Consilierii județeni au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Maramureș pe anul 2019

Scris de CJMM. Posted in Administratie


O ședință lungă de Consiliu Județean, care s-a întins pe parcursul a mai bine de cinci ore a avut loc marți, 23 aprilie 2019, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare. Cele 30 de proiecte aflate pe ordinea de zi, dar și cele trei puncte suplimentare au fost votate și aprobate de aleșii județeni. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care i-a avut alături pe vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și pe secretarul județului, Aurica Todoran.
    Cel mai important proiect adoptat pentru Maramureș și pentru maramureșeni a fost cel privind bugetul de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2019, un buget îndrăzneț, un buget care are în vedere continuarea investițiilor începute, dar și demararea unor proiecte noi. Astfel, în 2019, pe lângă faptul că aproximativ 200 de kilometri de drumuri județene vor intra în reabilitare, vor fi gândite proiecte pentru reabilitarea altor aproximativ 200 de kilometri de drum județean.

Totodată, au fost aprobate Ghidurile solicitantului pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acțiunilor în domeniile cultură, religie, tineret și sport, sumele aprobate fiind mult mai consistente decât cele din 2018. Mai mulți bani s-au alocat și instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, dar și tuturor celor care au arătat că își doresc să reabiliteze clădirile pe care le au în administrare.
    Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat că, în 2019, fondul de rezervă a fost stabilit la suma de trei milioane de lei. Din acești bani, în urma unui parteneriat care se va încheia cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș se dorește ca, până la începutul anului școlar 2019 – 2020, toate unitățile școlare din Maramureș să aibă toalete funcționale în clădirile în care se desfășoară cursurile și să fie desființate grupurile sanitare din curțile școlilor.
    Ședința a început prin votul dat în unanimitate pentru cele două proiecte de hotărâre care au privit acordarea titlului de Cetăţean de Onoare Înaltpreasfințitului Părinte Iosif Pop, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale și Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma,  Greco-Catolică.
    Aleșii județeni au votat pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici în cazul a patru drumuri județene

    Aleșii județeni au votat și pentru utilizarea excedentului anual al bugetului Judeţului Maramureş, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar, pe anul 2018, dar și pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile comunale, pe anul 2019. Totodată, s-a aprobat Bugetul de venituri şi cheltuieli la Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Maramureş”, pe anul 2019. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a precizat că, Aeroportul primește cei mai mulți bani pentru investiții, pentru a putea să achiziționeze toată aparatura necesară care să permită aterizarea oricăror aeronave în Maramureș, urmând să fie realizat și gardul perimetral necesar.
    S-a aprobat și Programul cultural prioritar al Judeţului Maramureş, pe anul 2019, semestrul I, dar și implementarea în parteneriat a proiectelor „Educaţia incluzivă – treaptă spre viitor: de la școala prietenoasă la comunitatea deschisă” și „Deschiderea şi funcţionarea în teritoriu a filialei S.T.C. a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020”. Proiectul „Împreună vom reuşi! - Salvarea copiilor cu risc de abandon şcolar prin educație incluzivă” va fi depus spre finanțare.
    În cadrul ședinței s-au adoptat și principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivele de investiții „Reabilitare DJ 188, Vișeul de Jos (DN18) – Bocicoel - Bogdan Vodă (DJ186)”, „Reabilitare DJ 186, Sector Vadu Izei – Oncești – Nănești - Bârsana (DJ185)”, „Reabilitare DJ 182B, Sector Baia Mare (Int. Strada Europa) - Satu Nou de Jos – Cătălina – Săcălășeni – Coaș (Int. DJ 182C)” și „Reabilitare traseu de drumuri interjudețene DJ193, Sector (Ardusat, Int. DJ 108A - limită Județ Satu Mare) – DJ 108A, Sector (Int. DJ193 - limită Judeţ Sălaj) Tronson DJ 108A, Sector (limită Județ Sălaj – Int. DJ 108D)”.
    Nu în ultimul rând s-a aprobat Organigrama și Statul de funcţii la Complexul Astronomic Baia Mare, dar și proiectul privind reorganizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Maramureş.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024