Crescatorii de bovine pot exporta animale vii in spatiul comunitar

Scris de YC. Posted in Economie


Potrivit Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Documentul a fost votat in data de 14 ianuarie 2014, in cadrul sedintei Comitetului Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor (din cadrul DG SANCO - Comisia Europeana), sectiunea sanatatea si bunastarea animalelor, control si conditii de import.

Romania face parte, astfel, din grupul restrans de state membre care beneficiaza de conditii mai relaxate la certificarea starii de sanatate a bovinelor destinate exportului.

Decizia CE va intra in vigoare dupa publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

"Aceasta realizare este o confirmare a eforturilor ANSVSA, a activitatii serviciilor veterinare intreprinse de-a lungul anilor, prin implementarea Programului National de eradicare, controlul si monitorizare a brucelozei bovine, pentru a indeplini conditiile prevazute in legislatia europeana in vederea recunoasterii statului oficial de tara libera. Trebuie mentionat ca noul statut al Romaniei sub raportul acestei boli vine ca o recunoastere a activitatii medicilor veterinari care au reusit eradicarea acestei boli inca din anul 1963", precizeaza ANSVSA.
Eforturile financiare din partea Romaniei pentru monitorizarea brucelozei bovine se ridica anual la aproximativ 3 milioane de euro.

http://ro.stiri.yahoo.com/crescatorii-bovine-pot-exporta-animale-vii-spatiul-comunitar-091753161.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020