UK Bookmakers

Băimăreanul Iuliu Roşiianu la prima convocare la naţionala României U 17!

Scris de Gelu DRAGOS. Posted in Sport


Cu bucurie semnalăm convocarea la naţionala României Under 17 a portarului echipei de Liga a II-a F.C. Municipal Baia Mare - Iuliu Roşiianu, acolo unde îţi cântă Imnul ţării şi sute de mii de microbişti sunt alături de tine şi de echipa reprezentativă. Iuliu Roşiianu nu este la prima „ispravă”, el a mai avut convocări şi chiar a evoluat la Under 15, Under 16 ani, deoarece este un sportiv foarte serios, care a înţeles ce înseamnă marea performanţă. Din spusele antrenorilor săi, printre care: Constantin Mia, Emil Kemeneş, primul său antrenor, Vasile Şleam, Mihai Şteţca, Alin Cazan, Dorin Toma, Cristian Bogdan, IULIU ROŞIIANU VA FI UN MARE, MARE PORTAR DE FOTBAL!

De altfel, Costică Mia, cu reşedinţa în Lucăceşti, comuna Mireşu Mare, fost coechipier la Târgovişte cu Nicolae Dobrin, mi-a mărturisit despre Iuliu Mihail Roşiianu pe care l-a antrenat la începuturile carierei,  că posedă nişte „percepţii vizuale, chinestezice, motorii şi auditive peste medie”, că „are o viteză de reacţie, mobilitate, curaj, încredere, talent ce-i dau şansa să aibă o carieră de portar de fotbal la cel mai înalt nivel”.
Portarul Iuliu Mihail Roşiianu s-a născut în data de 28 ianuarie 1999, în Baia Mare, Maramureş. Părinţi: Ioan Romeo, scriitor şi patron ziare, redactor mass media şi Aura, asistentă medicală. De la vârsta de 5 ani a început să practice artele marţiale, stilul Kung Fu – Wing Chun, ajungând la centura roşie şi a fost medaliat de două ori cu bronz şi o dată cu argint la Campionatele Naţionale, antrenor Emilian Micu.
În 2008 a fost legitimat la FC Baia Mare, avându-i antrenori pe Emil Kemenes, Bogdan Cristian şi Vasile Ignat, antrenor de portari fiindu-i Constantin Mia.
În perioada 14.04.2009 – 10.08.2011 a jucat la XELA Baia Mare, unde i-a avut ca antrenori pe Emil Kemenes, Bogdan Cristian şi Dan Cristea, iar ca antrenori de portari pe Constantin Mia, Doru Şerban şi Vasile Şleam.
În perioada 10.08.2011 – 10.01.2013 a jucat la SALINA Ocna Şugatag, unde i-a avut ca antrenori pe Emil Kemenes şi Andrei Vlăşan, antrenori de portari fiindu-i Vasile Şleam şi Vasile Feher.
Din data de 10.01.2013 este legitimat la CFR 1907 Cluj Napoca, unde-l are ca antrenor pe Alin Cazan, iar ca antrenori de portari i-a avut şi-i are pe Horia Cârlan şi Cristi Moldovan.
Trece apoi la juniorii B ai echipei ASA Târgu Mureş, vicecampioana României, unde îl are ca model pe portarul Eduard Stăncioiu, ca pe urmă să vină la nou promovata în Liga a II-a FCM Baia Mare, unde este legitimat şi în prezent.
Ca o picanterie, să spunem că Iuliu Mihail Roşiianu a marcat până-n momentul de faţă  10 goluri în meciurile oficiale, toate din lovituri de pedeapsă, ceea ce denotă tehnicitatea, curajul şi responabilitatea care-l însoţesc întotdeauna, atât pe teren cât şi în afara lui.
Important! De 32 de ani Baia Mare fotbalistică nu a mai avut o convocare a unui fotbalist autohton, ceea ce nu-i puţin lucru, şi mă face să cred că se naşte un mare portar de fotbal al României, aici în Nord!
Notă. Convocarea primită de la Federaţia Română de Fotbal a fost semnată de dl. Dacian Nastai iar reunirea lotului naţional va avea loc pe 16 mai, ora 18,oo pe terenul de fotbal de la Târlungeni! Succes, Iuliu Mihail Roşiianu!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020