Adunarea generală a Uniunii Culturale a Rutenilor din România

Scris de Ioana Popescu. Posted in Politica


Adunarea generală a Uniunii Culturale a Rutenilor din România a reunit delegați din toate filialele din țară ale Uniunii, personalități politice și culturale, alături de mai mulți invitați speciali. Evenimentul a fost prezidat de un comitet compus din dr. Gheorghe Firczak, președinte, deputatul Iulius Firczak, președinte executiv, Francisc Oscar Gal vicepreședinte, Svetlana Mureșan, președinte al Comisiei de Revizie a CMR, Svetlana Bojcsuk, președinte al Forumului Mondial al Tineretului Rutean și coordonator al Organizației de Tineret a uniunii, Maria Bocicor, președinte Filialei Hunedoara și Cristina Bodnariuc, președintele filialei Suceava. De asemenea, printre oaspeții de seamă prezenți la Adunarea Generală s-au aflat dr. Stepan Ljavinec – Președintele Congresului Mondial al Rutenilor, Geafer Dincer – Subsecretar de Stat Departamentul pentru Relații Interetnice.


„Prezența Președintelui Congresului Mondial al Rutenilor și al Consiliului Mondial al Rutenilor, dr. Stepan Ljavinec, este o mărturie a aprecierii pe care Uniunea noastră o are în Congresul Mondial al Rutenilor. Și prezența Subsecretarului de Stat Geafer Dincer, din partea Guvernului României, dar și a altor persoane importante care sunt aici de față, este, de asemenea, o confirmare”, a spus dr. Gheorghe Firczak, președinte UCRR.
Întrunirea de la Deva a început cu o binecuvântare creștină și intonarea Imnului Național al României și al Imnului Rutenilor din România. Ordinea de zi a inclus alegerea organelor de lucru, apoi, prezentarea Raportului de activitate al U.C.R.R., al Raportului Comisiei de Cenzori și cel al Comisiei de Validare, discuții pe marginea materialelor prezentate. Cu ocazia Adunării Generale de la Deva a fost instituit și Premiul și Diploma Ursul Rutean, apoi a fost ales Consiliul Director pentru perioada 2024-2028, precum și Comisia de Cenzori tot pentru aceeași perioadă. Totodată, s-a stabilit alegerea candidaților pentru alegerile locale și parlamentare din acest an. În încheierea manifestării, a avut loc lansarea volumului intitulat Avram Iancu. Caracterul european al Revoluției Române din anii 1848 – 1849, autor dr. Gheorghe Firczak.
Noul Consiliu Director al U.C.R.R., format din președinte prof. dr. Gheorghe Firczak, președinte executiv – deputat Iulius Firczak, vicepreședinte Francisc Oscar Gal, secretar general Vasile Bojcsuk, secretar general adjunct Maria Comșa, Svetlana Mureșan, Cristina Bodnariuc, membri ai acestui Consiliu Director, și Svetlana Bojcsuk -responsabil Organizația de Tineret, a fost votat în unanimitate și, prin urmare, își continuă activitatea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024