UK Bookmakers

În Tăuții Măgherăuș a fost inagurat cel mai înalt catarg din Transilvania

Scris de CJMM. Posted in Social


O acțiune impresionantă a avut loc joi, 29 noiembrie, în Tăuții Măgherăuș, acolo unde autoritățile locale au înălțat cel mai înalt catarg din Transilvania. Primarul oraşului, Anton Ardelean, a arătat că, pe acest catarg cu o înălţime de 27 de metri este arborat un drapel tricolor lung de nouă metri şi lat de şase metri, cu o suprafaţă de 54 de metri pătraţi.
În debutul acțiunii, Fanfara orașului Tăuții Măgherăuș a intonat imnul României, după care un sobor de preoți au sfințit catargul și drapelul tricolor. La eveniment au participat prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, dar și președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care au depus coroane de flori la Monumentul Ostașului Român din Tăuții Măgherăuș.
După cuvântul primarului din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, care a arătat că și-a dorit ca lucrările la acest catarg să fie finalizate în preambulul Zilei Naționale a României, autoritățile județene au felicitat inițiativa administrației locale. În mesajul transmis locuitorilor din Tăuții Măgherăuș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a felicitat una dintre cele mai harnice comunități locale maramurșene pentru modul în care întâmpină sărbătoarea Centenarului Marii Uniri a României.

Voi ce părere aveți? Academia Română propune eliminarea pensiilor speciale!

Scris de sevedetot. Posted in Social


Academia Română propune în cel mai recent raport făcut public creşterea numărului de contribuabili la sistemul public de pensii, eliminarea pensiilor speciale, încurajarea fertilităţii şi imigraţiei, dar şi o mai bună colectare a contribuţiile de asigurări sociale, pentru a evita nesustenabilitatea sistemului public de pensii în următorii 20 de ani.
Academia Română a publicat recent online a doua parte a celui de-al treilea volum al „Strategiei de dezvoltare a României în următorii 20 de ani”. În documentul de peste 900 de pagini, academicienii analizează printre altele şi sustenabilitatea sistemului public de pensii în următorii 20 de ani.

Cele mai mari probleme actuale ale sistemului de pensii publice decurg din acumulările efectelor tuturor derapajelor pe care economia şi societatea românească le-au suportat în tranziţie – probleme ce persistă în sistem (cod al muncii deficitar, inechităţi salariale între diverse ramuri ale economiei, cu efecte asupra cuantumului pensiilor, birocratizare excesivă a întocmirii actelor de pensionare, deficit de personal, performanţe scăzute ale politicilor de finanţare, managementul intens generator de probleme).

”Convoiul Unirii” a ajuns în 1 Decembrie la Alba Iulia

Scris de CJMM. Posted in Social


În data de 22 noiembrie 2018, maramureșeni inimoși și români din Apșa de Jos, Ucraina, au pornit cu căruțele spre Alba Iulia, un drum pe care aveau să îl parcurgă în zece zile lungi și grele. Cei peste 300 de kilometri pe care i-au avut de străbătut din Sighetu Marmației și până în ”inima Marii Uniri”, Alba Iulia, nu au fost deloc ușori, delegații maramureșeni înfruntând ger, lapoviță, ploaie și multă oboseală. Nimic însă nu i-a oprit să ajungă în 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în locul unde, cu un secol în urmă, maramureșeanul Gheorghe Pop de la Băsești, președintele Marii Adunări Naționale, a dat citire Hotărârii de Unire a Transilvaniei cu România.
Proiectul inițiat de Consiliul Județean Maramureș și finanțat de Comitetul Interministerial pentru Centenar din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale s-a dovedit a fi un real succes. Zi după zi, prin fiecare popas făcut în lungul drum spre Alba Iulia, reprezentanții Maramureșului au devenit tot mai vizibili și tot mai cunoscuți nu doar la nivel național, ci și internațional. Români plecați în afara granițelor țării le-au urmărit traseul cu inima strânsă și i-au felicitat continuu pentru patriotismul și determinarea lor. În localitățile în care au poposit au fost primiți cu căldură și omenie specific ardelenească, iar caii care au parcurs cu stoicism tot acest traseu au fost îngrijiți la Clinica de Ecvine a Facultății de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, unde s-au primit asigurări că sunt capabili să termine acest traseu atât de greu.

