Gheorghe Firczak e deputat al rutenilor pentru a patra oară

Scris de SH. Posted in Rutenii


Firczak a candidat în toate colegiile uninominale din România şi a obţinut circa 5.000 de voturi, în judeţul Hunedoara fiind votat de aproximativ 455 de alegători.
Un locuitor al judeţului Hunedoara va reprezenta şi în următorii patru ani, în Parlament, minoritatea ruteană din România. După alegerile parlamentare din 9 decembrie, Gheorghe Firczak a fost desemnat, pentru a patra oară, deputat al minorităţii rutene.

În judeţ, deputatul rutenilor a primit cele mai multe voturi în Colegiul Deva – Cârjiţi, dar şi în cel format din Orăştie– Geoagiu – Simeria. Printre priorităţile deputatului Gheorghe Firczak în viitorul mandat se numără atât problemele legate de identitatea naţională, dar şi de cea a minorităţii rutene. „În primul rând voi fi preocupat de apărarea identităţii naţionale, dar şi de păstrarea şi afirmarea identităţii rutenilor în cadrul minorităţilor din România. În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, de fiecare dată când a fost vorba de probleme care aveau nevoie de intervenţia şi susţinerea noastră, a minorităţilor, noi am acordat-o şi o vom face şi în viitor. Personal, în acest mandat eu îmi propun să mă ocup de legea care protejează limba română în spaţiul public”, a afirmat deputatul Gheorghe Firczak.

http://www.servuspress.ro/servus/?p=57663

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020