Depistarea ofsaidurilor de la Cupa Mondială va fi făcută printr-o nouă tehnologie implementată de FIFA

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sport


FIFA va introduce o nouă tehnologie pentru a îmbunătăți depistarea ofsaidurilor la Cupa Mondială din Qatar de anul acesta, folosind un sistem de cameră de urmărire a membrelor.
FIFA a declarat că este gata să lanseze tehnologia semi-automatizată pentru depistarea ofsaidurilor (SAOT), care utilizează mai multe camere pentru a urmări mișcările jucătorilor plus un senzor aflat în minge și va afișa rapid imagini 3D pe ecranele stadionului pentru a-i ajuta pe fani să înțeleagă decizia arbitrului.
Este a treia Cupă Mondială la rând în care FIFA introduce noi tehnologii care să vină în ajutorul arbitrilor.

Cafeaua și efectul ei miraculos în exercițiile fizice

Scris de Emil Simionescu. Posted in Sport


Nu mai constituie pentru nimeni un secret faptul că o gură de cafea, sorbită pe îndelete, indiferent că este vorba despre primele ore ale dimineții sau de timpul alocat zilei, constituie un excelent stimulent, capabil să mărească performanța în ceea ce privește atât concentrarea la ce ai de făcut, cât și vigilența. Cel puțin așa susțin experții care s-au pronunțat și în privința efectului pe care miraculoasa băutură îl poate avea și vis-a-vis de exercițiile fizice. Concluzia lor? „Beți cafea. Ajută la performanță și în domeniul sportului”.
Experți citați Science Alert arată că, într-adevăr, cafeaua constituie un excelent stimulent nu doar în ceea ce privește performanța mentală, ci și în cazul exercițiilor fizice.

Câtă mișcare trebuie să faci zilnic dacă stai foarte mult timp pe scaun

Scris de Ioana Matei. Posted in Sport


Este recomandat să facem cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi, sau 150 de minute pe săptămână, pentru a rămâne sănătoși. Însă, 30 de minute reprezintă doar 2% din zi, iar mulți dintre noi își petrec majoritatea timpului pe scaun.
Cercetările arată că statul pe scaun poate fi la fel de dăunător pentru sănătate ca fumatul. Un nou studiu a dezvălui acum că 30 de minute de exerciții fizice pe zi nu sunt suficiente pentru a contracara riscurile pe care le prezintă statul prea mult timp pe scaun.
Însă, studiul a arătat că printr-un echilibru perfect al timpului acordat exercițiilor fizice și mișcării ar putea fi posibilă contracararea efectelor negative ale statului mult timp pe scaun.

Champions League 2018-2019: cine va ajunge în finala la Madrid?

Scris de Elena di Gregorio. Posted in Sport


Jocurile sunt încă deschise pentru această etapă a Champions League, din care lipsesc doar două meciuri pentru calificarea la optimi. În special, este foarte interesant de observat cum, dintre cele opt grupe participante, sunt încă foarte multe echipe care se află la un pas de calificare în următoarea etapă, sau de eliminare. Acest fapt demonstrează cum competiția a devenit mai echilibrată pentru mai multe echipe, după ce timp de aproximativ zece ani spaniolii, germanii și englezii au dominat. Schimbarea de direcție pare acum favorabilă și pentru echipele italiene, care în această ediție au revenit ca protagoniste absolute a Champions League. Juventus lui Allegri este chiar considerată una dintre posibilele câștigătoare al acestei ediții, detașată un pic de Barcellona, și având la spate un grupu destul de mare unde pot fi găsite Real Madrid, Bayern Monaco și Manchester City.

Stejarii vor promova rugby-ul in randul elevilor din Baia Mare

Scris de Mirela Basescu. Posted in Sport


Joi, 8 noiembrie 2018, la Arena Zimbrilor din Baia Mare, jucatorii echipei nationale de rugby a Romaniei vor participa la o actiune de promovare a rugby-ului la nivel scolar, urmand sa se intalneasca cu copiii din cateva unitati de invatamant din Municipiul Baia Mare. Actiunea de Legacy va avea loc intre orele 10-11.

