UK Bookmakers

Dosare clasate!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Dezvaluiri


„Nimeni nu este mai presus de lege”, spune Adevarul !
„Adevarul insa, este misterios si usor de pierdut, el trebuie recucerit mereu”, spune Camus (Premiul Nobel 1957) !

Procurorul Republicii de Nantes (Departamentul Bretania, Regiunea administrativa Loire-Atlantique, vestul Frantei), Stéphan Autin, a anuntat marti in comunicatul sau de presa ca va sesiza IGPN (Inspectia Generala a Politiei Nationale, «La Police des Police», autoritate suprema in materie de investigatii in cadrul Ministerului de Interne !) avand in vedere versiunile contradictorii din depozitiile politistilor care l’au controlat pe tunisianul Taoufik el-Amri, un muncitor de 33 de ani, in centrul orasului, disparut ulterior « fara urma » in noaptea de 22 catre 23 noiembrie anul trecut !

 

PREAMBUL

Din informatiile pe care le detinem, dosarul Taoufik el-Amri, va crea «serioase» probleme oamenilor legii, care «fideli» si astazi (in majoritatea cazurilor) politicii lui Sarko (Nicolas Sarkozy, pe vremea cand era Ministru de Interne, respectiv, Presedinte al Republicii franceze), in privinta imigratiei selective, respectiv, a reprimarii delincventei, au oarecum, in anumite situatii extreme, «sentimentul» impunitatii.

Contradictiile in declaratiile lor sunt prezente atat in ceea ce priveste locul exact al controlului de identitate, «in spatiu si timp» al acestuia, cat si in privinta starii «fizice» al celui controlat, care «teoretic» s-ar fi aflat intr-o stare avansata de ebrietate.

«Mici» contradictii apar insa si in « tratamentul » aplicat in timpul controlului.

Ceea ce din pacate insa ei nu stiau pe atunci, este ca exista si un martor in doar, care locuind pe penisa a «pescuit» pe 24 noiembrie portofelul continand actele de identitate precum si cartea de credit ale celui disparut in conditii mai mult decat misterioase.

Contactat Dl. Gilbert Collard, unul dintre cei mai reputati avocati in materie criminala, (a se si articolul autorului«Deznodamant la Frontiera», publicat Ziarul «Politia Capitalei» nr. 305-306: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/deznodamant-la-frontiera-masacru-in.html), angajat al sotiei celui disparut, Priscilla el-Amri, foarte obiectiv, a fost totusi destul de rezervat in ceea ce priveste vinovatia politistilor, luand in consideratie si posibilitatea unui eventual accident.

El a condamnat insa ferm modul in care se desfasoara ancheta «interna» in cadrul Politiei Nationale (PN), precum si incoerenta din declaratiile celor implicati in decesul sotului ei.

Insa, nu peste mult timp, dupa ce actele celui disparut au fost gasite, in cursul zilei de marti dupa masa, in jurul orelor 16h00, intr-unul din canalele centrale ale metropolei bretone, canalul Saint-Félix, pompierii gasesc si cadavrul celui identificat de martori, la numai 50 de metri de locul interpelarii politienesti in noaptea de 22 catre 23 noiembrie, asa cum rezulta din documentele oficiale de ancheta ale Vice-Procurorului Republicii de Nantes, François Touron!

Din ceea stim pana in prezent, este ca trei politisti care anchetau asupra unui furt in zona, l-au interpelat pe Taoufik el-Amri in noaptea de 22 noiembrie la iesirea dintr-un bar, insootit de doi apropiati.

Din cele declarate de ei, («versiune oficiala», care se afla la dosar !) dupa un control «riguros» de identitate, vazand ca Taoufik el-Amri nu are semnalmentele celui cautat de catre Politie, a fost pus in libertate fara alte « formalitati » suplimentare.

Exista si martori.

Doua tinere, studente la UFR (Unitatea de Invatamant si Cercetare) de Medicina la Universitatea Nantes, care au declarat anchetatorilor ca i-au vazut pe cei trei politisti dandu-i tunisianului voie sa plece.

