Politicienii ucraineni au propus interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse

Scris de DN. Posted in Religie


Politicienii ucraineni au propus un proiect de lege care ar urma să interzică activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei.
Parlamentarii vor ca Biserica Ortodoxă Rusă să nu mai poată acționa pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, proiectul include o interdicție completă a oricăror organizații religioase care sunt aliniate cu Biserica Ortodoxă Rusă, potrivit Sky News.
Recent, serviciile de securitate ucrainene au efectuat un raid la sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei.De ce vor ucrainenii interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse?

Oficialii ucraineni au anunțat că suspectează „activități subversive ale serviciilor speciale rusești” la complexul Pechersk Lavra din Kiev.
Deputatul Iryna Friz a declarat că scopul proiectului de lege este de a „preveni amenințările la adresa securității naționale a Ucrainei și de a asigura ordinea, deoarece, de prea mult timp, Biserica Ortodoxă Rusă a desfășurat activități antiucrainene și de sabotaj și a susținut toate acțiunile regimului criminal rus”.

https://www.descopera.ro/dnews/20227606-politicienii-ucraineni-au-propus-interzicerea-bisericii-ortodoxe-ruse

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024