Anton Lixandroiu iubeşte sincer România

Scris de Gelu DRAGOS. Posted in Sos Romania


  Anton  Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut după ani de procese pe banii lui, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL săvârşit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.
 Interesant este că cei de la Bruxelles au spus iniţial că "...nu pot lua în considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului  Internaţional, dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal."


 După acest răspuns absolut imbecil, domnul Anton Lixandroiu s-a adresat ONU, cerând ca toţi criminalii judecaţi la sfârşitul celui de al II –l ea Război Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece aceştia au făcut crime înainte de înfiinţarea Tribunalului Internaţional!!!
 Răspunsul şi rezultatul bombă, a fost că UNGARIA ŞI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI !!!
  O  premieră europeană, trecută cu vederea de o anumită parte a presei româneşti !  Repet,  în România ştirea a fost lăsată deoparte, fiind considerată neimportantă ( de cine, dl. COLDEA ?! să nu se supere...UDMR-ul, „pisica udemeristă” care este aliat întotdeauna cu partidul sau alianţa aflată la putere în...ROMÂNIA.
Urmează să spunem cât de curând, cu subiect şi predicat, ce afirmă academicianul şi istoricul Ioan Scurtu despre umilinţele românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care sunt obligaţi să plece din aceste teritorii româneşti, ca în vremea războiului românii moldoveni în ţara mumă.

Cine e dr. Ioan Scurtu, care a afirmat toate acestea pe un post TV naţional?!

Ioan Scurtu născut pe 27 noiembrie 1940, în Dochia, judeţul Neamț este un istoric și un pedagog român remarcabil. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1962, devenind doctor în istorie (1971) cu lucrarea "Istoria Partidului Țărănesc în România", publicată în 1975. Cadru didactic la Facultatea de Istorie, Universitatea din București între 1962 și 2004, apoi la Universitatea Spiru Haret și la Facultatea de Arhivistică.
A ocupat diferite funcții profesionale: șeful catedrei Istoria românilor 1990 - 2003, Universitatea din București, director general al Arhivelor Naționale, 1991 - 1996, director al Institutului Nicolae Iorga (2001 - 2006), director general-adjunct al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 din 2004, președintele Societății de Știinte Istorice din România, din 1998, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România din 1998, prorector al Universității Spiru Haret, 2004 - 2007, decanul Facultății de Istorie, Muzeologie și Arhivistică a Universității Spiru Haret din 2007.
Ale cui sunt „teritoriile” din centrul României? Geografic vorbind, bine că inima României  este undeva mai sus, în stânga...Să avem grijă, dragoste şi protecţie şi faţă de fraţii noştri români din Covasna, Harghita şi Mureş. Dr. Scurtu ne-a atras atenţia...

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024