Insa, locul indicat de ele din pacate, se afla la cateva sute de metri distanta de cel indicat de catre functionarii de politie !

Iar de atunci individul nu a mai fost vazut, nicaieri, de catre nimeni.

APROFUNDAREA DOSARULUI

Partial subteran, conducta Saint-Félix canalizeaza Erdre, un afluent al Loarei.

Locul unde a fost interpelat Amri de catre cei cei trei politisti, este pe undeva in zona Cartierului de Congrese, actele lui in canal fiind gasite de « martor » la cca 500-550 de metri, de locul unde cei din urma au declarat ca l-au lasat liber pe tunisian.

Contactat, Procurorul Republicii de la Nantes (Loire-Atlantique), Stéphane Autin, afirma ca ancheta a «pus in evidenta » ca intre momentul interpelarii tunisianului si « intoarcerea la baza » a patrulei compuse din cei trei politisti, adica, la Comisariatul de Politie din sector, nu s-au scurs mai mult de cca 10 minute !

In ceea ce priveste « diferenta » de distanta, intre 50 si cei 500-550 de m, domnia sa nu a facut nici un fel de comentarii.

Insa, daca prin aceasta « mentiune » domnia sa incearca sa ne sugereze ca timpul ar fi fost insuficient pentru comiterea unei crime, noi suntem ferm convinsi ca « raportul de forte » nu poate exclude aceasta eventualitate, care, vorbind in termeni probabilistici are chiar sanse «serioase» de a se realiza ca eveniment «spatio-temporal» in universul nostru vital de tip euclidian, evident.

In plus «aprecierea» distantei de la 50 la 500-550 de metri, mentionata in diverse procese verbale ar trebui sa ridice si ea intrebari la fel de «serioase ».

Cu sau fara voia D-lui Procuror !

Totusi, este de apreciat faptul ca domnia sa a procedat la retinerea celor trei politisti si suspendarea lor din functie pana la terminarea anchetei administrative interne ! (A se vedea si articolul autorului: "Cei sapte magnifici ai companiei a saptea": http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/cei-sapte-magnifici-ai-companiei-7.html)

Consideram important de mentionat si faptul ca Taoufik El-Amri rezident la Alençon (Departamentul Orne), a fost controlat de politistii in cauza datorita unui furt comis in zona centrala a orasului, iar investigatiile complementare efectuate de catre SRPJ (Serviciul de Cautare al Politiei Judiciare) sub controlul ditrect al unui Judecator de Instructie, au confirmat ca victima, caruia i-a fost sustras portofelul a alertat politia prin telefon la orele 23h59, pe 22 noiembrie, iar mesajul a fost comunicat (difuzat !) de centrala patrulelor, numai la ora 00h03, pe 23 noiembrie.

Astfel, din cele ce am aflat de la Procurorul Republicii de Nantes, Stéphane Autin, verificarile « insista» mai mult pe ora la care tunizianul a fost controlat, precum si pe comportamentul lui in timpul controlului efectuat cate politisti, in privinta carora exista divergente «serioase» in depozitiile celor care s-au implicat direct sau indirect in « dosar», politisti sau civili, cu atat mai mult cu cat, cei apropiati lui El-Amri sustin ca verificarea lui a avut loc, mult mai devreme, catre ora 22h30 si nu la orele 00h15 de-a lungul canalului la nivelul «Le Cours de 50 otages » (un mare bulevard al metropoliei Nantes) asa cum rezulta din declaratiile oamenilor legii, care la ora 00h24, pe 23 noiembrie s-ar fi intors deja la Comisariatul Central (Hotel de Police) al orasului !
Din surse fiabile am aflat si faptul ca reclamantul furtului ar fi participat si el insusi la controlul identitatii lui Taoufik El-Amri, pe care nu l-a mai vazut ulterior, coborand din masina politiei.In plus, pentru ca confuzia sa fie si mai mare, sursele politienesti declara ca el se afla in stare absolut «normala» de conduita civica in timpul controlului, pe cand prietenii cu care parasise barul sustin ca el bause foarte mult, se clatina si ca ar fi fost in stare de ebrietate avansata.Pentru cautarea cadavrului, care a durat peste patru ore, cele doua patrule de pompieri ajunsi la fata locului, s-au deplasat de-a lungul fluviului Loara din doua directii opuse, de la Nantes, respectiv, de la Saint-Nazaire, intalnindu-se la jumatatea drumului, la Cordemais fara sa fi gasit vreo urma de cadavru.Intre timp, Taoufik El-Amri a fost cautat prin toate caminele si spitalele din regiune care l-ar fi putut « gazdui» in toiul noptii in stare de ebrietate.

