Opiniile câtorva specialiști despre pandemie și vaccinul anti-Covid

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


    Înclin să cred că tot omul cu scaun la cap (firește, din această nobilă familie umană nu face parte grosul politrucilor și toți trepădușii ce se gudură pe lângă ei!) nu se ia orbește după poruncile date de lighioanele cârmuitoare, îndeosebi când aceste lighioane aplică în mod cât mai abuziv „recomandările” antiumane făcute de sforarii planetari (cartelurile farmaceutice,  Organizația Mondială a Sănătății, Bill Gates ș.a.), ci se conduce după competentele opinii și sfaturi, respectiv după exemplul oferit de adevărații specialiști în materie. Îndeosebi atunci când în joc este sănătatea omului, familiei, nației și lumii (cazul de față) și când cetățenii sunt neîncetat bombardați (de peste un an de către toată presa oficial-globalistă) ba cu știri intenționat exagerate (morți, infectați, carantinați, izolați etc.) și, deci, în bună măsură false, ba sunt efectiv amenințați de autoritățile obediente cu amenzi și cu obligativitatea vaccinării prin legi special elaborate în acest sens.

Despre aceia ce-s pe jar, deși au lefuri de...coșmar

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


    Se știe și chiar s-a scris enorm pe marginea „emblematicului” paradox al României postdecembriste: țara cea mai săracă din Uniunea Europeană (asta rezultă din principalii indicatori ai nivelului general de trai), cu toate că – potrivit probelor prezentate de diverși specialiști – ea se situează pe locul trei în Europa la capitolul „Bogățiile solului și ale subsolului”! Unde mai punem formidabilul fapt că, la asasinarea cuplului Ceaușescu taman în ziua de Crăciun a anului 1989 (cică s-a făcut vinovat de genocid economic!), România nu doar că poseda un apreciabil potențial economic (însuși redutabilul antibolșevic Petre Țuțea recunoștea că Nicolae Ceaușescu, în pofida unor grave erori politico-ideologice, a scos România din feudalism și a propulsat-o în familia țărilor emergente ale lumii, unde – ca să dau doar un exemplu – ocupa un foarte onorant loc patru la capacitatea totală a transportului maritim și fluvial), dar - și asta este cu adevărat remarcabil – ea nu avea la sfârșitul fatidicului an niciun cent datorie externă (câte țări se puteau mândri cu așa ceva?), dimpotrivă, avea de încasat creanțe de miliarde dolari de la țări africane și arabe, contravaloarea lucrărilor efectuate de specialiștii și muncitorii români în perioada ceaușistă.

Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Cultura acceptării necondiționate

Scris de Tanase Tasente. Posted in Opinii


Doar pentru că nu înțelegem etapa sau locul în care se află cineva, nu înseamnă automat că se află într-un punct greșit în viața lor. Ni se spune destul de des: „aș vrea să lucrezi cu mama mea”, „soțul meu face asta și cred că greșește”, „copilul meu ar putea fi mai bine” etc. și tot ce auzim de fapt este „nu pot accepta că persoana din viața mea se află în alt punct decât cred eu că ar trebui să fie".
    Potrivit psihologului Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), majoritatea oamenilor au intenții bune și își doresc ca oamenilor din viața lor să le fie bine, să fie fericiți și împliniți, însă problema este că rar se sincronizează ceea ce credem noi că le-ar aduce fericirea cu ce le aduce de fapt asta.

Românii primesc „circ în stradă” ca să nu se gândească la problemele reale!

Scris de Vasile LEŞ. Posted in Opinii


Din nou o să se supere sustinatorii lui Şoşoacă pe mine, dar nu pot sa nu semnalez anumite lucruri. Dacă observaţi de câteva zile s-au rărit şi chiar aproape dispărut mişcările în stradă pentru îngheţarea salariilor, a pensiilor, problema alocaţiilor şi evident căderea acestui guvern criminal şi vândut. Nu va întrebaţi oare de ce? Eu cred că şi pentru faptul că Şoşoaca împreună cu manifestanţii din jurul ei distrag atenţia de la problemele arzătoare pentru care românii ar trebui sa iasă în strada.
 Nu vi se pare curios că nici un partid, dar absolut nici unul nu o atacă, cel mult persoane fizice din aceste partide. Ţinând vie şi continuă  ,,lupta cu pandemia,,- „uite masca nu e masca”- „ne vaccinam sau nu ne vaccinam” românii uită de problemele grave legate de viaţă şi nivelul de trai scăzut, provocate de măsurile de austeritate luate de acest guvern la ordinul străinătăţii.

