UK Bookmakers

Regimentul 230 Tancuri aniversează o jumătate de veac de existență

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Filiala Asociației Naționale a Cadrelor Militare în rezervă și în retragere „Alexandru Ioan Cuza” a sărbătorit, în 4 octombrie 2018, împlinirea a 50 de ani de la înființarea Regimentului 230 Tancuri”. Activitățile s-au desfășurat la Cercul Militar Baia Mare și Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Alături de cadrele militare prezente s-a aflat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a vorbit despre acest an aniversar atât pentru Regimentului 230 Tancuri, cât și pentru România și județul Maramureș.
„Mă bucur că am reușit particip la acest moment aniversar, dat fiind faptul că sunt foarte multe instituții ale județului Maramureș care în acest an serbează o jumătate de veac de existență. Este un an special, iar 100 de ani de la Marea Unire ne oferă prilejul de a căuta cu toții punctele care ne unesc. Trebuie să găsim împreună acele proiecte de țară pe care le-am uitat în ultima perioadă, iar în acest an vorbim și despre celebrarea a 50 de ani de la reorganizarea administrativă a Maramureșului, din anul 1968, când Unirea Țărilor Maramureșului: Codru, Chioar, Lăpuș și Maramureșul Voievodal a dat României cel mai frumos județ din țară”, a apreciat președintele Gabriel Zetea.

Echipă a CJ Maramureș în vizită de lucru în Olanda, pe proiectul „MaraQuality”

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Consiliul Judeţean Maramureş implementează proiectul „MaraQuality”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Cererea de proiecte CP4/2017, Sprijinirea autorităților și instituților publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, în vederea introducerii managementului calității în instituții publice.
    Obiectivele specifice ale proeictului sunt: elaborarea documentelor necesare pentru realizarea și certificarea unui sistem propriu de management al calității (SMC), implementat în cadrul Consiliului Județean Maramureș, conform standardelor ISO 9001 – 2015, realizarea unui sistem informatic suport al SMC cu adresabilitate pentru  întregul personal, dar și instruirea unui număr minim de 20 de persoane din aparatul propriu al Consiliului Județean Maramureș, în utilizarea aplicațiilor informatice din cadrul sistemului informatic suport.

Referendumul național de modificare a Constituției nu a fost validat

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Referendumul national de modificare a Constituției s-a încheiat în seara zilei de 7 octombrie, procentul pe țară fiind de 20,41%, în timp ce la nivelul județului Maramureș BEC a comunicat că s-a realizat un procent de 17,78%, respectiv 75.938 de cetățeni cu drept de vot și-au exprimat opțiunea în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Din păcate pentru România, prezența la referendum nu a fost suficientă pentru a valida rezultatele.
Vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean Maramureș mulțumește tuturor maramureșenilor și românilor care s-au prezentat la vot în aceste două zile, arătând faptul că această prezență scăzută este consecința politizării unui demers civic, inițiat de peste 3 milioane de români.
”Personal, doresc să mulțumesc celor aproape 76.000 de maramureșeni care au ieșit la urne în aceste zile, dar și celor peste 4 milioane de români care au arătat respect față de această inițiativă civică.

Academicianul Ion Pop va primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Cu 33 de consilieri județeni prezenți din totalul de 35 de aleși în Consiliul Județean Maramureș, ședința ordinară a lunii septembrie 2018 a adus noi proiecte de hotărâre votate în plen. Înainte de debutul ședinței, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a reiterat necesitatea prezentării la vot pentru ca referendumul de modificare a Constituției, inițiat de Coaliția pentru Familie, să fie validat.
”Suntem interesați ca acest referendum să fie o reușită, dat fiind faptul că, atât de mulți români au susținut modificarea articolului care prevede ca instituția căsătoriei să fie realizată între un bărbat și o femeie. Cu aproximativ două săptămâni în urmă, Consiliul Județean Maramureș a fost prima instituție publică din România care a pus la dispoziția Coaliției pentru Familie o sală pentru organizarea unei mese rotunde pe această temă. La întâlnire au participat atât reprezentanți ai autorităților locale, cât și asociații civice și instituții descentralizate care susțin această modificare și au înțeles importanța demersului”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Acțiune de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare a inundațiilor din județ

Scris de IP. Posted in Administratie


Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat tematica acțiunii referitoare la verificarea stării tehnice a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare a inundațiilor, de pe râurile interioare din județ, indiferent de deținător.
          Prefectul Vasile Moldovan, președintele CJSU Maramureș a precizat că acțiunea se va desfășura până la data de 30 noiembrie a.c., urmând a fi verificate digurile de apărare împotriva inundațiilor,. barajele și digurile de contur a acumulărilor permanente mici, dar și lucrările de regularizare a cursurilor de apă. O atenție deosebită se va acorda sectoarelor de dig în apropierea cărora se exploatează material lemnos, prin menționarea cu prioritate dacă se circulă cu utilaje grele pe coronament, locul în care se traversează digul de către utilaje, a mai adăugat prefectul de Maramureș.
         ”Județul Maramureș deține 63,5 km de diguri și 10 baraje. Nu au fost înregistrate probleme majore cu depășiri importante ale cotelor de apărare și inundații pe râurile din județ.

