TVA de 9% ar putea fi extins la toate activităţile din turism

Scris de CP. Posted in Administratie


Datele statistice publicate vineri potrivit cărora economia României a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru faţă de trimestrul II şi cu 2,8% în primele nouă luni raportat la perioada similară din 2013, susţin continuarea politicilor de consolidare a mediului de afaceri prin extinderea TVA de 9% la nivelul tuturor serviciilor din turism şi lansarea unor scheme de ajutor de stat pentru investiţii, consideră ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu.
"Statisticile prezentate astăzi (vineri - n. r.)de către INS prin care economia României a crescut cu 1,9% în al treilea trimestru faţă de trimestrul II şi cu 2,8% în primele nouă luni vin să sprijine prioritatea pe care un mediu de afaceri stabil şi predictibil o reprezintă pentru Guvernul României.

Aceste date susţin o dată în plus continuarea politicilor de consolidare a mediului de afaceri prin extinderea TVA de 9% la nivelul tuturor serviciilor din turism şi lansarea unor scheme de ajutor de stat pentru investiţii', a spus ministrul Jianu.

În plus, şeful de la IMM-uri şi Turism a dat asigurări că nu există în intenţia Executivului introducerea cotei progresive de impozitare.

"În ceea ce priveşte informaţia apărută cu privire la intenţia Guvernului României de a introduce cota progresivă de impozitare, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism asigură toţi reprezentanţii industriei din turism că acest demers nu există şi nici nu urmează să fie susţinut", afirmă Florin Jianu într-o declaraţie de presă referitoare la impozitare.

Reacţia ministrului Florin Jianu vine în urma unor informaţii apărute în presa centrală potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să elimine cota unică de impozitare, de 16%, din anul 2016, şi să aplice cote progresive.

http://www.capital.ro/tva-de-9-ar-putea-fi-extins-la-toate-activitatile-din-turism.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024