Baia Mare cum era altădată

Scris de Toma G. Rocneanu. Posted in Opinii


    Trebuie  să spun că  descoperind  acest minunat oraș, în 1955 și starea aceasta de repulsie, care mi-a dat o impresie de pustiu selenar (citit pe atunci cu Jules Verne în Mână) pentru mine ca un țânc care  eram, sigur că pădurile eminesciene nu aveau farmecul pădurilor  de aici din Nordul țării. Eu care ”îmi umpleam plămânii cu aerul curat al pădurilor”  culegând alune sau zmeură, adesea ciuperci, încercând să merg pe malul Săsarului, cum zilnic o făceam pe malurile  Someșului, efectiv m-am îngrozit, trecând pe locul unde acum este Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” loc în a cărui albie se întâlneau vasarâșul minei  ca o urină de cal bolnav și cu  ce se ”scurgea” de la abator...
    După această expediție, la doi colegi i-au venit  părinții  și i-au luat de la școală. Ar fi venit poate și ai mei, dar eu nu aveam pe atunci așa ceva. Cum scriam mai în față, ce se făcea pentru mineri cam toate erau  improvizații și chiar construcțiile păreau ”desăvârșite” de oameni fără calificare.

Corul calomniei continuă: Sabina Fati

Scris de Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu. Posted in Opinii


Așkenazii devin neliniștiți și adaugă o nouă voce în corul calomniilor debitate contra mea: blonda Sabina Fati. Dar pe Internet nu găsești nici o știre despre ea; adică e un nime᾿-n drum: nu are loc de baștină, nu are vîrstă, nu are stare civilă, nu are biografie etc. E-adevărat, are multe poze, din care te privește o față urîtă, o tipă care parcă suferă de progerie (îmbătrînire prematură). Dar are însă un doctorat în istorie, obținut la Școala „Națională“ de Științe Politice și Administrative (Ș.N.S.P.A.), poreclită „Fane Ideologu’ 2“ (cu trimitere, pentru cine nu mai știe, la defuncta Academie „Ștefan Gheorghiu“), și pe care eu am rebotezat-o Ș.N.A.P.S. – Școala Nemernicilor Abilitați cu Prostirea Studenților  – fiindcă este, în fapt, o școală antinațională.
Acum Sabina Fati este vorbete la defunctul post de radio Europa liberă – resuscitat la București, fiindcă fusese alungat din München, din Praga și din Budapesta – și la alte posturi, ca Deutsche Welle, care denigrează România. În plus, e și redactor-șef la revista 22, fițuica Grupului de Dialog Social (G.D.S.), fondat, la finele lui decembrie 1989, de „Bestia Brucan“ – cum corect a fost poreclit de regretatul Eugen Florescu.

GÂNDURI LA SFÂRȘIT DE AN

Scris de Gelu Dragoș. Posted in Opinii


Motto: „Vine-un virus/Las să vie/Îl primesc cu bucurie/Dacă vrei, îţi dau şi ţie!”


Mă sună un prieten contrariat de faptul că ministrul Tătaru cât şi preşedintele Iohannis au spus că de sărbători să stăm acasă, să sărbătorim în familie iar la televizor vezi ştiri din ce în ce mai interesante cum că la pârtiile de la Straja sau Sinaia lumea se înghesuie la telescaun, la schiat, nerespecând nici o măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. De mall-uri ce să mai zicemi?! Întrebarea lui este justificată: „Gelu, oare ce să fac, să cumpăr ceva dulciuri pentru copii, oare vor colinda în noaptea de Crăciun?” Normal că nu am ştiut să-i dau un răspuns, de abia am putut să-i îngân aceste cuvinte: La cât de repede se schimbă „schimbarea la modificare”, eu zic să aştepţi până în ajunul Crăciunului, că poate noul guvern ne va lumina!


Tu oricum cumpără ceva pentru colindătorii care-ţi vor bate la uşă! Tu ştii că în România nu toată lumea respectă legile cu sfinţenie, ca în occident! Unii vor sări gardul, alţii vor trece pe sub el, alţii vor chefui în văzul lumii ca parlamentarii PSD la Călăraşi!

În altă ordine de idei, mult hulita profesoară Monica Anisie  va fi înlocuită de la Ministerul Educaţiei cu Sorin Câmpeanu sau Raluca Ţurcanu, da aţi citit bine, tocmai Raluca Ţurcanu care le are cu problemele din învăţământul românesc cum le am eu cu fizica nucleară sau ea cu...limba engleză. E clar, cele mai mari şanse le are Raluca pentru că nu este dorită de colegii mei din învăţământ, vedeţi postările de pe facebook. I-am spus aceluiaşi prieten că românilor, la ce parlamentari avem în ziua de azi, li se face dor de cei de dinainte, gen Adrian Năstase poreclit „patru case” sau Crin Antonescu zis „Căcărău”.

Nu am scris de ceva vreme editorial, motiv pentru care, acum, am să mă refer puţin şi la ultimele alegeri parlamentare. A fost o prezenţă la urne extrem de scăzută, românii i-au taxat astfel pe foştii şi actualii politicieni. Din păcate, în plină pandemie, în loc să se unească, să formeze un guvern de uniune naţională, partidele politice sunt mai dezbinate ca niciodată. Ce să mai zic că cele două partide mari se ceartă din interior! Întrebarea mea este: Ce poate înţelege românul de rând din toată această vânzoleală a dreptei pentru funcţii, mai pe româneşte pentru ciolan, un ciolan tot mai mic şi fără carne?

