UK Bookmakers

Raisa Lozinschi: Ce BUSINESS are în Federaţia Rusă FINANŢATORUL referendumului din Găgăuzia

Scris de RP. Posted in Sos Romania


Iuri Iacubov, cel care s-a oferit să dea un milion de lei pentru organizarea referendumului din Găgăuzia, este un om de afaceri din Federația Rusă, cu origini de la Ceadîr-Lunga și care recunoaște că se implică în politica din regiune, scrie http://ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit actelor rusești, Iacubov desfășoară afaceri în Rostov, dar presa găgăuză notează că acesta locuiește la Moscova.

Printre activitățile indicate se numără comerțul cu amănuntul și cu ridicata, reparația automobilelor, cultivarea cerealelor și producerea uleiurilor.

În luna august 2013, Iuri Iakubov a fost în centrul unui scandal iscat pe aeroportul din Tel Aviv, Israel. Acesta a fost percheziționat alături de alți oameni de afaceri ruși, după ce asupra miliardarului rus de origine evreiască God Nisanov a fost găsită o pereche de cercei cu briliante. Toți se îndreptau la o înmormântare în Israel.

Anul trecut, o publicație din Găgăuzia avansa ideea că Iacubov ar fi gata să candideze pentru funcția de bașcan în regiune. Într-un interviu pentru sursa citată, omul de afaceri de la Moscova recunoștea că l-a „ajutat" pe fostul bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor, și că regretă acest fapt. „Am avut un rol în formarea carierei lui Formuzal, fapt cu care mă mândresc și cred că o să mă mândresc în continuare. Până la alegeri mai este mult, dar cel mai probabil voi candida (la funcția de bașcan – n.r.). Bani am. (...) Cred că poporul o să mă susțină. Dacă nu aș fi candidat, i-aș fi susținut pe Demian Caraseni sau pe Alexandr Stoianoglo. Nu-i prea cunosc, dar i-am urmărit mulți ani și cred că ei au potențial", a declarat Iacubov pentru presa din Găgăuzia.

Iacubov deține titlul de „Cetățean de onoare al Găgăuziei" din noiembrie 2012, atunci când bașcanul Mihail Formuzal i-a înmânat distincția. Formuzal a declarat că Iacubov are „rădăcini" la Ceadîr-Lunga și i-a mulțumit pentru „ajutorul și acțiunile de caritate oferite autonomiei găgăuze, proiecte de infrastructură în satele autonomiei".

„Ne mândrim că cei plecați din Găgăuzia nu uită de patrie, ajutând la realizarea unor proiecte sociale importante întru susținerea valorilor ortodoxe în societate", i-a spus Formuzal lui Iacubov.

Amintim că autoritățile din Găgăuzia insistă pe organizarea unui referendum pe 2 februarie curent în cadrul căruia cei aproximativ 150 de mii de găgăuzi să fie întrebați dacă vor să adere la Uniunea Europeană sau la Uniunea Euro-asiatică. Autoritățile R. Moldova declară că provocările din Găgăuzia sunt „artificiale", întrucât independența R. Moldova nu este în pericol, așa cum afirmă cei de la Comrat.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=11968:raisa-lozinschi-ce-business-are-in-federaia-rus-finanatorul-referendumului-din-gguzia&catid=51:analize--interviuri&Itemid=72

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020