Cine este Iuda?

Scris de Dumitru Coreniuc. Posted in Opinii


În pașnica revistă Curierul Ucrainean al pașnicului redactor șef Ioan Robciuc  a apărut un articol – pamflet  “ Iuda este printre noi”  care a imflamat și nedumerit multă lume  iar oamenii au început șă-și puna întrebări : cine este autorul real al articolului dar mai ales cine este Iuda? Autorul articolului este și se pare că va râmane o mare enigmă. Nu-l bănuiesc  deloc pe venerabilul Mihai Macioca și nici nu-mi  închipui că la vărsta senectuții domnia sa s-a  apucat să studieze folclorul american, operele lui Nicolae Iorga si legendele antichității din care citeaza cu nonșalanță  doar dacă fiind cu un picior dincolo s-a consultat cu regretatul  Stepan Tcaciuc care era un erudit in mitologia antică.

        Și totuși parcă regăsesc căteva expresii și exprimari ale foștilor politruci care n-au buchisit la viața lor decăt statutul PCR și care cu mânie proletară înfiereaza și improașcă venin făcând aluzii și  insinuari enigmatice pe care vom incerca să le elucidăm.
   Cine este Iuda?
Vorbește autorul despre ariviști puși pe căpătuială , despre semănarea discordiei , a dezbinării si urii , a încălcării statutului UUR.
Se referă oare autorul intr-un moment de sinceritate la dl Petrețchi Miroslav  care intradevăr  s-a căpatuit consistent si a cărui întreaga familie trăiește boierește de pe urma UUR  și care este un maestru al urii și dezbinarii desființând organizații și excluzând oamenii de valoare din uniune. Tot Petrețchi Miroslav  a încălcat grav statul UUR cănd a impus organizațiilor din Maramureș boicotarea alegerii deputatului Ivan Marocico , pentru care ar fi trebuit demis de mult din toate funcțiile.
    Măi sa fie Mimi Iuda?
Nu, nu cred că autorul a avut curajul  și intenția să-l faulteze pe Mimi, totul este o nefericită coincidență.
Unele aluzii s-ar potrivii și fostului deputat Ștefan Buciuta  care este acuzat de niscai matrapazlăcuri financiare și imobiliare,  de transformare a UUR în agenție imobiliară și căpătuire  peste măsura .
Tot aluzie stăvezie mi se pare promovarea în funcție de consilier economic  a lui Mimi junior de către dl. președinte Buciuta. Autorul mai vorbește despre înhăitarea  cu pușcăriașul Morhan – creație a defunctului Șt. Tcaciuc impreună cu Buciuta Ștefan si Mihai Macioca care l-au promovat “ pe pușcăriaș în funcția de prim-vicepreședinte al UUR”.
   Să fie dl. Buciuta Iuda?
Nu, nu pot să cred că autorul  a mers atăt de sus cu insinuările mai ale că în unele fraze pompoase din vremuri apuse  î-i aduce osanale “ pentru propășirea materială și spirituală”( vorba lui Ceașcă).
  Cine este totuși  Iuda?
 Vorbește autorul despre aparițiile pe sticlă și calomnierea președintelui UUR. Se referă oare  la apariția televizată a dl. deputat Ivan Marocico? De data asta pot să spun că aluzia este profund calomioasă! Dl. deputat Marocico a vorbit foarte frumos despre ucraineni , despre obiceiurile , traditiile , despre realizările pozitive ale UUR, despre festivalurile si actiunile culurale ale UUR. Nu a pomenit nici un cuvințel rău despre conducerea UUR(deși ar fi multe de zis). Mai pomenește autorul despre emiterea de “ flatulențe” cea ce ma duce cu gândul la epitetul de “ moș bășinos”  specific celor de vîrsta a treia care-și controlează mai puțin capul căt si curul. Deputatul Ivan Marocico este un om tînăr , sănătos și în putere, deci  nici acesta nu poate fi Iuda !
           Ei, bine Iuda sunt eu !
Am fost exclus din UUR  devenind incomod pentru conducerea UUR datorită faptului că am fost membru intemeietor al UUR, am fost primar din partea UUR  cu 15 consilieri toti membrii UUR, am adus prestigiul organizației prin publicatiile mele , prin bogata activitate culturală , prin numeroase premii și diplome aduse de la festivalurile din țară , din Ucraina și Polonia și multe alte realizări pe care conducrea UUR se pare că le consideră trădări.
     Deci , eu sunt Iuda !!!!!!!!                                                 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024