Au trecut 31 de ani de la căderea regimului ceauşist şi ţara este secătuită, românii au griji multe cum ar fi: când vor putea munci, ce vor pune pe masă, cum vor achita ratele la bănci, când va începe şcoala, ce şi cum este cu vaccinul şi pandemia, când vor putea merge la biserică şi multe altele cotidiene. De toate aceste griji ale cetăţenilor adică cei care i-au trimis în parlament, pe aleşii noştri îi doare în bască, nu zic nimic, parcă nu-i mai interesează. Şi în campania electorală se gudurau, promiteau marea cu sarea...Ca la români!

Penibilă şi apariţia preşedintelui Iohannis la plantat de puieţi la Giurgiu (gestul ca atare e meritoriu) dar menirea lui ca şef al statului era şi este să oprească jaful din pădurile şi mai nou rezervaţiile naturale gen Parâng din România! Suntem cea mai mare exportatoare de masă lemnoasă din Europa! Oare chiar aşa de cretini ne crede?

Trist că se vorbeşte atât de puţin despre Revoluţia din decembrie 1989 şi morţii ei pentru libertăţile pe care le avem astăzi! Dar să ne mai mirăm, când aflu cu stupoare că se vor scoate din programa şcolară Istoria şi Geografia României! Stau şi mă întreb şi eu ca amicul meu: „Oare în ce ţară trăim?” Şi răspund tot eu: „În ţara pensiilor speciale şi a pensionării poliţiştilor la 45 de ani”!

Un An Nou fericit, cu sănătate, cu credinţă în mai bine!

P.S. Oare ce am putea alege bun din anul care tocmai pleacă, douăzeci, douăzeci cum ar spune Veorica?!

În CUVÂNT există SPERANȚĂ!

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Opinii


Gândul realizării unul număr special de revistă închinat în întregime debutanților din acest colț de țară m-a bântuit de multă vreme.
Fac parte din rândul celor care nu și-au uitat începuturile, iar aportul unor nume ca Geo Bogza, Eugen Barbu, Alexandru Boboc, Romul Munteanu, Henri Zalis sau Alexandru George în devenirea mea literară m-a mânat spre această mână întinsă mai tinerilor confrați.
Deși vremurile pandemice m-au încurcat mult în munca de găsire, chiar de descoperire a acestor voci și talente extrem de promițătoare, existența revistelor școlare a fost ușurătoare și îmbucurătoare, la fel îndestulătoarele biblioteci.
Așa am adunat între coperți caractere și destine aflate la început de drum, cel mai fraged vlăstar fiind Teodora Anastasia Calaidjoglu, cel mai vârstnic Cornelia Vaida.

Sfânt în țară și infractor în exterior

Scris de IR Roșiianu. Posted in Opinii


Johannis a fost criticat dur de OSCE pentru că a pactizat cu PNL la alegeri


Încă o dată s-a dovedit faptul că din exteriorul țării se vede mai bine ce mizerii face președintele Johannis în exercițiul funcției sale.
Bătrânii noștri spuneau că pe la noi se poartă băgarea „gunoiului sub preș”, ascunderea lui „după ușă”, sau că „ce știe tot satul, nu știe bărbatul”.

Scurt istoric, antecedente

Când PSD-ul condus atunci de Liviu Dragnea a taxat de fiecare dată aceste derapaje constituționale, președintele germanofil s-a victimizat și, pe românește, a crescut în sondaje, ca-n basme.

O bibliotecă într-o revistă – II

Scris de Petronela Apopei. Posted in Opinii


                   Am intitulat acest material „O bibliotecă într-o revistă – II” deoarece am surprins acest aspect în primul material referitor la revista „Teleormanul cultural”, din Roșiori de Vede, asupra căruia m-am aplecat în luna iulie a acestui an, constatând că denumirea dată se potrivește ca o mănușă, conținutului acestei publicații. Ajunsă la numărul 5 (14) / Anul IV (15 octombrie 2020), cu aproape același colectiv redacțional (îmbogățit cu câteva nume de colaboratori), revista vine în întâmpinarea cititorului cu noi provocări la frumos și distincție.
    Conform spuselor lui A. Malraux, „cultura este suma tuturor formelor de artă, de iubire și de gândire, care, pe parcursul secolelor, l-au ajutat pe om să fie tot mai puțin înrobit”, iar această revistă vine să susțină cu argumente această realitate. „Într-o lume improprie visului și poeziei”, vorba omului de cultură Ioan Romeo Roșiianu, e greu să crezi că omul se mai dedulcește la artă. Spiritul și cugetul nu pot fi încarcerate de reguli aberante, de piedici și necazuri, ele doresc înălțarea care caută frumosul și se îndreaptă cu aripi îngerești către el. Pandemia ce bântuie sufletele oamenilor se cere a fi eradicată tocmai prin nevoia de iubire.
„Mica bibliotecă teleormăneană” vine și de data aceasta în întâmpinarea fiecărui suflet cititor, cu alte noi provocări, respectând secțiunile cu care sunt obișnuiți lectorii fideli.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021