AFACEREA „CAPACELE RIGOLEI CAROSABILE” MIROASE A PENAL

Scris de Romulus Ster. Posted in Dezvaluiri


Dacă tot e campanie electorală, iar alegerile bat la usă, revenim la Băița de sub Codru, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici de către actuala administrație, condusă de Aurel Dumuța, cel care solicită alegătorilor al patrulea mandat de primar. Mai precis, gura lumii vorbește că în comună s-au platit lucrări care nu au mai fost finalizate niciodată.

Concret, comuna Băița de sub Codru a contractat în anul 2022, lucrări la rigola carosabilă în localitatea Urmeniș, în zona Căminului Cultural, în valoare de 91.578 lei + TVA. Pe hârtie s-a decontat și plătit aproape în întregime contractul, cu un rest de plată către firma Perfect Samuel Construct SRL de circa 4.000 lei. În realitatea firma câștigătoare s-a dovedit a fi o țepară, iar Primăria a reziliatul contractul cu această firmă. Pe teren realitatea a fost alta. Din totalul lucrărilor decontate s-a constat că, în fapt, capacele rigolei nu fost montate niciodată. Este vorba despre 360 buc x 85 lei/buc, adică 30.600 lei + TVA.

Câteva cuvinte despre rachete

Scris de Mircea Munteanu "Mongolul". Posted in Dezvaluiri


Am citit materialele despre rachete publicate pe internet. Din păcate, materialele nu cuprind toate informațiile necesare unui tur de orizont al fenomenului.
Fiecare material are goluri de informație care te fac să alergi după alte articole. Sau să rămâi cu informația trunchiată. Din acest motiv, m-am hotărît să scriu prezentul material, fără a fi un specialist în rachete. Istoria rachetelor Primele rachete au avut motor cu combustibil solid. Pulberea neagră. Inventată în China, pulberea neagră este compusă din salpetru (azotat de potasiu sau nitrat de potasiu), cărbune de lemn (mangal) și sulf. Proporțiile diferă de la fabricant la fabricant. Salpetrul trebuie să fie majoritar, totuși. Pulberea trebuie să fie uscată, ferită de umezeală, bine mărunțită și amestecată cât mai uniform. Deși cunoscută de multă vreme, răspândirea ei în China aparține celei de-a doua jumătăți a mileniului I e.n.
În mod normal, chinezii sunt și primii utilizatori ai pulberii. Artificii, grenade de mâna, rachete. Nu se știe sigur dacă inventează chiar rachete cu motor cu combustibil solid sau lansează săgeți/lănci cu încărcătură explozivă.

Leonardo da Vinci și bărbații pe care „geniul Renașterii” i-a iubit

Scris de Roxana Ioana Ancuța. Posted in Dezvaluiri


Unul dintre cei mai mari artiști ai lumii, Leonardo da Vinci, a declanșat discuții controversate pe tema orientării sale sexuale. A fost sau nu homosexual? S-a iubit sau nu cu doi dintre asistenții săi? Mai mulți istorici, biografi și cercetători au comentat subiectul.
Sunt deja cunoscute interesele aparte pe care da Vinci le-a avut, de-a lungul vieții sale, pentru anatomia corpului uman, fascinația pentru zbor, mașinării de război, făcând schițe și desene, inventând diverse aparate.
Însă mult mai cunoscute sunt, cu siguranță, talentul și invovațiile din artă, dar și reputația pe care a avut-o de a lăsa neterminate tot felul de proiecte. Dar ce se știe despre viața sa privată, pasională, despre iubirile lui?

Leonardo da Vinci nu a lăsat în urma lui niciun jurnal, nicio scrisoare în care să noteze detalii despre aceste aspecte ale vieții sale. Preocupările lui convergeau către lumea din exterior și deloc către cea a trăirilor sale interioare. Cu toate acestea, mai mulți scriitori, de la biograful din secolul al XVI-lea Giorgio Vasari la Sigmund Freud, au cercetat miile de pagini cu notițe lăsate de Leonardo în căutare de indicii.

Viaţa zbuciumată a celei mai frumoase Prinţese a României. A fost prima femeie căpitan de cursă lungă, s-a căsătorit de două ori şi a sfârşit la mănăstire

Scris de DN. Posted in Dezvaluiri


La 23 decembrie 1909 s-a născut Principesa Ileana, fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria, călugărită sub numele de Maica Alexandra. A devenit stareţa mănăstirii cu hramul "Schimbarea la faţă" din Ellwood City, Pennsylvania. (m. 21 ianuarie 1991).
Ileana s-a născut la Bucureşti la 23 decembrie 1908/5 ianuarie 1909, ca fiica cea mică a prinţesei Maria şi a principelui Ferdinand. Deşi au existat zvonuri că tatăl adevărat al Ilenei este de fapt Barbu Ştirbei, regele a admis paternitatea.

Ziua în care ''Căpitanul'' a fost asasinat

Scris de DN. Posted in Dezvaluiri


În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 1938, Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat în pădurea Tâncăbeşti, din apropierea Bucureştiului
Corneliu Zelea Codreanu (1899 - 1938) a fost liderul partidului Garda de Fier, cunoscut şi sub numele de Legiunea Arhanghelului Mihail, Mişcarea Legionară sau  „Cămăşile Verzi”. Membrii organizaţiei i-au atribuit liderului lor titlul de "Căpitanul".
În 1923, Codreanu fondează, împreună cu A. C. Cuza, Liga Apărării Naţionale Creştine (L.A.N.C.), partid antidemocrat şi antisemit. Din cauza unor disensiuni apărute în L.A.N.C., Corneliu Zelea Codreanu se desprinde de mişcare şi, împreună cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneaţă şi Radu Mironovici, fondează în 1927, mişcarea paramilitară „Legiunea Arhanghelul Mihail”, fiind inspirat de o icoană din închisoarea Văcăreşti.

