Legătura de tip cauză-efect dintre decreștinare și decivilizare

Scris de George PETROVAI. Posted in Religie


    Dacă regresul actualei civilizații (practic al tuturor civilizațiilor umane) este generat de legea nescrisă a celor trei „c”-uri (consum-confort-comoditate), progresul ei în faza prunciei, adolescenței și maturității raționale s-a datorat altor trei „c”-uri: credință-cultură-civilitate.
    Pe urmă, în pofida avertismentului creștin că „Banul este ochiul dracului” (Mântuitorul n-a pus niciodată mâna pe bani, iar creștinii Evului Mediu se fereau ca de foc să practice cămătăria, în schimb profitau din plin de banii necușeri ai cămătarilor evrei!), europenii și nord-americanii în primul rând, au făcut din ticălosul dicton „Time is money” (Timpul înseamnă bani) rampa lansării omului modern înspre anticreștinul țel de-a scoate parale chiar și din piatră seacă, nu în ultimul rând prin mijloace certate la cuțite cu Decalogul, legile în vigoare și omenia: poluare galopantă, războaie, căderi suspecte de guverne, jafuri planetare prin atotputernicele transnaționale (ele fiind inegalabile în făurirea iluziilor de întrajutorare și prosperitate generală) ș.a.m.d.

Domnul a dat, omul a stricat... (1)

Scris de George PETROVAI. Posted in Religie


    1.Despre om și necurmata lui ticăloșire
    Întrucât este înzestrat cu logică, limbaj articulat, rațiune și dorința de-a ști, omul (în primul rând științificul, dar și cel de rând) are la dispoziție fie creaționismul, fie evoluționismul, cele două modalități prin care el își poate satisface în parte curiozitatea despre tainica apariție a vieții și a Universului (lumea văzutelor și nevăzutelor): prima se bazează în totalitate pe încrederea acordată unor subtile concepții filosofice (Dao, Unul și perechea Yin-Yang de principii creatoare la chinezi, Unul sau oul cosmic la indieni, vechii egipteni și fenicieni, numărul la Pitagora, Unul sau zeul unic la Xenophan, Ființa sferică sau fără început și sfârșit la Parmenide, Rațiunea ordonatoare la Anaxagora, Demiurgul sau zeul suprem la Platon, Inteligența cosmică la Aristotel, Unul neoplatonicienilor),

Despre bibliile satanice, care induc în eroare şi redau blasfemic „Cuvântul lui Dumnezeu”

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Religie


„Greşelile dintr-o Biblie sunt o gravă abatere de la redarea corectă
a «Cuvântului care vine de la Dumnezeu»”. (N. Grigorie Lăcriţa)

Valoarea omului implicat în transmiterea „Cuvântului lui Dumnezeu” :
„Dacă omul redă corect „Cuvântul lui Dumnezeu” = 1.
Dacă omul mai studiază şi înţelege corect Biblia = 10.
Dacă omul mai trăieşte şi duhovniceşte = 100.
Dacă omul mai este şi propovăduitor al lui Dumnezeu = 1000.
Însă dacă omul redă greşit „Cuvântul lui Dumnezeu”, adică dacă dispare 1, rămân doar zerourile, rămâne cu 000, ceea ce înseamnă că «omul care redă greşit mesajul Divin este o nulitate», un ipocrit, un blasfemator, un individ care defăimează atât cele sfinte, cât şi sentimentele religioase. În timp ce matematica a demonstrat că „0 la orice putere este 0”, viaţa a demonstrat că «orice blasfemator ridicat la putere, sau la orice rang posibil, tot o nulitate rămâne !»” . (N. Grigorie Lăcriţa).

Ștergerea de pe fața pământului a omului, de către Dumnezeu

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Religie


Rezumat. Dumnezeu a zis: „Am să șterg de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut.” Și așa a făcut prin darea Potopului.

În Biblie, cartea Geneza, capitolul 4, versetele 6 - 24, se spune (sublinierile și culorile îmi aparțin):

„6 I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ și S-a mâhnit în inima Lui.”
7 Și Domnul a zis: «Am să șterg de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare și până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.»”
„11 Pământul era stricat înaintea lui Dumnezeu, pământul era plin de silnicie.

Politicienii ucraineni au propus interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse

Scris de DN. Posted in Religie


Politicienii ucraineni au propus un proiect de lege care ar urma să interzică activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei.
Parlamentarii vor ca Biserica Ortodoxă Rusă să nu mai poată acționa pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, proiectul include o interdicție completă a oricăror organizații religioase care sunt aliniate cu Biserica Ortodoxă Rusă, potrivit Sky News.
Recent, serviciile de securitate ucrainene au efectuat un raid la sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei.

