In atentia SRI si MAI: Instigare la insubordonare civica in Baia Mare

Scris de IR Rosiianu. Posted in Opinii

Pentru (atot)stiutorii asta deriva din limba franceza, oameni macar cu un milimetru mai racordati la democratie decat noi.
„Desobeissance civile” spun cei care-au revolutionat macar Europa.
Daca-l intrebati pe Lese ce inseamna asta va spun eu ca nu stie, ca nici ce inseamna „ipochimen” n-a stiut!
Asta inseamna nerespectarea legilor tarii sub forma pasnica, prin greva foamei, prin luari de pozitie, etc…
Asa cum am demonstrat deja de prea multe ori prin ceea ce am facut ca jurnalist, IMI PASA cu adevarat si cu majuscule de ceea ce se intampla in locul in care-mi traiesc zilele, in care muncesc si respir, in care platesc taxe si impozite.

 

Insa sunt de-a dreptul cutremurat de inconstienta cu care se arunca altii inainte, in varii subiecte si teme.
Drept ca e dreptul lor, dar cand dreptul lor risca sa devina mai important ca al nostru…
Pe de alta parte, e una sa iti spui tie in gand sau cu voce tare ceva, cu totul altceva sa faci tot ce este posibil sa ii provoci pe cetatenii pasnici si nestiutori, e deja altceva!
Cam asa s-a intamplat vineri la de-acum celebra Sedinta de indata a primarului Catalin Chereches, la fel si acum - chiar acum! – in emisiunea realizata de colegul Radu Tolas, o emisiune marca eMM, via Romeo Dobocan cel ascuns de ochii lumii.
O emisiune in care fostul coleg Adrian Rusu - acum sef de cabinet al senatorului PNL Liviu Titus Pasca – si Vasile Tatar au dezbatut tema Romaltyn si „de ce nu trebuie redeschis santierul”.
Pai, Vasile Tatar are amintiri negre din acel loc, pentru ca nu i s-a mai acceptat oferta umflata de consultanta, la scurta vreme dupa ce a fost angajat.
Oare numele de Phil Evers ii spune ceva?!
N-a tinut treaba atunci la Aurul, dar pare-se ca a tinut la Romplumb, chiar in perioada in care Vasile Uta se chinuia sa obtina Autorizatia de mediu.
Gurile rele spun ca in Consiliul de Administratie s-ar fi hotarat sa i se dea lui Vasile Tatar 4.000 lei/luna net, numai sa isi inceteze galagia.
Fapt care s-a si intamplat.
Pe sestache, sa nu afle compatriotii ca s-a vandut la “Uzina mortii”.
Ce coincidenta!
Dar Romplumbul tot s-a inchis, pentru ca nu s-a incadrat in parametrii de mediu!
Iar domnul Tatar nu i-a putut ajuta cu nimic, pentru ca discursul nu tine loc de fapte.
Nu are dumnealui solutii miraculoase la toate, ca Mama Omida!

Acum omul nostru e iar vocal.
Ameninta ca Baia Mare va decide, ca oamenii vor iesi in strada, cu furci, coase, impotriva „dusmanului”, ca la Rascoala din 1907 de unde s-a inspirat, desi inca nu era „Garda patriotica” pe atunci.
Astfel, a dus mai departe si a accentuat mesajul primarului Catalin Chereches, cel care s-a aratat vadit speriat de spectrul justitiei in acest caz, de vreme ce DEJA isi schimba discursul si atitudinea.
Vineri vorbea rastit si amintea de forta, de „dacii liberi”, acum e vointa gloatei…
Probabil ca s-a mai consultat si el cu una lume, mai linistita poate decat era el vineri, lume care l-a trezit si care i-a spus ca nu e buna calea pe care a luat-o.
Astazi mi s-a confirmat asta, desi weekend-ul mi-a fost plin de vesti.
Ei bine, al nostru Catalin Chereches DEJA si-a nuantat discursul cumva, deja se ascunde in spatele maselor pe care le manipuleaza.
Cica face voia poporului.
Da, dar poporul nu l-a pus sa urle, sa se poarte dictatorial, sa cheltuie 150.000 de euro degeaba pe audit si sa nu faca nimic…
Astfel, Catalin incearca sa pice in picioare indiferent de situatie: daca iese bine, el va culege laurii, pentru ca el a zbierat.
Daca va pierde va zice ca a incercat, totusi, dar Justitia si Oligarhii l-au infrant.
Tactica e vadit perversa, in stilul caracteristic cumva, pentru ca se pare ca a inteles ca a depasit substantial limitele legale si LEGEA din aceasta tara, precum si prerogativele pe care le are ca primar.
Si ca ar putea fi pus sa plateasca daune mai mari decat bugetul Baii Mari.
Un primar nu e haiduc, nu e capetenie rasa in cap, nu e atatator de oameni!
E un respectator de LEGE!
LEGILE sunt facute pentru a fi respectate!
Inclusiv de Catalin Chereches, de Vasile Tatar, de Adrian Rusu, ultimii doi vorbind NUMAI in calitate de persoana fizica in acest caz, asa cum am spus, fiecare reprezentandu-se pe el insusi, neavand vreunul din ei ceva investituri publice, deoarece n-au trecut prin filtrul votului.
In atari conditii sa spui ca o sa scoti oamenii in strada, ca oamenii, ca oamenii… mi se pare deplasat!
Ei au vorbit, ei, cativa!
Care oameni?
Oamenii la care fac ei referire ascultau doar si se infierbantau eventual, dincolo de ecran.
Intr-o tara democratica autoritatile abilitate ar reactiona imediat!
Consider ca cei din emisiune, care spuneau ca nu le poate impune Ministerul Mediului baimarenilor ce sa faca, fabuleaza.
Adica o decizie de autorizare, pe motiv de respectare a legii si a normativelor de mediu, nu poate fi aplicabila in Baia Mare - daca nu „vrea muschii” cuiva…
S-avem pardon, dar atunci de ce mai platim oameni sa faca legi si altii sa vegheze la aplicarea acestora?!
Acest lucru, repet, coroborat cu deja celebrul discurs plin de furie proletara al junelui primar, cel de la sedinta de Consiliu, unde s-a dezlantuit si nu s-a mai controlat, sau chestia cu "dacii liberi", spusa vineri seara, nu face decat sa ne oblige sa tragem o singura concluzie: IN BAIA MARE VORBIM DE INSTIGARE LA INSUBORDONARE CIVICA!
Sau de cineva care INCA asteapta SPAGA!

PS
Noi INCA asteptam interventia si TREZIREA institutiilor abilitate!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024