AUTOFAGIA și rolul ei în prevenirea bolilor, în încetinirea îmbătrânirii și în prelungirea vieții

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Opinii


Fericirea noastră se bazează exclusiv pe sănătate, iar sănătatea depinde de ce mâncăm,
când mâncăm şi cum mâncăm, fapt pentru care trebuie să ne hrănim sănătos,
nu cu îmbuibarea care ne îmbolnăveşte, ne întunecă mintea şi ne produce moartea !

Cuprins:
1. Precizări preliminare
2. Autofagia: sens și conținut
3. Când se declanșează autofagia?
4. Ce oprește autofagia?
5. Ce cauzează lipsa de autofagie?
6. Postul accelerează autofagia, îmbunătățind sănătatea și prelungind viața
6.1. Postul și autofagia
6.2. Scopul Postului
6.3. Efectele benefice generate de post asupra organismului

Despre regină, numai de bine!

Scris de Mircea Munteanu "Mongolul". Posted in Opinii


Despre regină, numai de bine! Dispariția fulgerătoare a reginei a descumpănit o lume întreagă. Desigur, vîrsta era un indiciu și toți se așteptau să moară. Dar era vioaie la trup și minte. Toată lumea se aștepta la o agonie lungă. Pata aia de pe mînă, care se vede la intilnirea cu noul premier (Elisabeta Truss) trădau fie o problemă cu diabetul, fie o slăbiciune a vaselor de singe, datorate varstei înaintate. De obicei, nici una din afecțiuni nu iartă. (Ambii mei părinți au avut o asemena problemă, cu petele pe mînă. Mama la 82 de ani, tata la 93. Am bănuit că va muri, dar nu așa repede.) Cum, necum Elisabeta a II-a a trecut în neființă. Marea majoritate a lumii o deplinge și o consideră unul din marii oameni politici ai secolului. Există și păreri contrare. “Republica.ro”, este un ziar electronic, care a adăpostit două astfel de opinii. CTP consideră că monarhia britanică e doar un show și că nu are rost să ne uităm prea mult în direcția respectivă. O fi, dar când vezi câți doresc să intre în show și nu reușesc (Diana, Meghan)… rămâi pe ginduri. Pe de altă parte, toți liderii stingisto-progresiști ai lumii au mîncat din palma reginei. Venind cu spinarea plecată și căciula în mînă. (Și Clintonii, și Obama etc.) Ba doamna Clinton a și fost amendată pentru o parcare neregulamentară………

Cine a fost înfrînt în ww2? Germania sau Hitler?

Scris de Mircea Munteanu “Mongolul”. Posted in Opinii


 Începutul celui de-al doilea război mondial a adus câteva elemente noi, în strategia militară. În primul rînd, tandemul tanc-avion. Dar și utilizarea de trupe aeropurtate, utilizarea comunicațiilor radio pe scară întinsă (infanterie, aviație, tancuri etc.). Armata germană era dotată cu toate aceste elemente și avea generali capabili, care au dezvoltat noi tactici, superioare adversarilor. Hitler a căpătat aura unui erou invincibil, cu o înțelegere profundă a campuilui de luptă modern. Era venerat de ofterii săi și de trupă. Totuși, desfășurarea războiului a demonstrat că Hitler era un novice. Un cârpaci. Un simplu caporal, care nu a înțeles necesitățile frontului și a reușit –în final- să obțină zdrobirea propriei armate, prin decizii proaste în mai toate momentele decisive. Să vedem de ce. În primele luni de război, campaniile fulger derulate victorios (“blitzkrieg”) l-au făcut să micșoreze fondurile pentru cercetarea armelor noi, strategice. Credea că nu mai are nevoie de ele. Asta a făcut ca rachetele, motoarele cu reacție, ochelarii cu infraroșii, bombele cu ghidare radio să fie gata mai tîrziu decât era planificat. Practic, nu au putut participa decisiv la război. Finalizate în ’44-’45, când Germania era strinsa în chingi din toate părțile. Și intrate în război în număr mic, etc. E un lucru puțin cunoscut.

