UK Bookmakers

Rusia începe provocările și în Basarabia. Comratul controlat de agenți ai Moscovei formează o așa zisă GARDA NAȚIONALĂ

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Ca urmare a perchezițiilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău la mai multe stații PECO din Comrat, Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, convocată în regim de urgență, a decis formarea Gărzii Naționale și a Drujinei Populare pentru o așa-numita apărarea a integrității Găgăuziei, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Ședința a fost convocată imediat după efectuarea perchezițiilor. Au participat deputații locali, dar și primarii din regiune. Responsabilii găgăuzi au decis ca, pe viitor, organele de la Chișinău abilitate în efectuarea diferitor percheziții sau controale, să se coordoneze cu organele similare găgăuze, a declarat pentru deschide.md deputatul Ivan Burgudji.

 

Oficialul a mai menționat că în cadrul Adunării s-a discutat posibilitatea de a trece organele de drept din terioriu sub conducerea directă a Comratului. Deocamdată, totul este la nivel de intenție, precizează Burgudji, dar, dacă autoritățile de la Chișinău vor continua să încalce deciziile luate de Comrat și drepturile populației găgăuze, autonomia găgăuză va fi nevoită să-și creeze și să-și autofinanțeze propriile instituții de drept.

Mai mult decât atât, autoritățile găgăuze ar putea interzice intrarea pe teritoriul UTA Găgăuzia a reprezentanților instituțiilor responsabile să efectueze percheziții și controale.

Amintim că, joi 13 martie, reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, ai Procuraturii Generale, ai Ministerului de Interne și ai Agenției pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor au efectuat percheziții la mai multe stații PECO de pe teritoriul UTA Găgăuzia, unde au depistat fraude de milioane de lei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12599:rusia-incepe-provocrile-i-in-basarabia-comratul-controlat-de-ageni-ai-moscovei-formeaz-o-aa-zis-garda-naional&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020