UK Bookmakers

Dorin Pașca, candidatul independent pentru Primăria Orașului Baia Sprie pornește în bătălia electorală cu susținerea Coaliției pentru Maramureș

Scris de PSD. Posted in Politica


Vineri, 7 august 2020, cu începere de la ora 18.00, a avut loc lansarea candidatului independent pentru Primăria Orașului Baia Sprie, Dorin Pașca, care pornește în această campanie electorală având susținerea Coaliției pentru Maramureș. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și copreședinte al Coaliției pentru Maramureș.
În mesajul transmis tuturor celor prezenți, fostul primar Dorin Pașca a reiterat sentimentul de iubire pe care îl are pentru orașul Baia Sprie. Candidatul Coaliției pentru Maramureș a subliniat faptul că, în fiecare campanie electorală, candidații clamează faptul că își iubiesc mai mult patria, mama, orașul, neamul, satul însă, în opinia sa, nu îți poți iubi mama doar de ziua de naștere ci o iubești continuu și necondiționat cât timp trăiești pe pământ.
”Așa se întâmplă și cu orașul sau satul și neamul în care te-ai născut, îl iubești și îl respecți pe vecie. Așa mi s-a întâmplat și mie, având onoarea să fiu primar al orașului Baia Sprie, peste 8 ani de zile.

Tratatul de la Trianon, o obsesie ungară – Le Monde

Scris de DN. Posted in Politica


Premierul Ungariei, Viktor Orban, cultivă, la un secol de la semnarea Tratatului Trianon, memoria acestui „dictat”, o „tragedie naţională” pe care liderul de la Budapesta o contracarează prin promovarea relaţiilor cu maghiarii din ţările vecine, inclusiv din România, comentează cotidianul Le Monde.
„1920-2020: memoria vie a Tratatului Marelui Război. Pe 4 iunie 1920, Ungaria semna Tratatul de la Trianon cu ţările învingătoare în Primul Război Mondial. După o sută de ani, Viktor Orban cultivă amintirea acestui «dictat»”, notează editorialistul Jean-Baptiste Chastand într-un articol publicat pe 24 iulie 2020 în cotidianul Le Monde sub titlul „Tratatul de la Trianon, o obsesie ungară”.
„A fost odată un pământ între munţi, în spatele interminabilei câmpii a Dunării. Un pământ al «comorilor naturale» de care «Occidentul a privat Ungaria», «încălcând frontiere milenare» pentru a-i forţa pe maghiari să trăiască în spatele unor «frontiere imposibil de apărat», transformând naţiunea în «culoar al morţii».

Mai multe partide politice și-au dat mâna și au lansat Coaliția pentru Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Politica


Mai multe partide politice locale și-au dat mână luni, 20 iulie, pentru a forma ”Coaliția pentru Maramureș”. Evenimentul a avut loc pe Câmpul Tineretului din Baia Mare, cu începere de la ora 17.00 și s-a încheiat prin semnarea unui Memorandum pentru realizarea proiectului ”Drumul Maramureșului”, dar și prin parafarea, de către toți reprezentanții politici prezenți, a Acordului privind formarea Coaliției pentru Maramureș.
Primul care a luat cuvântul a fost Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a subliniat faptul că, deși este o alianță între mai multe partide politice, Coaliția pentru Maramureș nu va face politică, ci va derula proiecte administrative. Tocmai pentru a întări acest aspect a subliniat faptul că, în Consiliul Local Baia Mare, viitorii consilieri vor fi aleși în funcție de competențele lor și de opțiunile pe care le vor avea băimărenii. ”Viitorii consilieri locali nu vor avea pe ei sigla unui partid politic, ci doar un tricou pe care să scrie simplu: Baia Mare sau Maramureș. Și cred că vom da un exemplu de aici, din Maramureș, și prin faptul că împreună lansăm un proiect istoric: <Drumul Maramureșului>, un proiect care va ajuta județul atât din punct de vedere economic, cât și turistic”, a declarat Cătălin Cherecheș, primar al Municipiului Baia Mare.

VIZITĂ DE LUCRU A PREȘEDINTELULUI CAMEREI DE COMERȚ ROMÂNIA – CHINA ÎN MARAMUREȘ

Scris de CJMM. Posted in Politica


Președintele Camerei de Comerț România – China, Nicolae Vasilescu, și vicepreședintele Marius Cristescu s-au întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru a discuta despre sprijinul pe care firmele chineze pot să-l ofere mediului de afaceri din Maramureș și noi oportunități de dezvoltare economică.
Subiectul principal al discuțiilor s-a axat pe dezvoltarea relațiilor economice româno-chineze care se află în această perioadă în impas și pe oportunitățile de afaceri cu companii din Republica Populară Chineză.
Cei doi reprezentanți ai administrației locale au prezentat proiectele locale cu impact economic, oportunitatea dezvoltării în zona Aeroportului Maramureș a unui parc industrial ce se poate extinde cu până la 1.000 de hectare și dezvoltarea unor conexiuni de mobilitate rutieră pe axele spre Ucraina, Polonia, Ungaria și întreaga zonă a Transilvaniei.

Președintele Consiliului Județean Maramureș subliniază necesitatea existenței unei legi privind gestionarea situațiilor de risc epidemiologic

Scris de CJMM. Posted in Politica


Contextul generat de pandemia care pare să guverne de câteva luni viețile tuturor ar trebui să constituie o lecție valoroasă pentru viitor. Sub scuza imposibilității de a fi anticipat amenințarea globală la adresa sănătății, decidenții încearcă să se debaraseze de responsabilitate și să o arunce în sarcina autorităților locale.

