UK Bookmakers

Victor Ponta admite ca exista tensiuni in relatiile Romaniei cu Ungaria: "Ambasadorul Ungariei a exagerat cu obraznicia"

Scris de PTV. Posted in Sos Romania


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca exista tensiuni in relatia Romania-Ungaria, dar ca acestea pot fi gestionate intr-o maniera europeana, relateaza Agerpres.
"Sunt, categoric, dar cred ca le putem gestiona european. Adica, ca doi buni vecini, ca doua tari care au aceleasi standarde democratice, ca altfel nu eram membri ai Uniunii Europene si ai NATO", a declarat Victor Ponta, intrebat daca in opinia sa exista tensiuni in relatiile romano-maghiare in acest moment dupa declaratiile unor oficiali ai Budapestei si reactia venita din partea romana.


Intrebat in ce relatii se afla cu prim-ministrul ungar Viktor Orban, premierul Ponta a spus: "In niciun fel de relatie", ulterior spunand ca "poate ca are presedintele Iohannis si este suficient". "Se intalnesc la forumurile PPE (..) Cat timp ne respectam intre noi, tarile, guvernele, popoarele, totul e in regula", a adaugat Ponta.

Ponta a adaugat ca, pe de alta parte, se afla intr-o relatie de prietenie cu toti premierii din regiune sau tarile partenere, el dand exemplul omologului din Georgia.

"Eu cred ca trebuie sa avem relatii bune cu toti vecinii. Cred ca apartenenta Guvernului de la Budapesta la PPE este dreptul lor si este foarte bine. in Europa sunt guverne PPE, guverne social-democrate, dar cred ca trebuie sa fim respectati ca tara. si cred ca faptul ca cei de la PNL nu deschid gura o fac de frica sa nu-i certe PPE, ceea ce este foarte rau", a afirmat premierul, la Antena 3.

Ponta a mai spus despre ambasadorul ungar la Bucuresti ca acesta, prin interviul recent care nascut reactii de ambele parti, "a exagerat cu obraznicia". "Si folosesc un termen nediplomatic pe care sunt convins ca-l va traduce in limba maghiara. Niciun ambasador al vreunei tari nu si-a permis vreodata in Romania si niciodata un ambasador roman nu-si permite in strainatate sa dea interviuri in presa cu obraznicie la adresa Romaniei. Motiv pentru care Ministerul de Externe a avut o atitudine corecta, din punctul meu de de vedere. Domnul Aurescu m-a consultat si sper sa fi inteles acest avertisment, ca exista o limita peste care nu mai intoarcem obrazul", a afirmat Ponta.
(P)Penny Market, XXL Mega Discount si Pele premiaza microbistii adevarati. Vezi aici detalii!

Premierul a adaugat ca, totusi, nu este vorba de un ultim avertisment, avand in vedere ca situatia este tratata diplomatic. intrebat daca a fost un cartonas galben si urmeaza unul rosu, premierul a spus: "In cazul de fata, in ceea ce priveste ambasadorii cartonasele le poate da doar presedintele Romaniei. Guvernul atrage atentia. Noi suntem ca arbitrii de linie, noi semnalizam, dupa care, arbitrul central...", a spus Ponta.

Seful Guvernului nu a vrut sa comenteze faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a exprimat in aceasta situatie. "Nu, nu vreau sa comentez. Daca zic ca domnul Iohannis sa nu se bage la economie ca nu se pricepe, nu pot sa ma bag eu peste atributiile presedintelui", a mai spus Ponta.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/victor-ponta-admite-ca-exista-tensiuni-in-relatiile-romaniei-cu-ungaria-ambasadorul-ungariei-a-exagerat-cu-obraznicia.html

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020