UK Bookmakers

Borșa a devenit stațiune de interes național, iar Oncești stațiune de interes local

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În cursul zilei de joi, 15 martie, în cadrul ședinței de Guvern, primul-ministru, Viorica Dăncilă, a semnat proiectul de hotărâre privind atestarea ca stațiune de interes național a localității Borșa și ca stațiune de interes local a comunei Oncești, ambele din Maramureș. Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administrațiile locale, dat fiind faptul că, toate localitățile incluse în stațiunile turistice de interes național sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări pentru proiectele regionale.
La începutul lunii decembrie 2017, Ministerul Turismului a lansat în consultare publică proiectul de atestare ca stațiuni turistice de interes național a patru localități una fiind din județul Maramureș, respectiv orașul Borșa. Totodată, conform anunțului publicat pe site-ul ministerului la acea dată, s-a avut în vedere și aprobarea atestării ca stațiuni turistice de interes local a patru localități din județul Suceava și a localității Oncești, din județul Maramureș.

Proiectul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor finalizat în proporție de peste 80%

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Miercuri, 14 martie, cu începere de la ora 12.00, în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut loc o conferință de presă prezidată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de managerul proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, Claudia Breban și de expertul juridic al proiectului, Dumitru Dumuța. Șeful administrației județene a prezentat stadiul lucrărilor în cadrul acestui proiect, punând accent pe finalizarea contractelor de închidere a depozitelor neconforme.
    ”Am considerat necesară convocarea unei conferințe de presă pentru prezentarea progresului realizat de către Consiliul Județean Maramureș în implementarea unui proiect extrem de important, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. Am văzut, în ultima perioadă, foarte multe poziții luate public de către oameni politici, oameni din administrație, de către presă sau alte persoane interesate și am citit, din păcate, foarte multe neadevăruri.

Sancțiuni dure pentru munca la negru, adoptate de Parlament: Angajatorii care au salariați fără contract riscă amenzi între 20.000 și 200.000 lei

Scris de Valentina Postelnicu. Posted in Administratie


Sancțiuni dure pentru munca la negru, adoptate de Parlament: Angajatorii care au salariați fără contract riscă amenzi între 20.000 și 200.000 lei, au decis, miercuri, deputații, care au votat cu 177 voturi pentru, 71 împotrivă şi 6 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2017 referitoare la Codul Muncii, cu mai multe amendamente. Camera Deputaţilor este for decizional, astfel că proiectul merge la promulgare la șeful statului.
Potrivit proiectului adoptat, munca nedeclarată reprezintă primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat;

Consiliul Județean Maramureș finanțează GAL-urile din Maramureș cu câte 50.000 de lei

Scris de CJMM. Posted in Administratie


La ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din luna februarie, reprezentanții celor patru Grupuri de Acțiune Locală (GAL) au prezentat aleșilor județeni rapoartele de activitate ale asociațiilor pe care le coordonează. Totodată, s-a vorbit atât despre proiectele aflate în derulare, cât și despre proiectele care vor fi implementate în viitor. Instituția Consiliului Județean a ales să intre în parteneriat cu GAL-urile, inclusiv prin susținerea financiară a acestora, oferind o contribuție anuală de câte 50.000 de lei pentru fiecare GAL,  lucru care nu s-a reușit în mandatele trecute, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. ”Ne dorim să ajutați comunitățile locale pentru că aceste proiecte sunt extrem de importante, fiind unele dintre principalele surse de finanțare din fonduri europene”, a precizat șeful administrației județene, adresându-se reprezentanților GAL-urilor.
Gheorghe Motoc, președintele Grupului de Acțiune Locală Valea Izei – Moisei a arătat că, acest GAL cuprinde nouă comune și două orașe: Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Ieud, Săcel, Moisei, Vișeu de Jos, Dragomirești și Săliștea de Sus.

6 milioane de lei au fost alocați din bugetul județului pentru transferuri curente la Aeroport, iar 22 de milioane de lei reprezintă transferuri de capital

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Din bugetul propriu al județului Maramureș, pentru anul 2018, 6.000 mii lei au fost alocați pentru transferuri curente, în timp ce 22.000 mii de lei reprezintă transferuri de capital. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că, pentru anul 2018, instituția județeană asigură o creștere semnificativă a resurselor financiare puse la dispoziția Aeroportului Internațional Maramureș. ”Dacă vorbim despre cheltuielile cu bunurile și serviciile, vorbim despre o creștere de un milion de lei. În 2017 am avut un buget de 5 milioane de lei, iar pentru 2018 am propus un buget de 6 milioane de lei doar pentru asigurarea funcționării Aeroportului Internațional Maramureș. Vorbim, apoi, despre 15 milioane de lei pe care, conform Legii Bugetului de Stat, i-am primit pentru plata în continuare a lucrărilor efectuate pentru modernizarea și prelungirea pistei aeroportului, iar în plus, o sumă de 7 milioane de lei a fost acordată din bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș pentru a achiziționa parte din utilajele și echipamentele necesare pentru operaționalizarea zborurilor pe Aeroportul Internațional”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

În februarie s-au aniversat 50 de ani de la reorganizarea administrativ-teritorială a Maramureșului

