A fost semnat contractul de management la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a semnat joi, 20 noiembrie, contractul de management al lui Ștefan Mariș, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani, până în noiembrie 2023.
”Am semnat contractul de management al unei noi instituții care s-a transformat radical după fuziunea cu Secția Școala Populară de Artă. Suntem, astăzi, un centru cultural puternic, cu un colectiv de 40 de profesioniști care își desfășoară activitatea pe două paliere esențiale. Primul este al cercetării culturii tradiționale, iar cel de-al doilea al învățământului vocațional. Proiectele sunt recunoscute la nivel național, iar aici aș aminti și revista științifică ”Memoria etnografică” sau cunoscutele tururi virtuale ale bisericilor de lemn din Țara Chioarului și Țara Lăpușului. Pe de altă parte, în activitatea de educație de la Secția Școala Populară de Artă începem să avem rezultate la concursurile la care participă elevii noștri.

Ca obiective de viitor ne dorim să înființăm o orchestră de muzică populară formată din elevii școlii, pentru a dovedi, în acest fel, că realizăm un proces educațional la cel mai înalt nivel. În privința cercetării vom continua activ în teren pentru a completă arhiva de specialitate, concomitent cu publicarea rezultatelor în reviste de specialitate și participarea la conferințele de profil organizate în România”, a declarat Ștefan Mariș, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a apreciat pozitiv activitatea din ultimii ani a acestei instituții culturale aflată în subordinea administrației județene, dorindu-i managerului Ștefan Mariș mult succes în toate proiectele întreprinse. ”Am fost mereu alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale la fel cum am fost alături și de Școala Populară de Artă, cele două instituții de cultură având asemănări și trăsături comune. Ambele au promovat valorile culturale, artistice, tradiționale și contemporane, autohtone și universale, pe plan comunitar, național și internațional prin intermediul spectacolelor, prin activitatea de instruire, formare și educație permanentă, precum și prin inițierea și desfășurarea proiectelor și a programelor cultural artistice, în vederea formării, educării și dezvoltării personale. Reorganizarea celor două instituții de cultură a avut ca principale obiective o politică unitară și o viziune strategică, respectiv centralizarea resurselor financiare, umane și materiale și exercitarea unui management unitar. Din acest motiv s-a dorit și o conducere unitară a activității, pentru a putea oferi perspectiva elaborării unor programe și proiecte care să utilizeze și să pună în valoare toate resursele de care dispune instituția și să acopere toate nevoile de cultură, pe categorii de beneficiari și tipuri de servicii oferite. În prezent, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, Ștefan Mariș a arătat că are un astfel de proiect de management și o viziune unitară, fapt pentru care îi doresc succes în toate proiectele pe care le va dezvolta pe viitor, proiecte care să facă cinste atât instituției pe care o reprezintă cât și Consiliului Județean”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024