Se ascut săbiile în USL. Cine va pierde?România, evident!

Scris de Gelu DRAGOS. Posted in Opinii


De mai bine de o lună de zile se aude de o viitoare ruptură între PSD şi PNL. Cert este faptul că doar miniştrii penelişti au fost remaniaţi. De cei a lui Ponta şi Dragnea nu se atinge nimeni. Zilnic pe posturile TV, dar în special pe B1, Antena 3, Realitatea TV, Romania TV, TVR News, liderii naţionali se suspectează şi acuză! Şi atunci, mă întreb: Ce să mai creadă „boborul”?! Trist e faptul că aceştia în conferinţele de presă, dar şi unii confraţi „comit” multe greşeli gramaticale, au un limbaj de mahala şi ...ne mint pe faţă. Ca în cazul accidentului aviatic unde nimeni nu este cu adevărat de vină, adică să plătească penal moartea a două fiinţe umane!

Pe harta corupţiei din Europa stăm prost, iar faptul că un fost prim ministru este în penitenciar, un europarlamentar, generali de poliţie şi armată, miniştri, deputaţi şi senatori, procurori şi judecători, primari, doctori, lideri de sindicat, nu oglindeşte adevăratul flagel al corupţiei din România. Cred că nici 30% dintre cei corupţi NU sunt închişi! Gândiţi-vă numai la Blejnar, la cazul „Flota”, la Liviu Dragnea şi alegerile parlamentare, la dosarele: „Loteria Română” şi George Copos, „Căprioara”, „Vaccinul”, „Rompetrol şi Dinu Patriciu”, „Tracia-Asesoft” şi Sebastian Ghiţă, etc. Cert este că unele dosare au fost blocate de instanţă iar altele s-au prescris la trecerea a 3 ani de când zac pe masa vreunui procuror sau judecător cu interese, ca să nu zic influenţabil.
     Interesant e faptul că toată lumea ( Ministerul Justiţiei, ÎCC, DNA, ANI, Parlament, Poliţie, Preşedinţie, servicii secrete, etc) se luptă cu corupţia, dar ea, corupţia, asemeni balaurului din poveste îşi înmulţeşte capetele. Vorba aceea: „Toţi corupţii, toţi penalii,/Traseiştii şi venalii/Sunt de condamnat la voi,/Da-i primim cu drag la noi...”Gestul învăţătoarei Blându (ce nume frumos a avut scorpia!) ne duce cu gândul că acest flagel se învaţă de către români încă din clasele primare. Personal, de azi nu mai dau bacşiş nici la ospătăriţa mea favorită! Să ştii Lili!!
    Ultima oră! Crin Antonescu l-a propus în locul lui Radu Stroe pe Sorin Frunzăverde la M.A.I. iar ministrul economiei Andrei Gerea a demisionat! Ieri demisionase şi ministrul finanţelor Chiţoiu!Evident, toţi de la PNL. Putem înţelege din aceste „rotiri de cadre” că Antonescu vrea să-şi consolideze poziţia în partid şi în USL şi implicit în cea de viitor candidat la preşedinţia României! Se joacă tare „monşer” şi încă n-a început oficial campania electorală!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024