Singurul județ din România în care toate școlile au grupurile sanitare în interior

Scris de DN. Posted in Administratie


Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ, potrivit unui raport al Consiliului Județean Cluj.
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că ar trebui să fie un lucru normal ca grupurile sanitare din instituțiile de învățământ să fie în interior.
„Deși nu este o laudă și ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administrației județene a fost confirmată și de Inspectoratul Școlar în acest început de an educațional. Clujul este singurul județ din țară cu școli și grădinițe racordate integral la apă curentă și cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, spune Tișe.

Sistemul de învățământ nu este adaptat la meseriile viitorului

Scris de DN. Posted in Administratie


Sistemul educațional nu este adaptat pentru meseriile viitorului și nu îți dezvoltă aptitudinile necesare pentru acestea, consideră aproape 72 % dintre elevii intervievați în cadrul sondajului realizat de Asociația INACO.
Mai mult, peste jumătate dintre aceștia, mai exact 62.8%, nu se regăsesc profesând meseriile viitorului și consideră că problemele principale sunt programa și calitatea informațiilor pe care le primesc în școală. Aproape 15 % consideră că școala a integrat foarte bine educația digitală, în timp ce 70% cred că nu au dobândit competențele digitale necesare pentru viitoarea piață a muncii. Puțini elevi însă (13.3%) acuză un nivel slab de pregătire al profesorilor.
Sondajul mai arată și că doi din trei elevi nu au dificultăți majore de adaptare la condițiile pe care le presupune educația online, iar majoritatea elevilor consideră că abilitățile lor de studiu și de învățare nu au fost afectate (64,8%). Prezența fizică este considerată de peste jumătate dintre elevi ca fiind cea mai eficientă formă de învățare, mai mult de un elev din trei spune că și-a pierdut motivația de a învăța în mediul online, iar patru din cinci elevi au raportat probleme de comunicare cu profesorii în școala online.

Noua grădiniță din Botiza a fost inaugurată în prima zi de școală

Scris de PSD. Posted in Administratie


Luni, 5 septembrie 2022 a fost o zi de dublă bucurie pentru locuitorii comunei Botiza, aici unde începutul anului școlar 2022 – 2023 a însemnat și inaugurarea noii grădinițe din comună. Un număr de 64 de preșcolari din comună vor învăța, începând din acest an, în noua clădire care are trei grupe de curs și care a fost construită în incinta școlii din localitate. La eveniment a participat și deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, alături de secretarul de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș și de subprefectul de Maramureș Crina Chilat.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar a arătat că grădinița a fost ridicată prin fonduri obținute în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), proiect demarat în anul 2017 la nivel național sub guvernarea PSD și care a urmărit construcția a 380 de grădinițe în întreaga țară.

Tichete de masă pentru cei vaccinati

Scris de DSP MM. Posted in Administratie


Directia de Sanatate Publica a judetului Maramures informeaaza pe toti cei interesati ca se continua distribuirea de tichete de masa pentru vaccinarea COVID -19 pentru persoanele vaccinate cu schema completa dupa data de 3 septembrie 2021.
          Persoanele beneficiare trebuie sa se prezinte in localitatile/locatiile unde s-au vaccinat dupa cum urmeaza:
         -  la spitalele din Baia Mare ( Spitalul Judetean de Urgenta ,,Dr. C-tin Opris’’ sau   Clinica Sf. Ioan), Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa si Tirgu Lapus daca vaccinarea s-a efectuat la un Centru de vaccinare din incinta spitalului;
        -  la sediile Primariilor Baia Mare( Centrul Social Multifunctional Rivulus Pueris) , Seini, Baia Sprie, Somcuta Mare, Ulmeni daca vaccinarea s-a efectuat la un Centru de vaccinare comunitar;
       -  la cabinetele medicilor de familie care vaccineaza in prezent.
       Mentionam ca tichetele de masa pentru vaccinarea COVID -19 sunt valabile pana la data de 31.12.2022.

Unica soluție pentru turiștii români de a avea acces direct și rapid la numerele de urgență din țară și din străinătate!