Învățături din Biblie despre familie

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Religie


1. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup.” Acest mesaj din Biblie este înscris în: Geneza 2:24; Matei 19:5; Marcu 10:7; Efeseni 5:31, după cum urmează:
1.1. Geneza 2:24: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup.” „Va lăsa pe tatăl său şi pe mama sa” pot fi privite ca nişte cuvinte ale lui Dumnezeu Însuşi. Ele fac parte din declaraţia făcută de Dumnezeu la ceremonialul căsătoriei (vezi Matei 19,4.5). Aceste cuvinte exprimă cea mai adâncă unire fizică şi spirituală dintre un bărbat şi o femeie şi susţin înaintea lumii monogamia ca formă de căsătorie întocmită de Dumnezeu. Aceste cuvinte nu recomandă o renunţare la datoria şi respectul filial faţă de tată şi mamă, ci în primul rând se referă la faptul că afecţiunile bărbatului urmează să fie mai întâi faţă de soţia sa şi că prima lui datorie este faţă de ea. Iubirea lui pentru ea urma să crească, totuşi, cu siguranţă nu trebuia să anuleze o iubire cât se poate de îndreptăţită pentru părinţii lui. „Şi se vor face un singur trup”: exprimată în cuvinte clare unirea bărbatului şi femeii, existând ca atare într-o unire de corpuri, într-o comuniune de interese şi o reciprocitate de afecţiuni.

Papa Francisc a condamnat capriciile „copilărești” ale celor care declanșează războaie

Scris de DN. Posted in Religie


Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii religioși să ajute la readucerea lumii de pe „marginea unei prăpăstii delicate”, pentru că trebuie să contracareze capriciile „copilărești” ale celor puternici de a porni războaie.
Vorbind din Bahrain, Suveranul Pontif și-a țesut discursul în jurul rolului religiilor în promovarea păcii, a dezarmării și a justiției sociale.
Papa a declarat că, în timp ce lumea pare să se despartă ca două mări opuse, simpla prezență a liderilor religioși împreună este o dovadă că aceștia „intenționează să navigheze pe aceleași ape, alegând calea întâlnirii mai degrabă decât cea a confruntării”, notează Sky News.

Codex Gigas sau „Biblia Diavolului”. Ce secrete întunecate ascunde?

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Religie


Codex Gigas este un manuscris medieval miniatural, creat în mănăstirea benedictină din Podlažice, în Boemia, în prezent o regiune din actuala Republică Cehă.
Potrivit legendei, Codexul a fost creat de Herman cel Recluz, un călugăr benedictin care a trăit în apropierea orașului Chrudim în secolul al XIII-lea.
Herman și-a încălcat jurămintele monahale și a fost condamnat la imixtiune, fiind zidit de viu. El va fi eliberat după ce va termina o carte care să cuprindă toate cunoștințele pământești, o realizare care ar fi durat mulți ani.
Practica era de obicei rezervată celor care încălcau un jurământ de castitate, astfel de exemple fiind descrise în relatările istorice din secolul al XVII-lea.

Adam și Eva, cuplul original sau părinții rasei umane

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Religie


În Biblie există două relatări ale creației lor. Potrivit istoriei preoțești din secolul al V-lea sau al VI-lea î.Hr., Dumnezeu, în a șasea zi a Creației, a creat toate creaturile vii și, „după chipul Său”, pe om, atât „bărbat cât și femeie”.
Apoi, Dumnezeu a binecuvântat cuplul, le-a spus să fie „roditori și să se înmulțească” și le-a dat stăpânire peste toate celelalte ființe vii.
Potrivit narațiunii Yahwiste din secolul al X-lea î.Hr., Dumnezeu, sau Yahweh, l-a creat pe Adam într-un moment în care pământul era încă gol, formându-l din țărâna pământului și suflându-i „în nări suflare de viață”. Apoi, Dumnezeu i-a dat lui Adam Grădina Edenului primordială pentru a o îngriji, dar, sub pedeapsa cu moartea, i-a poruncit să nu mănânce din fructul ,,pomului cunoașterii binelui și răului”.

Patriarhul Kirill, aspru criticat de Papa Francisc: „Dumnezeu nu susține războiul”

Scris de DN. Posted in Religie


Dumnezeu nu susține războiul, a declarat miercuri, Papa Francisc, într-o aparentă critică la adresa patriarhului rus, potrivit Reuters.
Papa Francisc a declarat că Dumnezeu nu îndrumă religiile spre război, ceea ce reprezintă o critică implicită la adresa patriarhului ortodox rus Kirill, care susține invazia Ucrainei.
Aflat în Kazahstan, Papa Francisc s-a adresat celui de-al șaptelea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, o reuniune care reunește creștini, evrei, musulmani, budiști, hinduși și alte religii. Kirill ar fi trebuit să participe, dar s-a retras înainte de eveniment.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023