Vasile Avram: “Va asigur ca voi castiga alegerile!” Vezi cu ce propuneri vine fostul arbitru asistent FIFA!

Scris de Sima Horatiu. Posted in Opinii


Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram a fost prezent in studioul Sport Total FM, joi, in emisiunea “Executii in direct”. Impreuna cu moderatorii Gabriel Maricescu si Daniel Nazare, fostul arbitru asistent FIFA  a abordat subiectele fierbinti ale fotbalul romanesc precum si detaliile despre programul cu care s-a inscris in cursa pentru sefia FRF.

….despre competente: “In orice competitie este normal ca orice persoana sa se prezinte.

Sunt in fotbal de peste 35 de ani, sunt vicepresedinte al FRF, am fost presedinte la clubul Rapid, secretar general la Astra Giurgiu, iar de 14 ani sunt la carma AMF Bucuresti. Sunt absolvent al facultatii de Drept si al unui master. Am organizat si controlat activitati si domenii cheie, precum economic sau juridic in diferite ministere.
Fotbalul este un fenomen social, iubit de foarte multi oameni, iar ca sa ajungi sa conduci acest sport trebuie sa ai calitati de manager. In ultimii 15 ani nu au existat astfel de persoane, care sa poata schimba ceva.  
… despre functia de presedinte al CCA: De la carma CCA mi-am dat demisia, in urma acelor atacuri de care aveam parte la televizor cu acele acuze, si am decis sa nu-mi depun candidatura la sefia FRF, atat timp cat Mircea Sandu era acolo. Era normal sa fiu repus in functie, pana acum,  pentru ca fapta nu a existat, dar nu e nicio problema, instanta va hotari asta pana la urma.
… despre primele ganduri legate de conducerea FRF: Presedintele este dator si obligat fotbalului sa lase aceste alegeri libere si corecte, conform principiului constitutional. Ideea  de a candida a plecat cu 4-5 ani in urma, in sediul FRF, cand Mircea Sandu spunea in gura mare ca «Avram va fi presedintele FRF». Am ajuns vicepresedinte …
… despre membrii care vor avea drept de vot: Am inteles ca din cele 230 de voturi, mult mai putine cluburi sunt inscrie la Tribunalul Bucuresti. FRF-ul este obligata sa publice structurile sportive care sunt afiliate si care au drept de vot, cu 30 de zile inainte de alegeri.
… despre alegeri: Nu mi se pare normal ca acele persoane care au functii de conducere sa faca parte din staff-ul unui candidat si de aceea spun ca Mircea Sandu trebuie sa faca tot ce ii sta in putere sa avem alegeri libere.
Voi cere ca mass-media sa aiba acces in sala si sa cunoastem metoda de votare si accesul la buletinul de vot. Voi cere sa am reprezentati in comisia care verifica prezenta pe cei care vor vota, adica transparenta.
… despre Ion Craciunescu: Ion Craciunescu va reveni in fruntea arbitrilor, daca Gica Popescu va castiga alegerile, chiar daca nu a fost prezentat ca facand parte din echipa fostului capitan al echipei nationale.
… despre planul de reorganizare: Fiecare candidat trebuie sa aiba un plan national pentru reorganizarea fotbalului romanesc, diferit de programul de prezentare pentru sefia FRF. Eu vin cu idei care s-au aplicat si in alte tari si au avut succes. Va asigur ca voi castiga alegerile!Este un program si un plan conceput de mine, de reducere treptata a decalajelor dintre tara noastra si restul tarilor. Fotbalul romanesc are capacitatea de a fi redesenat. Trebuie sa avem un raport a fotbalului romanesc si rapoarte de progres, o data la un an sau doi, care sa ne arate unde sa lucram mai bine. Statutele trebuie revizuite si adaptate la FIFA  si UEFA.
Trebuie infiintat un compartiment care sa atarga fonduri pentru dezvoltare regionala de la FIFA . O sursa de venit, un procent, trebuie sa vina din impozitarea pariurilor sportive. Federatia Romana de Fotbal este o structura public privata si reprezinta Romania oriunde in lume, astfel ca parteneriatul cu Statul este mai mult decat necesar.
Nu sunt omul lui Mircea Sandu, iar alianta lui Gica Popescu cu FRF ma scoate dintr-o astfel de ipostaza. Am participat la sedinta de la Brasov de la sfarsitul saptamanii trecute, iar acum doua zile m-am intalnit si cu domnul Mircea Sandu, dar si cu Gica Popescu. Cred ca o Academie Nationala de fotbal ar fi indicata in aceste proiecte si fiecare asociatie regionala sa aiba un centru regional.
Scoala de antrenori romaneasca si-a data expertiza atat pe plan intern cat si international. In mandatul meu nu va exista un selectioner care sa nu aiba sarcina, nu obiectiv, iar contractul va avea bonusuri, dar si penalitati.“, a declarat Vasile Avram la Sport Total FM.

Gino Iorgulescu ia spus pas lui Vasile Avram

In urma cu trei zile, fostul presedinte al CCA nu a primit acceptul de a-si prezenta programul de candidatura la presedinţia FRF in cadrul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a avut loc la sediul LPF.
La alegerile pentru presedintia FRF, programate in 5 martie, si-au anuntat candidatura pana acum fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, presedintele FR de Minifotbal, Razvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puscas si fostul international Gheorghe Popescu. Totodata, numele altor oameni de fotbal au fost vehiculate ca se vor afla pe lista candidatilor la functia de presedinte al FRF.
Actualul conducator al FRF, Mircea Sandu, a anuntat ca nu isi mai doreste inca un mandat la sefia institutiei.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024