În Coruia a fost inaugurat Centrul de îngrijire bătrâni

Scris de CJMM. Posted in Social


Un dublu eveniment a avut loc marți, 27 noiembrie 2018, în satul Coruia din comuna Săcălășeni, acolo unde, în săptămâna Centenarului Marii Uniri, edilul Emilian Pop a dorit să realizeze recepția lucrărilor la un proiect extrem de important demarat pe fonduri europene încă din cursul anului 2013, respectiv ”Centrul de îngrijire bătrâni”. Proiectul în valoare de 3,5 milioane de euro a fost realizat pe AFIR, pe măsura 3.2.2 și a cuprins patru componente. Astfel au fost modernizați 11,5 km de drumuri, investiția fiind de aproximativ 1 milion de euro, trei kilometri de canalizare, în sumă de aproximativ 800.000 de euro, dotări așezăminte culturale, finanțate cu aproximativ 200.000 de euro, în timp ce pentru Centrul de bătrâni, ultima componentă care trebuia realizată s-au alocat 1,5 milioane de euro.
Primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop a arătat că suma de 2,5 milioane de euro a fost o finanțare pe fonduri europene, în timp ce, de la bugetul local s-a alocat diferența de 1 milion de euro necesară finalizării acestei lucrări. ”Ne bucurăm că am încheiat cea mai mare investiție realizată în comunitate, de peste 3,5 milioane de euro și suntem încântați că recepția finală a avut loc în Anul Centenar, în săptămâna în care românii se pregătesc să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire, atunci când România a fost cea mai frumoasă. Acest Centru de îngrijire bătrâni va avea 47 de locuri disponibile, iar eu sper că în primăvara anului viitor vom reuși să îl dăm în folosință.

COMUNICAT DE PRESĂ

Scris de Viorel Danacu. Posted in Social


Sâmbătă 24 noiembrie 2018, la Arad, fraţii din MAREA LOJĂ REGIONALĂ „SEVER FRENŢIU” A ROMÂNIEI, Obedienta consacrata in anul centenar de Marele Maestru Viorel Danacu, in cadrul Programului National de descentralizare a masoneriei romane, cu constituirea de Mari Loji Regionale, împreuna cu fratii  din MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice şi membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, conduse de Viorel Danacu, s-au reunit pentru a omagia pe înaintaşii noştri, unioniştii de la 1918, care foarte mulţi au fost şi francmasoni, prin dezvelirea Monumentului Masonic Centenar Român.
Ceremoniile masonice ritualice vor fi conduse de Marii Maeştri, Suverani Mari Comandori, Ilustrul Frate Ciprian Emanuel Cristea şi Ilustrul Frate Frate Viorel Dănacu, împreună cu fraţii de pe întreg cuprinsul ţării.
Masoneria, fie ca instituţie, fie ca francmasoni, a influienţat în mod pozitiv, Marea Unire de la 1918, aşa cum dealtfel aproape toţi conducătorii răscoalelor, revoltelor care au avut loc de-a lungul celor trei secole, începând de la Mihai Viteazu, au fost şi francmasoni.
Masoneria şi masonii acelor vremuri au fost mari patrioţi, cu principii sănătoase, cu o înaltă ţinuta morală, erau foarte discreţi, chiar secreţi, deoarece masoneria nu a fost o societate la vedere.

Cuvantarea Marelui Maestru Viorel Danacu la monumentul masonic de la Arad

Scris de Viorel Danacu. Posted in Social


Dragi frati si surori,
Frati si Surori Intru aceiasi credinta de neam si de limba,
Frati si Surori Intru aceleasi idealuri de Libertate, Egalitate, Fraternitate, Dreptate si Adevar, care i-au animat pe toti inaintasii nostrii, initiati si neinitiati, de pana acum 100 de ani,
Stimati invitati,
Frati romani,
Va rog ca impreuna sa ne concentram energiile ca la acest ceas ceremonios, in anul centenar, cand implinim 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, sa ne unim, sa fiim solidari, pentru a aduce un pios omagiu, vie recunostiinta tuturor eroilor neamului, care de la Mihai Viteazul incoace, si-au jertfit viata pentru libertate, egalitate, fraternitate, dreptate si unitate.
Noi francmasonii din Marea Loja Regionala,,Sever Frentiu” a Romaniei, impreuna cu fratii din Marea Loja Regionala a Romaniei-Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari masonice si membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, dezvelim primul si singurul Monument Masonic Centenar Roman, realizat in anul centenar, de pe intregul cuprinsul Romaniei, in memoria tuturor initiatilor si ineinitiatilor, unionistilor francmasoni, care se afla in spatiu public.

CJ Maramureș, Municipiul Baia Mare și Ansamblul ”Transilvania” - parteneri în proiectul „Iarna Băimăreană”

Scris de CJMM. Posted in Social

 
Consiliul Județean Maramureș s-a întrunit în ședință extraordinară joi, 23 noiembrie 2018, cu începere de la ora 14.00. Ședința a fost condusă de vicepreședintele George Moldovan, alături de care s-au aflat vicepreședintele Ioan Doriu Dăncuș și secretarul județului, Aurica Todoran. La ședintă au fost prezenți 23 de consilieri județeni din totalul de 35, ședința fiind statutară.
Proiectele supuse aprobării plenului au privit aprobarea încheierii unui acord de cooperare pentru realizarea evenimentului cultural „Iarna Băimăreană” și aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. Acestea au fost votate în unanimitate, însă doi aleși județeni s-au abținut de la vot. Este vorba despre vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și consilierul județean Emil Ambruș.
Acordul de cooperare încheiat între Județul Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare și Ansamblul Folcloric Național Transilvania  are ca obiect cooperarea părților în vederea realizării și promovării în comun a evenimentului cultural „Iarna Băimăreană”. Programul evenimentului care se va derula în perioada 30 noiembrie 2018 – 1 ianuarie 2019, cuprinde numeroase  concerte de muzică patriotică și folk, programe artistice pentru copii, concerte de muzică populară și  modernă, concerte de colinde și cântece de iarnă  precum și renumitul  concert de muzică clasică susținut cu ocazia sărbătorii Anului Nou.