Insa, fara nici un rezultat.

In sfarsit, merita de adaugat fara rezerve ca marturia celor doua studente de la Medicina care au afirmat ca l-ar fi vazut pe tunisian coborand din furgonul politiei la cateva sute de metri de locul controlului de identitate, in proximitatea Canalului Saint-Félix « fragilizeaza » declaratiile functionarilor de politie.

Din expertiza efectuata la Institutul Medico-Legal din Nantes aflam ca Taoufik El-Amri avea asupra lui telefonul mobil (care ar fi fost de folos in detectarea cadavrului !), precum si alte obiecte personale, marunte.

El nefiind supus nici unui fel de traumatism fizic, murind inecat, la putin timp dupa caderea lui in canal.

Solicitand opinia sindicatelor de politie, un «insarcinat» regional al sindicatului de Politie «Synergie» (de culoare politica de dreapta, a se vedea si articolul autorului pe aceasta tematica: «Coloarea Politica a Sindicatelor de Politie»: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/culoarea-politica-sindicatelor-de.html) a mentionat ca intreaga « procedura » a fost « clasica » si ca ar fi decurs « normal » !

Si totusi, noi consideram ca exista contradictii «serioase» la toate «capitolele» importante in cadrul anchetei : locul unde s-a efectuat controlul identitatii lui El-Amri, locul unde el a fost repus in libertate din furgonul patrulei de politie, starea lui de ebrietate, precum si «natura operatiunii de control al politiei» !

Legat de aceste «divergence», Guvernul Tunizian a cerut «explicatii», Presedintelui Republicii dar si Ministrului de Interne francez, motiv pentru care acestia au accelarat "solutionarea" dosarului cu "eficacitate"!

COMENTARIUL AUTORULUI

Este foarte probabil ca dosarul Taoufik El-Amri va fi clasat de catre autoritatile responsabile cu solutionarea cazului, ca si alte zeci de dosare continand « teme » asemanatoare.

Pentru ca acest dosar este «construit» pe incoerente, confuzii si chiar contradictii care impiedica luarea unei hotarari, precum si pronuntarea unui verdict.

Este interesant faptul ca autopsia confirmase cu certitudine ca victima nu a fost agresata fizic inainte de a deceda, insa, procesul verbal nu contine nimic relativ la o eventuala «stare de ebrietate» al celui decedat.

Adica, ceea ce este conforma cu depozitiile functionarilor de politie !

Si totusi, daca El-Amri s-ar fi aflat intr-o stare de ebritate «avansata», s-ar fi putut «avansa» ipoteza ca el ar fi cazut in canal intocmai din acest motiv, ceea ce putea intr-un fel disculpa politistii, mai ales ca acest eveniment ar fi putut avea loc ulterior, dupa punerea acestuia in libertate !

In ceea îi priveste pe colegii sai de munca cu care El-Amri a parasit barul, declarand ulteritor politiei ca acest tata de familie fara un «trecut» judiciar (ceea ce inseamna neaparat ca acesta n-ar fi avut cazier judiciara!), duhnea a bautura si se afla in stare de ebrietate, nu stiu daca ei ar fi vrut sa-l apere sau mai rau sa-l infunde. (A se vedea si articolul autorului: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/02/cazierul-judiciar-francez-buletinul-b3.html).