Accesibilizarea în Primăriile reședință de județ - Studiu InfoCons

Scris de InfoCons. Posted in Administratie


InfoCons a realizat un studiu comparativ, pe baza studiilor din 2015 și 2018, cu privire la accesibilizarea spațiilor instituțiilor publice din România din Primăriile reședință de Județ.
Instrumentele de accesibilizare a spațiilor publice pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu diverse dizabilități (locomotorii, vizuale, auditive, cu capacități fizice și senzoriale diminuate ca urmare a unor afecțiuni ) sunt prevăzute în Legea 448/06.12.2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Instrumentele de accesibilizare în conformitate cu legea menționată mai sus pot fi : parcări, rampe de acces, lift adaptat, bare de susținere, scaune speciale în sălile de spectacole, toalete adaptate, interpret, amplificator audio, transport comun, trotuare, semafoare, treceri de pietoni, echipamente pentru nevăzători, covoare tactile, plăcuțe de accesibilizare în limbajul Braille și microbuze speciale pentru copii.

Filtru de dezinfecție rutier și pietonal în punctul de trecere a frontierei de stat de la Sighetu Marmației

Scris de IP. Posted in Administratie


Măsurile stabilite în planul pentru prevenirea și apariției pestei porcine africane la nivelul județului nostru este monitorizat de către autorități.
Subprefectul Alexandru Cosma a spus: ”În ultima perioadă, au fost efectuate 11 controale în trafic, respectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale. S-au executat controale, de către medicii veterinari în vederea respectării regulilor de biosecuritate în ferme. De asemenea, a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari verifică periodic soluția dezinfectantă din filtrul rutier și pietonal”.
La nivelul autorităților administrației publice locale au fost inițiate demersuri pentru identificarea terenurilor în vederea eliminării și ecarisarea teritoriului (îngroparea cadavrelor animalelor). În abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de către medicii veterinari.

Din luna noiembrie, TAROM ar putea avea curse zilnice pe Aeroportul din Baia Mare

Scris de CJMM. Posted in Administratie


În debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată miercuri, 29 august 2018, președintele instituției județene, Gabriel Zetea a precizat că, începând cu data de 6 septembrie, TAROM va opera două curse săptămânale pe Aeroportul Internațional Maramureș, respectiv o cursă care va pleca duminică seara din București, iar apoi luni dimineața dinspre Baia Mare spre București și o a doua cursă care va pleca joi seara spre Baia Mare și se va întoarce în capitală vineri dimineața.
”S-a început cu acest program pentru că ne aflăm la mijlocul programului de vară. A fost destul de dificil să se găsească și aceste două avioane care să vină acum înspre Baia Mare și să efectueze zborurile pe aeroport, dar din discuțiile pe care le avem cu TAROM, în această perioadă, putem spune că, începând cu luna noiembrie, aceste curse vor deveni zilnice și pe Aeroportul Internațional Maramureș, odată cu trecerea la programul de iarnă.

Toate proiectele lunii august au fost votate de consilierii județeni în ședința ordinară

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Consiliul Judeţean Maramureş a fost convocat în şedință ordinară miercuri, 29 august 2018, cu începere de la ora 12.00, pe proiectul ordinii de zi fiind 12 proiecte de hotărâre, o informare și două proiecte suplimentare. Cei 33 de aleși județeni prezenți pe parcursul ședinței, din totalul de 35, au aprobat modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2018, precum și contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran.
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire anexă pentru depozitare - magazie pentru lemne” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, fiind atribuite și licenţele de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate pentru operatorii de transport declaraţi câştigători la şedinţele de atribuire electronice, dar și licențele pentru curse regulate speciale pentru elevi și angajați. Un alt proiect de hotărâre a privit modificarea Programului de transport 2013 - 2019 prin reducerea numărului de curse din graficul de circulație.

Plan de măsuri pentru prevenirea apariției și extinderii pestei porcine africane în Maramureș

Scris de IP. Posted in Administratie


Prefectul Vasile Moldovan a convocat ședință Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramureș pentru aprobarea planului de măsuri cu privire la prevenirea apariției și extinderii pestei porcine africane în județul nostru.
”Având în vedere situația epidemiologică din județele (Satu Mare, Sălaj) și statele învecinate (Ungaria, Ucraina), respectiv diagnosticarea bolii în gospodării și ferme, am procedat la instituirea stării de alertă epidemiologică pe teritoriul județului Maramureș, conform Legii nr.215/2004, cu modificările și completările ulterioare. Planul de măsuri stabilește aplicarea unor măsuri specifice și monitorizarea lor de către instituțiile abilitate care fac parte din comitet. De asemenea, pentru monitorizarea măsurilor au fost aprobate termene pentru comunicarea acțiunilor și activităților din plan ”, a spus prefectul Vasile Moldovan, președintele CLCB Maramureș.
   Planul de măsuri stabilește următoarele măsuri:  informarea populației cu privire la evoluția bolii, modalitatea de transmitere și semnele clinice ale pestei porcine africane, dar și măsurile ce vor fi întreprinse în caz de suspiciune și confirmare a bolii; informare cu privire la obligațiile proprietarilor/deținătorilor de porcine de pe raza unităților administrativ-teritoriale cu privire la modalitatea de creștere și menținerea lor în incinta adăposturilor/curților.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018