GÂNDURI LA SFÂRȘIT DE AN

Scris de Gelu Dragoș. Posted in Opinii


Motto: „Vine-un virus/Las să vie/Îl primesc cu bucurie/Dacă vrei, îţi dau şi ţie!”


Mă sună un prieten contrariat de faptul că ministrul Tătaru cât şi preşedintele Iohannis au spus că de sărbători să stăm acasă, să sărbătorim în familie iar la televizor vezi ştiri din ce în ce mai interesante cum că la pârtiile de la Straja sau Sinaia lumea se înghesuie la telescaun, la schiat, nerespecând nici o măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. De mall-uri ce să mai zicemi?! Întrebarea lui este justificată: „Gelu, oare ce să fac, să cumpăr ceva dulciuri pentru copii, oare vor colinda în noaptea de Crăciun?” Normal că nu am ştiut să-i dau un răspuns, de abia am putut să-i îngân aceste cuvinte: La cât de repede se schimbă „schimbarea la modificare”, eu zic să aştepţi până în ajunul Crăciunului, că poate noul guvern ne va lumina!


Tu oricum cumpără ceva pentru colindătorii care-ţi vor bate la uşă! Tu ştii că în România nu toată lumea respectă legile cu sfinţenie, ca în occident! Unii vor sări gardul, alţii vor trece pe sub el, alţii vor chefui în văzul lumii ca parlamentarii PSD la Călăraşi!

În altă ordine de idei, mult hulita profesoară Monica Anisie  va fi înlocuită de la Ministerul Educaţiei cu Sorin Câmpeanu sau Raluca Ţurcanu, da aţi citit bine, tocmai Raluca Ţurcanu care le are cu problemele din învăţământul românesc cum le am eu cu fizica nucleară sau ea cu...limba engleză. E clar, cele mai mari şanse le are Raluca pentru că nu este dorită de colegii mei din învăţământ, vedeţi postările de pe facebook. I-am spus aceluiaşi prieten că românilor, la ce parlamentari avem în ziua de azi, li se face dor de cei de dinainte, gen Adrian Năstase poreclit „patru case” sau Crin Antonescu zis „Căcărău”.

Nu am scris de ceva vreme editorial, motiv pentru care, acum, am să mă refer puţin şi la ultimele alegeri parlamentare. A fost o prezenţă la urne extrem de scăzută, românii i-au taxat astfel pe foştii şi actualii politicieni. Din păcate, în plină pandemie, în loc să se unească, să formeze un guvern de uniune naţională, partidele politice sunt mai dezbinate ca niciodată. Ce să mai zic că cele două partide mari se ceartă din interior! Întrebarea mea este: Ce poate înţelege românul de rând din toată această vânzoleală a dreptei pentru funcţii, mai pe româneşte pentru ciolan, un ciolan tot mai mic şi fără carne?

Au trecut 31 de ani de la căderea regimului ceauşist şi ţara este secătuită, românii au griji multe cum ar fi: când vor putea munci, ce vor pune pe masă, cum vor achita ratele la bănci, când va începe şcoala, ce şi cum este cu vaccinul şi pandemia, când vor putea merge la biserică şi multe altele cotidiene. De toate aceste griji ale cetăţenilor adică cei care i-au trimis în parlament, pe aleşii noştri îi doare în bască, nu zic nimic, parcă nu-i mai interesează. Şi în campania electorală se gudurau, promiteau marea cu sarea...Ca la români!

Penibilă şi apariţia preşedintelui Iohannis la plantat de puieţi la Giurgiu (gestul ca atare e meritoriu) dar menirea lui ca şef al statului era şi este să oprească jaful din pădurile şi mai nou rezervaţiile naturale gen Parâng din România! Suntem cea mai mare exportatoare de masă lemnoasă din Europa! Oare chiar aşa de cretini ne crede?

Trist că se vorbeşte atât de puţin despre Revoluţia din decembrie 1989 şi morţii ei pentru libertăţile pe care le avem astăzi! Dar să ne mai mirăm, când aflu cu stupoare că se vor scoate din programa şcolară Istoria şi Geografia României! Stau şi mă întreb şi eu ca amicul meu: „Oare în ce ţară trăim?” Şi răspund tot eu: „În ţara pensiilor speciale şi a pensionării poliţiştilor la 45 de ani”!

Un An Nou fericit, cu sănătate, cu credinţă în mai bine!

P.S. Oare ce am putea alege bun din anul care tocmai pleacă, douăzeci, douăzeci cum ar spune Veorica?!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021