Sălile de fitness – vaca de muls a Agenției Naționale Anti-Doping din România

Scris de Av. Simona Bădăluță. Posted in Justitie


*ANAD vrea să se convertească în poliția sălilor de fitness și să folosească banii din amenzi pentru îmbuibarea propriilor funcționari

* Un proiect de lege controversat a trecut pe ascuns prin Parlament, chiar în ziua moțiunii de cenzură! * Legea va permite Agenției Naționale Antidoping să testeze și să amendeze orice simplu cetățean dintr-o sală de sport, chiar dacă nu este sportiv profesionist! * Se intenționează ca ANAD să poată cotrobăi nestingherit în toate încăperile unei săli de sport, arogându-și practic un drept pe care nici organele de poliție nu îl au decât cu aprobarea unui judecător! * Interesele ANAD sunt doar pecuniare, vrând să stoarcă bani de la sălile de fitness prin taxe și cursuri obligatorii, sumele obținute astfel devenind venituri proprii ale instituției. * Cazul este fără precedent în Uniunea Europeană, fiind o încercare de a abuza financiar sălile de sport prin intermediul unei agenții guvernamentale!

România, printre ţările care au înregistrat scurgeri de metan, gaz mai puternic decât CO2

Scris de DN. Posted in Justitie


România se află pe lista ţărilor care au înregistrat scurgeri de metan, un gaz care este de 80 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon (CO2) în primii 20 de ani pe care îi petrece în astmosferă.
Folosind o cameră cu infraroşu de 100.000 de euro, echipa non-profit Clean Air Task Force (CATF) a descoperit scurgeri importate de metan în atmosferă la 123 de unităţi de petrol şi gaze din România, Austria, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, relatează Reuters.
În prezent, UE nu reglementează emisiile de metan în sectorul energetic, ceea ce înseamnă că companiile care gestionează site-urile chestionate de CATF nu încalcă legile din cauza scurgerilor sau a aerisirii.
În timp ce unele state membre solicită firmelor să raporteze unele emisii de metan, nu există un cadru general care să le oblige să monitorizeze scurgerile sau să le remedieze.

Inițiativă legislativă de acordare a unor vouchere culturale pentru elevi

Scris de PSD. Posted in Justitie


Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș a semnat inițiativa legislativă a parlamentarului Natalia Intotero (PSD), care prevede acordarea unor vouchere culturale pentru elevi, în sumă de 250 de lei. Aceste vouchere ar urma să fie acordate, anual, elevilor din clasele I – XII, începând cu anul școlar 2021 – 2022 și vor putea fi folosite doar în teatrele, muzeele, librăriile și instituțiile de cultură din România.
    ”România este una dintre puținele state ale Uniunii Europene care nu încurajează și nu susține educația culturală a tinerilor. Cuantumul propus, de 250 lei/an, poate acoperi cel puțin șapte bunuri culturale, iar banii investiți în educația elevilor sunt fonduri care se întorc în economia țării.

APC solicită ANPC-ului retragerea de la comercializare a douăzeci mărci de oţet

Scris de APC. Posted in Justitie


Oțeturile care au un conținut de acid acetic mai mare de 11 g/1000 ml trebuie marcate cu indicația următoare: "Atenție! A nu se consuma nediluat"!
15 lingurițe de zahăr în 100 ml oțet balsamic!
Unul din trei oțeturi conține aditivi alimentari!
Unul din 5 oțeturi este colorat cu caramel cu sulfit de amoniu!
Unul din 10 oțeturi conţine conservantul metabisulfit de potasiu!
PH-ul oteţului variază între 2,8 şi 3,20, iar un oţet cu un PH sub 2,75 este considerat a fi nenatural!

Pui de urs, ținut în captivitate de un bărbat din Borșa. Ministrul Mediului spune că este „un act de cruzime”

Scris de DN. Posted in Justitie


Un pui de urs a fost găsit ținut în captivitate în gospodăria unui maramureșean. În locuința bărbatului se aflau peste 40 de kilograme de carne ce par a fi de vânat.
Polițiștii din Maramureș au făcut, joi, trei percheziții domiciliare la locuința și dependințele unui bărbat de 59 de ani din Borșa.
Au fost ridicate peste 40 de kilograme de carne ce par a fi de vânat, o ursoaică de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.
Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș. Bărbatul de 59 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