În Maramureș, autoritățile au înțeles necesitatea gestionării pandemiei la nivel local, prin stabilirea de măsuri ferme, înainte ca acestea să ajungă să fie impuse prin ordonanțe militare. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că instituirea unui cadru legal privind gestionarea situațiilor de risc epidemiologic este nu doar necesară, ci și imperativă.

ZERO lei acordați pentru inundațiile din ultima lună, în Maramureș, de Guvernul PNL!

Scris de CJMM. Posted in Politica


Din 327 de milioane de lei acordați de Guvernul PNL pentru inundațiile din ultima lună, Maramureșul a fost șters de pe hartă cu o alocare de 0 lei, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a arătat stupefiat de această nedreptate care se face, încă o dată, județului nostru, după ce, în plină pandemie, același Guvern PNL a transmis doar 50 de măști FFP2 Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde activează aproximativ 2000 de angajați.

Gabriel Zetea: ”La SMID Fărcașa reparăm greșelile administrațiilor PNL”

Scris de CJMM. Posted in Politica


Miercuri, 8 iulie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a făcut o nouă vizită de lucru în Fărcașa, pentru a vedea stadiul în care se află proiectul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor (SMID), unul dintre cele mai importante și complexe proiecte derulate de administrația județeană. SMID presupune gestionarea problematicii deșeurilor de la momentul în care ele sunt aruncate până la depozitarea lor într-o formulă finală. Acest sistem se construiește pe două componente: una care ține de colectarea deșeurilor și una ce ține de depozitarea lor.

Șeful administrației județene a fost însoțit de către Claudia Breban, directorul Direcției de Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș, dar și de proiectant și de prof. univ. dr. Dan Păunescu de la Universitatea Tehnică de Construcții București. Directorul DDIP a precizat că a fost o nouă ședință de management pentru evaluarea lucrărilor, iar astfel de întâlniri la care să participe și primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegerean, dar și toți cei implicați, vor avea loc periodic, până la finalizarea contractelor.

SFINȚIREA ȚARINII

Scris de Pr. Vasile Bojcsuk. Posted in Politica


Ziua de 8 iunie, a doua zi de Rusalii, este pentru credincioșii greco - catolici ruteni din Peregu Mare o zi însemnată. De obicei de-alungul timpului în această zi, cu mic cu mare, credincioșii participau la Sfânta liturghie, iar după terminarea liturghiei, preotul împreună cu credincioșii porneau în procesiune la sfințirea țarinii. Ajunși la câmp, unde este amplasată o cruce, preotul făcea sfințirea apei mici, apoi se rostesc câteva rugăciuni pentru toată țarina. Pe masă se aduc doi snopi mari de grâu și mai multe coronițe împletite din spice de grâu, care reprezintă pâinea cea de toate zilele. La sfârțit preotul sfințește snopii de grâu și coronițele, care sunt împărțite credincioșilor greco - catolici ruteni. Apoi, preotul împreună cu credincioșii se întorc în procesiune și cu cântări la Sfânta biserică. Însă în acest an, pe data de 8 iunie, din cauza pandemiei, sfânta liturghie s-a celebrat în fața bisericii. Credincioșii au respectat condițiile de distanțare socială, respectiv au purtat masca de față și s-au aflat la o distanță de 2 metri unul față de celălalt conform normelor impuse de autorități. De data aceasta, grâul a fost sfințit în fața bisericii, iar credincioșilor li s-a împărțit grâul afințit. După desfășurarea sfintei liturghii participanții făcând o rugăciune în fața bisericii, au plecat la casele lor, slăvind-ul pe Dumnezeu și aducând bucurie familie prin cununa de grâu sfințită – chezășie a legăturii trainice între om, pamânt și roadele sale.

SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR

Scris de WK. Posted in Politica


Rusaliile cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Spirit reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești, la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret. De aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime.
    În Vechiul Testament, Rusaliile sunt, la început, o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor, în care se oferă pârgă din roadele pământului, numită și „Sărbătoarea săptămânilor”. Mai târziu, ajunge o aniversare a Legământului, care fusese încheiat la 50 de zile de la ieșirea din Egipt. Și Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Spirit. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Spiritul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale. Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului. (Sursa: Wikipedia)

1 iunie - copii, copilărie

Scris de Maria Saghin. Posted in Politica


1 iunie - copii, copilărie

1 iunie, bucurie pentru cei mici și mai puțin mici, nostalgie pentru cei care au trecut de această vârstă, sărbătoare pentru toți. Am încercat să surprind sintetic atmosfera acestei zile speciale în care bucuria jocului, spontaneitatea, inocența copiilor de toate vârstele se împletesc cu grija părinților, responsabilitatea și implicarea dascălilor. Emoția cu care participăm noi cei implicați în creșterea și educarea lor capătă mai multă vizibilitate într-o astfel de zi.
Ziua copilului a fost decisă în anul 1956 de către Adunarea Generală a ONU și majoritatea țărilor au ales s-o celebreze pe 1 iunie. Ziua aceasta are menirea de a atrage atenția asupra faptului că niciodată copiii nu trebuie neglijați, căci ei asigură viitorul omenirii. Sănătatea fizică și mentală, educația, formarea lor ca viitori cetățeni ai planetei este o obligație permanentă a celor care le-au dat viață, a educatorilor, a tuturor celor cărora le intră în atribuții formarea, pregătirea copiilor pentru viață.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020