Sărbătoare a dansului la Prodance 2000: festival latino, 5 medalii la Cupa Maramureșului și seminar de pregătire

Scris de Prodance. Posted in Sport


Membrii și sportivii școlii de dans Prodance 2000 Baia Mare au avut parte de o adevărată sărbătoare a dansului la acest sfârșit de săptămână, bucurându-se de 3 zile de workshopuri de dansuri latino caraibiene, de cele 5 medalii și 16 calificări în finale obținute la concursul Cupa Maramureșului și de un seminar de pregătire în dansul sportiv susținut de antrenorul și arbitrul internațional Dimitri Strelnyk.

REZULTATE TriChallenge Mamaia 2017, evenimentul sportiv care a însuflețit stațiunea Mamaia la sfârșit de sezon

Scris de Claudia Sofron . Posted in Sport


Sâmbătă și duminică, 16-17 septembrie 2017, staţiunea Mamaia a fost gazda evenimentului internaţional TriChallenge, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi Balcani. Încurajaţi de mii de oameni de pe margine şi ajutaţi de o vreme superbă, cei peste 1.200 de participanţi din țară și de peste hotare, au realizat unul dintre cele mai frumoase spectacole sportive de pe litoralul românesc.

Evenimentul sportiv, ajuns la a IX-a ediţie, a reprezentat totodată şi un inedit mod de a promova Mamaia la nivel internaţional, staţiunea românească fiind deja consacrată pe harta internaţională a competiţiilor sportive importante.

Omul care a făcut din soție amantă și din echipa de fotbal adevărata dragoste, timp de 70 de ani

Scris de LB. Posted in Sport


Este cu aproape 10 ani mai tânăr decât echipa sa de suflet, Rapid și e …cel mai în vârstă suporter al giuleștenilor. E Gheorghe Scurtu, un om a cărui viață e strâns legată de istoria clubului Rapid. Atât de strâns, că în anumite momente până și soția este geloasă pe dragostea față de echipă.
Știe mai toate secretele echipei, are chiar și un muzeu, așa cum ar trebui să aibă o echipă cu tradiție, un muzeu pe care însă proprietarii Rapidului refuză să-l ia în primire, deși colecția de obiecte l-ar face gelos pe orice fan.

Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului: “Baia Mare va fi unul dintre cele mai performante Centre Sportive Naționale!”

Scris de CJMM. Posted in Sport


Reporter:Ce ne puteți spune după primele șase luni de mandat?

Cosmin Butuza, secretar de stat - Ministerul Tineretului și Sportului: După o jumătate de an ca secretar în Ministerul Tineretului și Sportului pot spune că am ajuns să cunosc problemele cu care se confruntă sportul românesc, de la situația nu tocmai fericită a bazelor sportive și a centrelor sportive, la nemulțumirile sportivilor și ale federațiilor naționale. Vizitele în țară mi-au prezentat problemele cu care se confruntă sportivii, de la condițiile minime din sălile de sport la infrastructura uzată moral. Însă, cu toate aceste lipsuri, sportivii români ne reprezintă cu mândrie și se întorc cu medalii de la competițiile la care participă.

20 de baloane cu aer cald au fost deja confirmate ca participare la Festivalul ”Maramureș Balloon Fiesta”

Scris de CJMM. Posted in Sport


Cea de-a patra ediție a ”Maramureș Balloon Fiesta” va avea loc în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie 2017, pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României și este un eveniment internațional care promovează frumusețea și valorile culturale ale Maramureșului. Organizat de Asociația SENS cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, pentru buna desfășurare a acțiunii au anunțat că își vor da concursul și reprezentanții autorității locale băimărene. În dimineața zilei de joi, 8 septembrie 2017, în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a avut loc o ședință tehnică privind Festivalul ”Maramureș Balloon Fiesta”, la care au participat Loredana Ionescu, președintele Asociației SENS și Peter Hurley, președintele Asociației Interculturale de Tradiții.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024