Scris de Sorin Mierlea. Posted in Administratie


În vacanță, în vizită profesională, acasă sau în străinătate, ai la dispoziție, într-un singur loc, toate numerele de urgență din întreaga lume! Unica soluție de a avea acces direct și rapid la numerele de urgență și utile din fiecare țară, în limba engleza, dar și în limba țării respective  și posibilitatea de a le apela direct, fără a mai fi nevoie de a le copia în prealabil, îți facilitează informarea corectă și transparentă!
Cum poți afla care sunt numerele de urgență din țara în care îți petreci vacanța?
Aplicația InfoCons adună numărele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului, Protecția Copilului și al multor altor instituții utile din țară și din străinătate în secțiunea SOS . Posibilitatea de apela numerele direct din aplicație, dar și traducerea acestora în limba țării vizate și în limba engleză, te ajută să câștigi timp în situațiile în care acesta este extrem de prețios.

România, într-un top al ţărilor în cel mai mare pericol de faliment

Scris de DN. Posted in Administratie


România se află pe locul 30 într-un top publicat de Ziad Daoud, economistul-şef al Bloomberg pentru economiile emergente, care se referă la pericolul de faliment al ţărilor emergente.
Deşi are un PIB de 250 de miliarde de dolari, România se află în topul citat într-un pericol de faliment – „default“, în termenii economiştilor – mai mare decât Irakul, o economie de 170 de miliarde de dolari măcinată de război.
Potrivit datelor autorului, care includ estimări ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi un index Blomberg privind costul de finanţare, România va ajunge la o datorie publică de 56% din PIB în 2022 şi va plăti cu dobânzile 1,6% din PIB. La 5 luni din 2022, România a plătit dobânzi de peste 2 mld. de dolari, adică 0,8% din PIB, arată execuţia bugetară.

România va găzdui ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike

Scris de DN. Posted in Administratie


România va organiza, prin Federația Română de Ciclism, Campionatul European de Mountain Bike, ediția 2024. Desemnarea vine ca urmare a unei inițiative din anul 2021 a ministerului de resort.
Un prim pas în acest sens a fost făcut joi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, și antrenorul federal al Federației Române de Ciclism, Cristiano Valoppi.
„Discuțiile cu privire la organizarea Campionatului European de Mountain Bike au început încă de anul trecut cu președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că vom organiza în premieră în România o competiție de acest nivel. Totodată, le mulțumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă si vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură. Pentru ciclismul și sportul românesc este încă o reușită majoră”, a declarat Eduard Novak, ministrul sportului.

500 de milioane de euro pentru împăduriri în România. Schema a fost aprobată de Comisia Europeană

Scris de DN. Posted in Administratie


Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor a României în valoare de 500 de milioane de euro în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite.
Potrivit unui comunicat al CE, măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității. Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde.
„Schema în valoare de 500 de milioane EUR aprobată astăzi va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale din România”, a declarat vicepreședinta executivă Margrethe Vestager.

Noua conducere Ordinul Arhitectilor Romania filiala Transilvania

Scris de Anca Dinu. Posted in Administratie


Arh. Daniela Maier, reconfirmată Președinte al filialei.
Șase arhitecți cu experiență completează echipa.
Arh. Daniela Maier va continua proiectele desfășurate de Ordinul Arhitecților din România filiala Transilvania pentru încă un mandat. Pe 20 mai, ea a fost reconfirmată în funcția de președinte al filialei de către cei 90 de membri ai filialei, prezenți la Conferința Teritorială de Alegeri 2022.

Echipa de conducere a OAR Transilvania este completată de profesioniști cu experiență vastă în domeniul arhitecturii și proiectării din Cluj-Napoca:

Un proiect marca PSD: se deschide Podul de la Seini!

Scris de PSD. Posted in Administratie


PSD Maramureș anunță finalizarea celui de-al doilea mare pod peste râul Someș. Circulația rutieră pe podul care leagă orașul Seini de satul Pomi va fi deschisă începând de joi după-amiază, după ora 16.30. Finalizarea podului este o reușită marca PSD a primarului din Seini, Gabriela Tulbure. Semnarea contractului “Pod rutier peste Râul Someș între orașul Seini și comuna Pomi, în punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primăriei Seini, în anul 2018, valoarea finanțării Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) fiind de 3,4 miloane de euro. Denumit ”Podul Unirii”, această investiție este așteptată de foarte mulți ani de maramureșeni și sătmăreni, deoarece leagă Țara Codrului și Țara Oașului. Podul are o lungime de 180 de metri și o lățime de 15,4 metri, din care 40 de metri sunt pe malul dinspre Seini și 40 de metri pe malul dinspre Pomi.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022