Vizita Patriarhului Daniel la Negrești Oaș, 50.000 de euro de la bugetul de stat. Banii nu au fost cheltuiți legal

Scris de SC. Posted in Economie


Sfinţirea Catedralei din Negreşti Oaş, făcută, în 2012, în prezenţa unor nume grele din cadrul BOR, în frunte cu Patriarhul Daniel, a fost suportată din bugetul judeţului. Conform Curţii de Conturi, banii, cheltuiţi în mare parte pentru masa, cazarea şi darurile oferite invitaţilor, au fost cheltuiţi illegal, scrie adevarul.
Nu mai puţin de 50.000 de euro, bani publici, a cheltuit Parohia Negreşti Oaş, în doar două zile, cât a stat Patriarhul Daniel împreună cu alţi 17 inati prelati (mitropoliţi şi nume mari) ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR), pentru a sfinţi Catedrala „Duminica Tuturor Sfinţilor”, din oraş.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, jumătate din bani au fost chletuiţi ilegal, ajungând din contul primăriei Negreşti Oaş în cel al Parohiei, organizatorul evenimentului. Mare parte din bani a fost dată, astfel, pe mâncarea, băutura, cazarea invitaţilor, dar şi pe alte „mărunţişuri”, precum aranjamente florale, mape sau cadouri.

3.000 de euro, un invitat

Un calcul simplu arată că pentru fiecare invitat de rang înalt din cadrul BOR, organizatorii au alocat un buget de aproximativ 3.000 de euro. Pe lângă banii cheltuiţi pe cazare sau mesele festive, sume importante de bani s-au dus şi pentru darurile oferite Patriarhului: păpuşi îmbrăcate în straie oşeneşti, o icoană, dar şi un imens buchet de flori.

http://www.expresmagazin.ro/vizita-patriarhului-daniel-la-negresti-oas-50-000-de-euro-de-la-bugetul-de-stat-banii-nu-au-fost-cheltuiti-legal/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024