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Înainte de a intra în ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a dorit să sublinieze faptul că, în acest an aniversăm 50 de ani de la înființarea actualului județ Maramureș. ”La data de 17 februarie 1968 au fost publicate și au intrat in vigoare Legea 2/1968 privind organizarea administrativ-teritorială și Legea nr. 3 privind asigurarea conducerii locale de stat în unitățile administrativ-teritoriale până la alegerea consiliilor locale. Potrivit celui de-al doilea act normativ, la data intrării în vigoare a legii, activitatea sfaturilor populare regionale, precum și a comitetelor executive ale acestora a încetat, urmând ca deputații sfaturilor populare regionale și raionale să alcătuiască consiliile populare județene provizorii și să constituie comitetele executive provizorii până la noile alegeri. În acest cadru, la data de 19 februarie 1968, deputații din fostul sfat popular regional Maramureș și cei din fostele sfaturi populare raionale s-au întrunit în prima sesiune a Consiliului popular județean provizoriu, convocată de drept în temeiul legii.

În bugetul propriu al Consiliului Județean s-au prevăzut 5milioane de lei pentru investiții la Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Sănătatea reprezintă un domeniu extrem de important pentru executivul Consiliului Județean Maramureș fapt pentru care, în ședința în care s-a votat bugetul propriu pentru anul 2018, suma de 5.000,00 mii lei a fost atribuită celor două spitale aflate în subordinea instituției județene. Astfel, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare beneficiază de suma de 4.000 mii lei iar Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare de 1.000 mii lei, care se acordă prin transferuri din bugetul propriu al județului, în timp ce 681,00 mii lei reprezintă rambursări de credit.
Președintele Consiliul Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că instituția județeană a făcut eforturi, de-a lungul timpului, de a finanța cele două spitale din subordine și a le aduce la un nivel mai mult decât acceptabil în ceea ce privește oferirea de servicii la un nivel calitativ înalt pentru pacienții care le trec pragul.

CJ Maramureș și Ambasada Austriei organizează un eveniment comun pe tema serviciilor de gospodărire comunală

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În după-amiaza zilei de joi, 1 martie 2018, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a primit vizita reprezentanților Ambasadei Austriei – Secția Comercială. Atașatul comercial Vera Maier și directorul de Birou, Ștefan Tătar au solicitat această întâlnire în vederea pregătirii evenimentului organizat în comun de instituția Consiliului Județean Maramureș și Ambasada Austriei – Secția Comercială, respectiv un simpozion economic austriaco-român cu tema “Tehnologie şi servicii pentru gospodărirea comunală”, care va avea loc în 15 martie 2018, în Baia Mare.
Acest eveniment face parte din misiunea economică anuală a Ambasadei Austriei, iar în anul 2018 tema aleasă a fost cea a gospodăririi comunale. În proiect sunt implicate mai multe județe din centrul și nordul Transilvaniei, răspunzându-se astfel multiplelor solicitări depuse de firmele austriece din domeniu care doresc să stabilească colaborări cu firme similare din România. Reprezentanții din Austria caută în România parteneri locali implicați în proiecte de gospodărire comunală cărora le pot  pune la dispoziție expertiza lor, dar și un know how de ultimă generație.

23 de proiecte de hotărâre votate în unanimitate de consilierii județeni

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Aleșii județeni au fost convocați de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în ședință ordinară marți, 27 februarie 2018, cu începere de la ora 12.00, pe ordinea de zi fiind 25 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, 23 au fost votate în unanimitate, iar două au fost retrase de pe borderou, urmând să fie supuse votului în ședința extraordinară de vineri, 2 martie. În cadrul ședinței, consilierii județeni au votat pentru acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Maramureş” academicianului Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române, eveniment care a fost organizat în cursul aceleiași zile, cu începere de la ora 16.00.
Un proiect extrem de important care a fost votat după ce a fost prezentat în detaliu de șeful administrației județene a fost cel privind aprobarea aprobarea  bugetului propriu al judeţului Maramureş pe anul 2018, unde fiecare capitol bugetar a fost explicat în detaliu.

Eveniment omagial George Pop de Băsești

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Duminică, 25 februarie 2018 a fost evocată figura marelui om politic George Pop de Băsești, cel care a prezidat Adunarea Națională de la Alba Iulia, momentul definitoriu pentru întregirea neamului românesc. La 99 de ani de la trecerea în neființă a acestei personalități emblematice, Consiliul Județean Maramureș, în colaborare cu Primăria Comunei Băsești a organizat, în localitatea sa natală, un eveniment omagial. Programul manifestărilor a cuprins participarea la Sfânta Liturghie (Biserica Mănăstirii Băsești, ridicată în memoria lui George Pop), vizitarea Casei Memoriale din localitate și depunerea de coroane la bustul comemorativ, situat în centrul comunei.
La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Instituției Prefectului Maramureș, Parlamentului României, primarii comunelor Băsești și Șișești, membri ai diverselor partide politice, oameni de cultură și fețe bisericești. În cadrul vizitei la Casa Memorială, cei prezenți au ținut alocuțiuni menite a readuce în atenția celor prezenți importanța lui George Pop pentru istoria recentă a României, fapt care face din respectivul așezământ un simbol al Marii Uniri.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018