Cum a fost furat tatăl meu, de statul român

Scris de Mircea Munteanu “Mongolul”. Posted in Opinii


Din păcate, după 15 luni de boală și transfuzii, tata a trecut în lumea celor drepți. Era și boala, era și vîrsta. A murit la 93 de ani, 7 luni și 10 zile. În somn. Nu a realizat ce se întîmpla.(22.02.2022) Cautind prin hirtoategele familiei un act pentru moștenirea mamei (decedată în 2010), am dat peste niște hirtii interesante. În 2010, știți cu toții, a venit măsura Boc/Băsescu. Modificarea pensiilor militare, conform principiului contributivitatii. Prin urmare, toate dosarele au fost luate la mînă și recalculate pensiile, conform noii reglementări. Prin adresa nr.CR616/06.12.2010, eliberată de UM 02595 Constanța, tatălui meu i se re/calculează pensia, fără lungi perioade de vechime. Perioadele lipsă sunt trecute la final. 13 perioade. Uneori câteva luni, în același an, alteori câțiva ani. Tata s-a străduit să trimită datele cu unitățile la care a lucrat în perioadele respective. Tare ciudat, căci actele erau numai la ei. Dacă lipsea ceva, ei erau de vină. Cum la finele perioadei lipsă tata era tot în armată (în cele mai multe cazuri tot în aceeași unitate militară), nu fusese judecat pentru dezertare, nu era trecut în indisponibilitate sau bolnav -etc-, logic era că avea aceeași funcție/grad și –deci- același venit și taxe pentru pensie.

Viitor nesigur omenirea are...

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Noi, oamenii de rând (ceea ce înseamnă opt miliarde și ceva), ne ducem existențele de azi pe mâine, ba cu teama de urgiile naturii, siluită de absurda civilizație umană (poluare, furtuni devastatoare, cutremure, secetă prelungită, aer otrăvit, apă pe sponci), ba cu permanenta sabie politică a Damoclesului globalist deasupra capetelor preaplecate (epidemii iscate, războaie provocate, inflație bolundă și sărăcie tot mai hâdă), ba cu neroada bucurie că – iată – a mai trecut o zi și n-am dat ortul popii, deci – în jalnic spirit democratic și integral nepatriotic – indicat (sic!) ar fi să rămânem recunoscători (!) celor care din umbră acționează (masoni, „iluminați”, corporatiști) și care, prin intermediul sculelor naționale (cârmuitori de paie, servicii secretoase, guverne păguboase) din când în când mai aruncă maselor niște firimituri, cu evidentul rol de mită electorală: indexări parțiale și la-ntâmplare, ajutoare mai degrabă fastidioase decât eficiente (greu să dai viață bolnavului aflat în moarte clinică) și eventualele majorări ale veniturilor celor mulți (lefuri, pensii, alocații), atât de bine drămuite de către cârmuitorii conjuncturali și necalificați (deseori rău intenționați), încât totdeauna, în țări ca România, aceste creșteri prevăzute de lege sunt mai mici decât rata oficială a inflației.

Toate-s vraiște când omenirea-i cârmuită de-o „elită” prăpădită...

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


    Văzând uriașul dezastru cu care se confruntă planeta (poluare, felurite și frecvente crize, îmbuibare la cei puțini și foame la cei mulți – în fiecare oră mor de foame peste 500 de pământeni, omenie cu paharul, ticăloșie cu carul, pandemie prelungită, propagandă îndrăcită, tâlhărie nesfârșită), oamenii cu minte și simțire au două opțiuni: ori își revizuiesc din temelii cunoștințele și raporturile cu lumea actuală (o lume în care toate cele au fost date peste cap – răul a detronat binele, minciuna a luat locul adevărului, nedreptatea dă cu tifla dreptății, satanicul se războiește cu divinul și urâtul dă la cap frumosului), iar în acest chip antiuman și anticreștin au șansa să fie văzuți ca (ne)vrednici cetățeni progresiști (!) ai globalismului în ascensiune și ai corectitudinii politice în expansiune, ori (derutați și scârbiți de haosul prezentului) le dau dracului pe toate, în primul rând smintitele „binefaceri” ale acestei civilizații de rahat, apoi se retrag în ei și în soteriologia credinței sincere, astfel făcând dovada (pentru ei și cei dragi, nicidecum pentru vulgul ahtiat după manele și belșug exterior) că s-au angajat pe anevoiosul drum al înțelepciunii, drum ce urcă spre îndumnezeire.

