UK Bookmakers

Președintele CJ Maramureș a semnat două solicitări de finanțare pentru îmbunătățirea stării tehnice a drumurilor din Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Miercuri, 22 mai 2019, în debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a semnat două solicitări de finanţare care vizează  îmbunătăţirea stării tehnice a  drumurilor judeţene.
O primă solicitare de finanţare este adresată Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză – ”Reabilitare drumuri și sectoare de drumuri județene în judeţul Maramureș” conform OUG nr. 114/2018, ordonanţă care privește instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.           Drumurile și sectoarele de drumuri județene cuprinse sunt amplasate în județul Maramureș, astfel: DJ 188 Vișeul de Jos (int. DN 18) – Bocicoel – Bogdan Vodă (DJ 186) în lungime de 10,880 km (zona de nord-est a județului, între râurile Vișeu și Iza); DJ 186 sector Vadu Izei (DN 18) – Oncești –Nănești – Bârsana (DJ 185) în lungime de 13,347 km (zona de nord a județului de-a lungul râului Iza); DJ 182B  sector Baia Mare (int. strada Europa) – Satu Nou de Jos – Cătălina – Săcălășeni – Coaș (DJ 182C) în lungime de 11,360 km (zona centrală a județului zona sudică a municipiul Baia Mare), și DJ 108A sector limită Județ Sălaj – Țicău – Ulmeni – Tohat – Gârdani (int. DJ 108D) în lungime de 15,400 km (zona sud-estică a județului de-a lungul râului Someș).

Proiectul propune îmbunătăţirea stării tehnice a drumurilor judeţene propuse în proiect şi limitarea efectelor care conduc la avansarea degradării structurii rutiere şi la deteriorarea condiţiilor de mediu.
O a doua solicitare de finanţare este adresată Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză  ”Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene, în județul Maramureș conform OUG nr. 114/2018. Obiectivul proiectului prevede realizarea de covoare asflatice pe reţeaua de drumuri judeţene, în judeţul Maramureş în următoarele localităţi: Oarţa de Jos, Bicaz, Lăpuş, Băiuţ, Şişeşti, Săcălăşeni, Suciu de Sus, Tg. Lăpuş, Strâmtura, Botiza, Şieu, Poienile Izei, Satulung, Mireşu Mare, Deseşti, Ocna Şugatag, Petrova, Bistra, Bocicoiu Mare, Ariniş, Asuaju de Sus, Fărcaşa, Bogdan Vodă, Ieud, Ulmeni, Băiţa de sub Codru, Valea Chioarului, Boiu Mare, Vima Mică, Coroieni, Cupşeni, Baia Mare.

Gabriel Zetea: ”Solicităm o finanțare de aproape 300 de milioane de lei pentru reabilitarea unor noi tronsoane de drum județean”

”Obiectivul principal al acestui Consiliu Județean a fost, încă de la începutul mandatului, acela de a reabilita rețeaua de drumuri județene din Maramureș, dat fiind faptul că, în 27 de ani, s-au reabilitat doar 56 de km de drum. Avem șase tronsoane de drum județean care intră în reabilitare, unele intră în șantier luna viitoare, altele în două luni, însă în acest an se va începe execuția la toate cele șase tronsoane și în maximum doi ani trebuie să fie finalizate. Și am început să gândim noile proiecte pe viitoarele scheme de finanțare apărute pentru administrațiile locale, în special pe Fondul de Dezvoltare și Investiții aprobat prin Ordonanța 114. Am aprobat indicatori tehnico-economici în ședința trecută, iar acum putem depune cererile de finanțare către Comisia de Prognoză pentru noile tronsoane de drum, unele propuse pentru reabilitare, altele pentru covoare asfaltice. Și am considerat că este bine să semnez aceste solicitări în plenul Consiliului Județean, dat fiind că aceste proiecte le realizăm prin votul tuturor. Astfel, Proiectul de covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene în județul Maramureș înseamnă o investiție de 85 de milioane de lei plus TVA, rezultând un total de 102 milioane de lei, în trei etape: în anul 2019 solicităm un necesar de 42 de milioane de lei, în anul 2020, în etapa a două cerem 25 de milioane de lei, iar în ultima etapă, în anul 2021, suma necesară este de 34 de milioane de lei. În ceea ce privește reabilitări pe drumuri județene, sunt patru tronsoane de drum județean, două în sudul județului și două în nordul județului, deoarece încercăm să menținem un echilibru în Maramureșul Istoric și zona de sud, necesarul de finanțare fiind de 200 de miloane de lei”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020