Gabriel Zetea: ”82 de milioane de lei prin PNDL, în 2015, pentru 121 de proiecte derulate în Maramureș”

Scris de PSD. Posted in Economie


Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 28/2013 este cel mai mare program guvernamental pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală. Județul Maramureș beneficiază, în 2015, de o sumă de 82,5 milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro pentru realizarea unui număr de 121 de proiecte ale unităților administrativ teritoriale (UAT) prin PNDL, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Zetea: ”Podul peste Someș și DC 92 - proiectele vedetă ale județului - cu finanțări de 1 milion de euro fiecare, doar în acest an”

Reprezentantul executivului din CJ Maramureș a arătat că, printre proiectele cele mai mari derulate prin PNDL se află podul peste Someș, între Ulmeni și Chelința și drumul comunal DC 92 Fărcașa (care face lăgătura cu drumul de acces către depozitul ecologic de la Sârbi), acestea fiind proiecte vedetă care au beneficiat de finanțări de aproximativ un milion de euro, fiecare, doar în anul 2015.


”Creșterea județului Maramureș în ponderea totală a investițiilor MDRAP reprezintă munca susținută pe care am depus-o, consecvent, în ultimii trei ani de zile. Dacă în anul 2012, județul Maramureș primea 10 – 15 milioane de lei finanțare anuală, am ajuns, în 2015, să beneficiem de 82 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o sumă de până la opt ori mai mare față de ceea ce oferea guvernarea trecută. În acești ani mi-am canalizat, personal, cea mai mare parte a energiilor, pentru ca acest program să funcționeze corect. Și pot să afirm, cu satisfacție, că până în prezent, în urma controalelor efectuate de instituțiile abilitate ale statutului român, nu s-a înregistrat niciun incident în nicio localitate din Maramureș. Pentru această reușită merită felicitați toți primarii și aparatele proprii cu care lucrează aceștia, la nivelul administrațiilor locale. Este evident faptul că acești bani vor schimba, încet-încet, fața Maramureșului. De la reabilitarea de drumuri comunale, aducțiuni de apă, canalizări și până la poduri și podețe, toate aceste proiecte sunt finanțate de către Guvernul României, pentru că Maramureșul a demonstrat că este un partener serios și propune proiecte viabile”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024