Răspuns solicitare presă

Scris de Cristina Miia. Posted in Social


În baza solicitărilor verbale, adresate de către reprezentanții mass media, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (sursa citată de media fiind Ministerul Sănătății) privind activitatea de prelevare de organe în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, vă informăm că:
În cursul zilei de duminică, 25.11.2018, în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc o prelevare de organe. “Este vorba despre un tânăr, victima unui accident, în urma căruia a suferit un traumatism cranio-cerebral foarte grav, care l-a dus în stare de moarte cerebrală, declarată în dimineața zilei de 24.11.2018. Familia a fost de acord să doneze inima, rinichii, plămânii și ficatul. În acest sens, în cadrul unității medicale au fost prezente echipe de specialiști din București, Cluj Napoca și Olanda”, informează dr. Mureșan Andrei, medic primar anestezie – terapie intensivă, de asemenea Key Donation Person (KDP), în cadrul spitalului de urgență din Baia Mare.

Căruțele care parcurg “Drumul Unirii” au pornit din Maramureșul Voievodal spre Alba Iulia

Scris de CJMM. Posted in Social


Căruțele trase de cai și pline cu maramureșeni entuziaști care vor evoca simbolic “Drumul Unirii”, drum lung de peste 300 de kilometri, au pornit joi din municipiul de pe malul Tisei, Izei și Marei – Sighetu Marmației, spre inima unirii României, Alba Iulia.
Convoiul căruțelor a pornit din Apșa de Jos, Ucraina, cu români patrioți din dreapta Tisei, conduși de primarul orașului Solotvino, Gheorghe Uhali. Aceștia au fost întâmpinați la Podul istoric de către o delegație a Consiliului Județean Maramureș, condusă de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, alături de care s-au aflat primari din Maramureșul istoric. Întâlnirea a fost emoționantă, delegații pornind spre centrul istoric al municipiului Sighetu Marmației, acolo unde, în fața statuii dr. Ioan Mihalyi de Apșa, mulțimea adunată i-a întâmpinat cu urale și multă bucurie.
La împlinirea a 100 de ani de la Adunarea Populară din Sighetu Marmației, pe platoul din fața statuii corifeului s-a intonat, la taragot, în interpretarea consilierului județean Ioan Sas, imnul de stat și s-a desfășurat ceremonialul militar. Prefectul Vasile Moldovan a primit onorul și a salutat Drapelul de luptă, trecând în revista Garda de Onoare, după care s-a oficiat serviciul religios de un sobor de preoți. În fața asistenței compusă din personalități locale, consilierii județeni Dorel Orza, Nicolae Mișulec, Ioan Sas, Felician Cerneștean, Gheorghe Mihai Bârlea, consilieri locali, au fost rostite alocuțiuni de către prefectul Vasile Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, directorul Muzeului Maramureșean, Gheorghe Todinca și profesorul Mihai Dăncuș.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a transmis un mesaj de încredere la Gala Tineretului din România 2018

Scris de CJMM. Posted in Social


Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria Baia Mare au organizat, în 10 noiembrie 2018, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”, Gala Tineretului din România, eveniment aflat la a cincea ediție. Conceptul Galei 2018 a fost “Inspirăm o nouă generație!”, iar acțiunea urmărește recunoașterea contribuției tinerilor prin proiecte și inițiative la dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.
Sute de tineri din întreaga țară au asistat sâmbătă la decernarea premiilor, așteptând cu emoție și curiozitate stabilirea orașului câștigător dintre cele trei aflate în cursa pentru obținerea titlului de Capitala Tineretului din România, în intervalul 2 mai 2019 – 1 mai 2020. Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran a anunțat reprezentanții din Iași că lor le revine onoarea ca, după Baia Mare, să dețină pentru un an titlul de Capitala Tineretului din România, dar a felicitat și celelalte două orașe finaliste înscrise în cursă, respectiv Roman și Brașov. La Gala Tineretului au fost prezenți, alături de ministrul Ioana Bran, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, secretarii de stat Oana Pintilie , Remus Munteanu și Cosmin Butuza, subsecretarul de stat Cristina Andronic, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, președintele Autorității Naționale a Funcționarilor Publici, Vasile Felix Cozma, reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor tinerilor.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018