multe dintre armele anti-tanc pot fi folosite împotriva vehiculelor simple, personalului, structurilor, dar și împotriva blindajelor, precizează The Drive.
Astfel, aceste noi transporturi se vor adăuga altora care au fost deja făcute în Ucraina, în special din partea Statelor Unite ale Americii. Sunt de amintit aici rachetele anti-tanc Javelin sau rachetele sol-aer Stinger.

Semnificația numerelor de pe eticheta fructelor

Scris de Necenzurat. Posted in Dezvaluiri


Etichetele care însoțesc fructele din rafturile magazinelor conțin informații importante despre felul în care au fost crescute fructele sau legumele respective. Cunoscând semnificația lor, veti ști să faceti diferența între fructele crescute organic și cele modificate genetic.
Există numeroase studii și cercetări științifice care au demonstrat că OMG-urile sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană.
Fiecare fruct are o etichetă cu numere care conțin informații importante despre produsele respective. Acestea se numesc PLU (Product Looking Number).
 
- Daca primul număr este 3 sau 4 - indică faptul că fructele sau legumele respective NU sunt modificate genetic, dar au fost cultivate în ferme, iar în timpul procesului de creștere, au fost utilizate substanțe chimice și pesticide (probabil îngrășăminte artificiale).

De ce a renunţat România la Insula Şerpilor?

Scris de DN. Posted in Dezvaluiri


România a cedat Insula Şerpilor Ucrainei în 2009, atunci când a câştigat procesul judecat la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga. Delegaţia română a motivat că insula nu poate susţine viaţa, fiind improprie activităţilor umane şi prin urmare este o stâncă.
Atunci România a câştigat aproximativ 9.700 km pătraţi din platoul continental de lângă insulă, în speranţa exploatării bogatelor resurse de hidrocarburi.
Evenimentele recente au făcut ca Ucraina să piardă Insula Şerpilor, fiind capturată de forţele ruseşti. Rusia a schimbat dinamica în regiune şi continuă seria de atacuri asupra Ucrainei, potrivit Mediafax.

Vladimir Putin, o scurtă istorie a vieții și ascensiunii atent calculate la cârma Rusiei

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


Vladimir Putin (numele complet fiind Vladimir Vladimirovich Putin) s-a născut la 7 octombrie 1952 în Leningrad, Rusia, URSS (acum Sankt Petersburg, Rusia).
Vladimir Putin este fost ofițer al serviciilor de informații ruse și președinte al Rusiei între 1999 și 2008 și din 2012 și până în prezent. Putin a fost, de asemenea, prim-ministrul țării în 1999 și între 2008 și 2012.
După ce a activat timp de 15 ani ca ofițer de informații în KGB, agenția de informații și securitate domestică a Uniunii Sovietice, Putin s-a retras din serviciul activ în KGB în 1990, cu gradul de locotenent colonel.

Vladimir Putin a modificat Constituția Rusiei

Atunci când Vladimir Putin a devenit președinte în 1999, Constituția Rusiei limita președintele la două mandate consecutive.

Povestea fascinantă a femeii de 22 de ani captivă în corpul unei copile de opt ani

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


Poate că arată ca o adolescentă, însă Shauna Rae are vârsta legală pentru a consuma alcool, iar în curând lumea întreagă îi va afla povestea.
În cadrul unui documentar intitulat „I Am Shauna Rae”, publicul va afla mai multe despre viața tinerei de 22 de ani care arată de parcă ar avea opt ani, din cauza unor complicații apărute în urma unei intervenții chirurgicale suferite pe vremea când era doar un bebeluș.
Rae avea doar șase luni atunci când a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer cerebral. Deși chimioterapia administrată i-a salvat viața, după cum a spus chiar ea, terapia a cauza leziuni la glanda pituitară.

Chimioterapia este cunoscută pentru cauzarea de probleme endocrine

„Glanda mea pituitară a devenit aproape inactivă din cauza chimioterapiei. Medicul mi-a spus că nu o să mai cresc. Oasele mele au fuzionat, iar înălțimea mea este de 1,16 metri”, a explicat tânăra.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022