UK Bookmakers

Noi provocări la Liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol: Profesorii spun că sunt terorizaţi de administraţia separatistă

Scris de RG. Posted in Sos Romania


Atmosfera din liceul "Lucian Blaga" de la Tiraspol este foarte tensionată. Profesorii spun că sunt terorizaţi de administraţia transnistreană şi vin cu frică la şcoală. Ei nu ştiu dacă vor urma şi alte provocări şi nici când îşi vor primi salariile. Cu toate acestea,pedagogii nu renunţă să-şi facă meseria, scrie www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Profesorii spun că cel mai mult au de suferit copiii:

"În fiecare dimineaţă intri în clasă şi priveşti la ochii care te întreabă care va fi soarta lor şi care respectiv va fi soarta noastră, a tuturor. Este destul de dureros şi de complicat".

Pedagogii sunt indignaţi şi de faptul că sunt discriminaţi de Tiraspol, iar elevilor nu li se permite să înveţe în limba maternă.

"Copiii ruşilor pot învăţa din manualele şi programele din Rusia. De ce moldovenii nu au voie să înveţe aceeaşi limbă pe care o vor părinţii?".

De teamă că ar putea fi terorizaţi de administraţia transnistreană,unii profesori au rugat să le fie protejată identitatea. Oamenii cer autorităţilor de la Chişinău mai multă implicare pentru a rezolva problemele lor.

"Şcolile acestea le stau ca osul în gât de mult timp şi au un scop să le închidă cumva, dar văd că profesorii şi copiii luptă. Vom vedea cu ce se va termina, dar dacă s-ar mai întoarce cumva Guvernul mai serios, nu aşa numai din spus poate cu ajutorul Publika poate vor ajunge la conducerea noastră de vârf", a declarat o profesoară.

În cele opt şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană sunt 560 de profesori. Potrivit unui studiu al OSCE, în 2012 în aceste instituţii învăţau aproximativ 1.800 de elevi.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12156:noi-provocri-la-liceul-qlucian-blagaq-din-tiraspol-profesorii-spun-c-sunt-terorizai-de-administraia-separatist-&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020