Un studiu comun al cercetătorilor de la Google și Oxford susține că inteligența artificială va anihila omenirea

Scris de Ioana Scholler. Posted in Dezvaluiri


Cercetătorii de la Google Deepmind și Universitatea Oxford au concluzionat că este acum „probabil” ca inteligența artificială să însemne sfârșitul omenirii, un scenariu sumbru prezis de tot mai mulți oameni de știință.
Într-un studiu recent publicat în jurnalul AI Magazine, echipa, formată din omul de știință Marcus Hutter de la DeepMind și cercetătorii Michael Cohen și Michael Osborne de la Oxford, argumentează că mașinăriile vor ajunge în cele din urmă motivate să încalce regulile pe care creatorii lor le-au stabilit pentru a concura pentru energie sau resurse limitate.
„În cadrul condițiile pe care le-am identificate, concluzia noastră este mult mai fermă decât orice altă publicație anterioară. O catastrofă existențială nu este doar posibilă, ci probabilă”, a spus Cohen, student la inginerie de la Oxford și unul dintre autorii studiului.

Ed Gein: crimele Măcelarului din Plainfield au inspirat cărți și filme de groază

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Dezvaluiri


Ed Gein a fost un criminal în serie american ale cărui crime groaznice au ajuns cunoscute în întreaga lume și au inspirat numeroase cărți și filme de groază.
Ed Gein, pe numele complet Edward Theodore Gein, numit și Măcelarul din Plainfield, s-a născut pe 27 august 1906, în Plainfield, Wisconsin, S.U.A., și a murit pe 26 iulie 1984, în Madison, Wisconsin.
Gein a îndurat o copilărie dificilă. Tatăl său era alcoolic, iar mama sa îl abuza verbal. Cu toate acestea, Gein a idolatrizat-o, fapt care se pare că îl preocupa pe fratele său mai mare Henry, care o confrunta ocazional în prezența lui Gein.

Ed Gein își idolatriza mama

În 1944, Henry a murit în circumstanțe misterioase în timpul unui incendiu lângă ferma familiei, în Plainfield. Deși Gein a raportat poliției dispariția fratelui său, a reușit să-i conducă pe polițiști direct la cadavrul ars atunci când au ajuns.

Elon Musk, antreprenor genial sau nebun de legat?

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Dezvaluiri


Elon Musk este cofondator al companiei de plăți electronice Paypal și al companiei producătoare nave spațiale SpaceX. El s-a născut pe 28 iunie 1971 în Pretoria, Africa de Sud.
De asemenea, Musk este director general al companiei producătoare de mașini Electrice Tesla și deține cea mai mare parte din această companie.
În plus, el deține acțiuni și în cadrul rețelei sociale Twitter, pe care a încercat să o cumpere în totalitate în primăvara acestui an.
Așadar, cine este Elon Musk?

Începutul vieții lui Elon Musk

Musk s-a născut dintr-un tată sud-african și dintr-o mamă canadiană. A demonstrat un talent timpuriu pentru computere și antreprenoriat.

La 12 ani a creat un joc video, pe care l-a vândut unei reviste de computere.

Povestea aurului confiscat de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Dezvaluiri


Pe măsură ce naziștii au cutreierat o mare parte din Europa și Africa de Nord, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aurul, artefacte valoroase și picturi neprețuite au dispărut din teritoriile cucerite și multe dintre aceste comori încă lipsesc și în prezent.
Mulți oameni cred că naziștii au ascuns aceste comori în locuri secrete. Este hrana perfectă pentru legendele urbane: prada ascunsă de soldații naziști, locația fiind dezvăluită doar pe o hartă greu de obținut. Dar sunt adevărate poveștile? Aurul furat și ascuns de naziști există cu adevărat? Răspunsul este da: nu numai că aurul nazist este real, ci a fost o forță în plata regimului lui Hitler.
Pe măsură ce forțele naziste s-au răspândit în toată Europa, politica lor a fost să jefuiască obiectele de valoare ale victimelor lor, în mare parte de la evrei. Prada de război includea artă plastică, bijuterii, covoare orientale, argintărie, porțelan și sticlă. Dar cel mai important articol, din punct de vedere economic, a fost aurul, indică Live Science.

O predicție îngrijorător de precisă făcută de Carl Sagan în 1995

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


În urmă cu mai bine de 25 de ani, Carl Sagan a făcut o predicție terifiant de profetică despre viitor, aparent prevestind, printre altele, apariția giganților în tehnologie și a dezinformării.
Sagan este cel mai cunoscut pentru ideile sale științifice complexe, pe care le transmitea mereu cu pasiune și poezie, ca niciun alt om de știință, însă astrofizicianul a încercat, de asemenea, să analizeze îndeaproape umanitatea.
În cartea sa „Lumea și demonii ei: Știința ca lumină în întuneric” (The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark)  din 1995, Sagan a explicat modul în care metoda științifică a ajutat la elucidarea multor mistere ale Universului, potrivit IFL Science.

Ce credea Carl Sagan că se va întâmpla cu Statele Unite?

Cu toate acestea, astrofizicianul credea la acea vreme că drumul spre pace și adevăr era subminat de „vechii prieteni” ai omenirii, anume superstițiile și pseudoștiința.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024