Războiul din Ucraina, rezultatul inerent al necumințeniei omului

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Deși cu toții știm că războiul a fost, este și va fi expresia apocaliptică a absurdului politico-militar, cu consecințe dezastruoase (morți, răniți, uriașe distrugeri materiale, incalculabile traume psiho-mentale, nenumărați dezrădăcinați și refugiați) nu pentru mizerabilii cu puteri discreționare (alde Hitler, Putin etc.), care fac tot ce le stă în putință să demareze conflictele și apoi să le justifice necesitatea (!), ci pentru masa oamenilor de rând, totuși, de la încheierea oficială a celui de-al doilea război mondial (sub forma războiului rece acesta s-a prelungit încă vreo câteva decenii, pentru ca acuma să răbufnească) n-a trecut nici măcar o zi fără conflicte militare pe micuța noastră planetă. E drept, doar războaie regionale, de-ar fi să le amintim pe cele din Coreea, Vietnam, Afganistan, Iugoslavia, Irak și Siria.

Sărăcia, starea de fapt a românilor

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Așa cum omul are înclinația genetică spre păcat, minciună și strâmbătate, iar nu spre virtute, adevăr și dreptate, tot astfel societățile înclină mai degrabă către sărăcie și nefericire decât înspre prosperitate și fericire. Căci toate comunitățile umane (de la cele mai simple, cum ar fi familia, până la cele mai complexe – popoare, națiuni, conglomerate de națiuni) sunt în definitiv niște sisteme în necontenită mișcare și transformare, cu siguranță cele mai complexe și mai dificile sisteme pe care mintea omului caută să le cunoască, să le organizeze și să le dirijeze.
    În chip asemănător celorlalte tipuri de sisteme, comunitățile umane (sistemele sociale) sunt formate din indivizi (elemente) și din multitudinea relațiilor statornicite între aceștia – fie relații de consangvinitate, fie relații de liberă asociere, fie (grosul acestora) relații impuse prin legi cu caracter general și obligatoriu.

Sforăriile planetare, pandemia și războiul din Ucraina

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Orice om cu scaun la cap vede o strânsă și indestructibilă legătură între globalism, pandemie și actualul război invadator-devastator din Ucraina. Da, căci de mai mult timp (zeci, poate chiar sute de ani) se bănuiește o ticăloasă și profitabilă legătură între globaliști, francmasonerie (via grupul Bilderberg), trusturile farmaceutico-petroliere, războaiele regionale și mondiale, crizele internaționale (economice, financiare, alimentare, energetice, sanitare, identitare, cultural-ideologice, moral-spiritiuale) și actuala degringoladă planetară, în care sacrosanctele valori tradiționale (familie, credință, bine, adevăr, just, dreptate, stat, naționalism, patriotism, decență, demnitate etc.) au fost date peste cap, iar incultura, nelegiuirea, minciuna, impostura, necredința și nerușinarea, îndeosebi cea sexuală, au fost – în aberantul proces de resetare totală – ridicate la rangul de valori, dacă nu atotumane, atunci măcar „corecte” din punct de vedere politic.

Prietenia cu Ucraina… NU EXISTĂ!

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Opinii


„Ucraina – dragostea mea!

Ucraina – dragostea mea?”

Matei 5:44-45

„Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmașii voștri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc și rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni și dă ploaie peste cei drepţi și peste cei nedrepţi.”

Sunt ROMÂN!
Ca OM, ca ISTORIC, ca ZIARIST, ca SCRIITOR nu am cum rămâne insensibil la ceea ce se întâmplă acum – sau stă să se întâmple – în Ucraina vecină.
Nu noi am vrut să ne învecinăm cu EA, dar asta este situația și o acceptăm ca atare.
Prin urmare, CRED CU TĂRIE că este necesar să le spunem românilor ce le „ȘTIE PE TOATE” cam ce înseamnă momentul.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022