Conform acestei ipoteze, negata de politisti, odata adus la Comisariatul de Politie in stare de ebrietate avansata, conform legislatiei in vigoare, El-Amri ar fi trebuit sa fie «retinut» peste noapte in spatiile rezervate celor anchetati (GAV) sau in cazul cel mai rau, transferat intr-o pensiune special amenajata pentru cei dependenti de alcool (alocoolici).

Astfel, in principiu, datorita contradictiilor care persista la toate «capitolele» esentiale ale dosarului, este imposibil de construit o «teorie» care sa descrie corect evenimentul.


Si care sa fie si fiabila.

Suficient de fiabila pentru ca ea sa poata fi «consolidata» din punct de vedere juridic.

Pe de o parte, dupa punerea in libertate a lui El-Amri, ce interes ar fi avut politistii sa-l impinga sau sa-l arunce ulterior in canalul Saint-Félix?

Exista desigur sute de dosare in care politisti sunt cercetati penal pentru rasism (a se vedea si articolul «Culoarea Politica a Sindicatelor de Politie»: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/culoarea-politica-sindicatelor-de.html, publicata si in revista «ProLex » nr.4/2006), razbunare, coruptie, santaj, delapidare, trafic de tot felul, viol, etc. (A se vedea si articolele autorului pe aceasta tematica «No mercy» : http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/11/fara-mila.html si «Fara sentimente»: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/fara-sentimente.html), dar este putin probabil ca ei sa fi comis un act criminal din motivele enumerate (mentionate) mai sus !

Mai ales ca ei nici nu cunosteau victima.

Apoi, aruncat in canal, fara sa fi fost beat, infirmat de politisti, El-Amri nu s-ar fi inecat !


Si asta chiar daca nu ar fi fost inotator de performanta.

Pe de alta parte, daca el nu era beat, confrmat de politisti, lor le-ar fi fost foarte greu sa-l arunce in canal fara ca autopsia sa nu puna in evidenta urme de agresiune pe corpul decedatului.
In plus, exista si riscul sa fie vazuti de cineva, ceea ce ar fi complicat mult situatia.

Bref, teoretic, putem presupune si existenta unei coruptii la nivel de expertiza medico-legala pentru protejarea oamenilor legii, dar practic, asa ceva se intampla rar si in situatii cu totul speciale, care nu cred ca era cazul in situatia de fata.

Cum El-Amri nu era beat, confirmat si de catre politisti, ipoteza unui accident, adica, cum ca el ar fi cazut in canal accidental este putin probabila.

Desigur, nu putem exclude nici o eventuala sinucidere !


Insa, nimeni din anturajul lui El-Amri nu sustine acest punct de vedere si «cercetarea» cu atentie a «evenimentelor» la care el a «participat» inainte de disparitia lui contrazice aceasta presupunere (ipoteza).

In sfarsit, ne ramane o ultima posibilitate.

Si anume, ca El-Amri, fiind interpelat de politisti si nefiind persoana cautata, nefiind nici in stare de ebrietate, dupa controlul identitatii lui, ei l-ar fi pus in libertate, iar el sa fi cazut mai tarziu victima unei sau unor alte persoane.

Din pacate insa, datorita contradictiilor in ceea ce priveste ora si locul interpelarii, aceasta ultima posibilitate, este si ea compromisa.

Si atunci care este solutia reala a problemei ?

Ea nici nu exista !

Exista insa una virtuala care va fi «fabricata» de catre ancheta politieneasca si «validata» de catre justitie la momentul oportun, departe de …adevar !EPILOG

Ipoteza crimei fiind indepartata de catre anchetatori, pe 28 ianuarie in acest an, Ministerul Public de la Tribunalul Corectional din Nantes a solicitat contra lor 6 luni de inchisoare cu suspendare.
Acesta a retinut ca tunizianul El-Amri, ar fi avut in momentul inecului o alcoolemie de 3,74g/L, , respectiv, numai "marturia mincionoasa" a celor trei politisti implicati!

Dosarul lui El-Amri a fost clasat!

Articolul pe Investigatie Jurnalistica

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/dosare-clasate.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018