UK Bookmakers

Preot român amenințat că i se taie gâtul în curtea Protopopiatului BOR din Negotin

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


În timp ce Părintele Boian a primit anul acesta zero lei de la DPRRP, instituția respectivă deschide proiecte “bidon” în Timoc

Pe 5 decembrie 2014, la sediul Protopopiatului Bisericii Ortodoxe Române "Dacia Ripensis" din Nigotin, a intrat în curte o persoană necunoscută care a zis că este "de la securitate" și l-a ameninţat pe preotul care era de față că o să-i stingă ţigarea în ochi şi o să-i taie gâtul. Preotul a intrat în clădire și a chemat poliția.
Individul mergea şi bătea la geamuri şi arăta cum le va tăia gâtul celor din clădirea Protopopiatului. Poliția a ajuns și l-a reținut pe provocator, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Nu se știe de cine a fost trimis individul pentru a provoca și a amenința pe preoții români din Timoc.

Pentru cine lucrează angajații DPRRP?

Cu doar două zile în urmă un incompetent de la Departamentul Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Radu Cosma, bătea câmpii despre faptul că România este o ţară prietenă cu Serbia "împreună vor reuşi să parcurgă toţi paşii pentru ca Serbia să se integreze în Uniunea Europeană"

Individul a ajuns în Timoc ca să deschidă două sedii "bidon" pe care le folosește consulul din Zaicear, Iulian Nițu și serviciile secrete sârbești pentru a induce ideea că românii din Timoc nu au probleme și au toate drepturile pe care le cer.

Unul din "bidoanele" patronate de consulul general Iulian Nițu este condus de un individ despre care se spune în comunitate că ar fi ciripitor al serviciilor secrete sârbe, Tihan Matasarevici, care nu știe nici să vorbească nici să scrie corect românește. Ei bine proiectul se numește"Centrul Cultural Românesc din Cladova" în fapt o clădire goală pentru care statul român va plăti o chirie exagerat de mare, degeaba. Iată ce zice incompetentul de la DPRRP despre proiectul "bidon" și despre meritele celui pe care surse ale Romanian Global News de la Cladova îl indică ca ciripitor al serviciilor sârbe:

„Este o bucurie pentru mine să particip astăzi la deschiderea Centrului Cultural Românesc din Kladovo, mai ales că am fost de la început alături de domnul Matasarevici în ceea ce priveşte creionarea unei idei. Era nevoie să se adune românii într-un loc şi să-şi dea copiii să înveţe limba română, să înveţe obiceiurile, tradiţiile şi istoria românească, dar nu se găseau oameni care să-i strîngă pe aceşti români pentru că din experienţă vă spun că mulţi lideri nu numai din Serbia, ci şi din Bulgaria, din Ucraina, Republica Moldova încearcă să tragă spuza pe turta lor şi să nu coaguleze comunitatea", a spus, la rândul său, Radu Cosma.

După ani de zile petrecuți ca angajat al DPRRP atât a înțeles individul din drama comunităților românești. Că liderii acelor comunități sunt de vină, nu statele opresoare sau incompetența, prostia și dezinteresul DPRRP.

La așa declarații Radu Cosma și cei care l-au trimis ar trebui dati afară imediat din DPRRP pentru necunoașterea spațiului de care se ocupă sau pentru manipulare ordinară care aduce prejudicii importante intereselor românești. În beneficiul cui? În beneficiul Serbiei și unei găști restrănse de securiști sau foști securiști din România.

Sursele Romanian Global News din DPRRP declară că cele două proiecte au fost aprobate prin intervenția directă a consulului general Nițu, suspectat de comunitatea românească că ar lucra în complicitate cu serviciile secrete sârbești. Cel care a aprobat proiectele a fost secetarul de stat Stejărel Olaru, la rândul său suspectat de presă că, pentru a rămâne secretar de stat după retragerea PNL de la guvernare, ar fi semnat un angajament cu un servicu secret din România. Oameni ai respectivului serviciu de informații derulează de multă vreme afaceri cu firme acoperite ale serviciilor secrete sârbe.

Condiția sârbilor: nu recunoașteți sinonimia vlah-român, iar noi recunoaștem pe cei 2000 de români din Timoc ( autorităţile sârbe recunoscând ca români doar pe cei 2000 care s-au declarat români şi nu pe cei 300.000 care se recunosc ca români/ vlahi )

Motivul:în Timoc sunt 300.000 de români/vlahi care își spun în sârbă "vlasi", iar în română rumâni. Dacă ar fi recunoscuți ca minoritate românească ar trebui să li acorde drepturi și ar deveni cea mai mare minoritate din Serbia.

Ce este ciudat este utilizarea ca și "cutie de rezonanță" a ziarului "Adevărul" și a unei anumite Corina Macavei, cunoștință a unuia dintre "patronii" care a luat banii DPRRP pentru unul din proiectele "bidon" deschise în Cladova. A ajuns ziarul "Adevărul" trompetă pentru interese sârbești care încearcă să manipuleze realitate din Timoc?

Dacă noul ministru de externe menține în continuare ticăloșia și incompetența în cadrul Departamentului care ar trebui să se ocupe în mod real de problematica românilor de pretutindeni cu siguranță daunele pricinuite în cadrul comunităților românești vor fi foarte greu remediabile.

După incidentul de la Protopopiatul Bisericii Ortodoxe Române din Negotin, colegii noștri de la Timoc Press, au luat un interviu Părintelui Boian în care acesta descrie realitățile din Timoc, realități pe care incompetenții de la DPRRP nu le văd sau refuză să le vadă.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15761:o-nou-provocare-in-timoc-preot-roman-ameninat-c-i-se-taie-gatul-in-curtea-protopopiatului-bor-din-negotin-in-timp-ce-printele-boian-a-primit-anul-acesta-zero-lei-de-la-dprrp-instituia-respectiv-deschide-proiecte-bidon-in-timoc&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020