Uniunea Europeană vrea despăgubiri record de la AstraZeneca

Scris de DN. Posted in Justitie


Un avocat al Uniunii Europene a acuzat miercuri compania AstraZeneca că nu şi-a respectat contractul cu blocul comunitar pentru furnizarea vaccinurilor COVID-19 şi a cerut unei instanţe belgiene să impună o amendă uriaşă companiei.
UE a acţionat compania în justiție în aprilie, după ce AstraZeneca a declarat că va livra doar 100 de milioane de doze din vaccinul său până la sfârşitul lunii iunie, în loc de 300 de milioane prevăzute în contract.
„AstraZeneca nici măcar nu a încercat să respecte contractul”, a spus avocatul UE Rafael Jafferali în fața unei instanţe din Bruxelles, în prima audiere a cazului, potrivit Reuters.
El a spus că UE doreşte ca despăgubire 10 euro pentru fiecare zi de întârziere pentru fiecare doză şi o sancţiune suplimentară de cel puţin 10 milioane de euro pentru fiecare încălcare a contractului.

Facebook nu va mai elimina afirmaţia că virusul COVID-19 a fost fabricat în laborator

Scris de DN. Posted in Justitie


 Facebook şi-a schimbat politica de interzicere a postărilor care sugerează că virusul COVID-19 a ieşit dintr-un laborator, pe fondul unei dezbateri reînnoite cu privire la originile virusului, ridicând noi întrebări cu privire la rolul reţelelor sociale în dezinformare.
Cea mai recentă mişcare a Facebook scoate în evidenţă provocarea şi răspunderea pe care cea mai mare reţea socială din lume o are de elimina conţinut fals şi dăunător, rămânând în acelaşi timp deschisă dezbaterilor.
„Având în vedere investigaţiile în curs privind originea COVID-19 şi în consultare cu experţi în sănătate publică, nu vom mai elimina afirmaţia că COVID-19 este fabricată de om din aplicaţiile noastre”, se menţionează în comunicat.

Deputat PSD Gheorghe Șimon: „Dreptate pentru morții COVID ascunși!”

Scris de PSD. Posted in Justitie


Gheorghe Șimon, deputat social democrat de Maramureș, le cere colegilor din opoziție să spună adevărul despre morții COVID. Numărul celor răspuși de boală este de fapt mult mai mare decât cifrele raportate oficial, dar nu s-a aflat despre măsluirea cifrelor decât după demisia Ministrului Sănătății. „Românii trebuie să afle cum e posibil să fie mii de morți în plus față de cei oficial recunoscuți. Numărul este enorm, 2300 neraportați și încă 3000 cu diagnostic secundar COVID, de care nu s-a știut până acum”, susține Gheorghe Șimon.

Parlamentarul susține că deputațiii PNL, USRPLUS, UDMR au perpetuat minciuna și prin votul lor, au întreținut frica și manipularea, ascunzând mii de morți COVID, dar adevărul trebuie să iasă la iveală.

Pudră de cacao cu sodă caustică!

Scris de APC. Posted in Justitie


Una din două mărci de pudră de cacao conţine E-uri!
Numai una din 10 mărci de pudră de cacao este ecologică!
8 din 10 mărci de pudră de cacao au un conţinut redus de grăsime!
2 din 10 mărci de pudră de cacao conţin sare adăugată, între 1,1 grame şi 2,5 grame sare per 100 grame produs! Conţinutul de sare prezent în mod natural în acest produs variază între 0,05 grame şi 0,08 grame!
2 din 10 mărci de pudră de cacao conţin zahăr adăugat, între 31,3 grame şi 36,5 grame zahăr per 100 grame produs! Conţinutul de carbohidraţi prezent în mod natural în acest produs variază între 8,7 grame şi 15,5 grame!

Acţiune judiciară contra companiei AstraZeneca, în Uniunea Europeană

Scris de DN. Posted in Justitie


 Comisia Europeană a anunţat, luni, lansarea unei acţiuni judiciare împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, pentru nerespectarea clauzelor contractuale, informează agenţia Associated Press.
„Comisia Europeană a iniţiat o acţiune judiciară împotriva companiei AstraZeneca, din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri”, a declarat luni Stefan De Keersmaecker, un purtător de cuvânt al instituţiei.
„Unele clauze contractuale nu au fost respectate, iar compania nu a putut oferi o strategie de furnizare a dozelor în timp util”, a argumentat Stefan De Keersmaecker.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021