Președintele Consiliului Județean Maramureș cere seriozitate și organizarea șantierelor la lucrările de execuție la Drumul Nordului

Scris de CJMM. Posted in Administratie


Având în vedere ritmul lent al lucrărilor de reabilitare a Drumului Nordului, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a convocat la discuții toți factorii implicați în derularea acestui proiect important pentru județ.
Președintele a cerut seriozitate din partea executantului. De asemenea, a solicitat termene clare care să fie respectate pentru fiecare etapă a  lucrărilor având în vedere disconfortul creat maramureșenilor, dar și faptul că se apropie sezonul rece, iar execuția lucrărilor va fi mult îngreunate din cauza temperaturilor scăzute.
Ionel Bogdan: ”Drumul Nordului este cel mai mare proiect al Consiliului Județean Maramureș. Din start lucrările au pornit cu 200 de zile întârziere. Conform contractului termenul de finalizare a fost stabilit pentru aprilie 2020, însă, în modul în care vă organizați, îmi este greu să cred că acest lucru va fi respectat. Acest proiect poate fi o carte de vizită pentru dumneavoastră, așa că vă cer seriozitate și organizare eficientă. În momentul de față am constatat în teren că lucrurile nu se îndreaptă înspre direcția dorită. Ați început foarte multe șantiere fără să finalizați niciunul dintre acestea”, a punctat președintele Consiliului Județean Maramureș.


Executantul proiectului a subliniat faptul că s-a făcut o restructurare la nivel managerial,  iar în momentul de față întreaga echipă a fost schimbată.
Josef Reisenbauer, manager director Implenia: ”Recunoaștem și noi că a existat o lipsă de organizare. Am luat măsuri însă este nevoie de timp pentru a le implementa. Încercăm să găsim soluții pentru problemele pe care și dumneavoastră le-ați constatat în teren. Vă garantăm însă că în perioada care urmează vom încerca să recuperăm o parte din întârzierile pe care le-am înregistrat pe contract. Față de graficul stabilit în primăvara și în vara acestui an avem o întârziere de 34% pe lotul I și de 9 procente pe lotul II”.
În momentul de față executantul lucrărilor a angrenat 167 de oameni și 75 de utilaje pentru a reuși să recupereze din întârzierile de execuție.

Conducerea Implenia susține că lucrările de asfaltare vor continua și în perioada următoare, atât cât vor permite condițiile meteorologice, însă nu se va face rabat de la calitate. Drumul Nordului are o lungime de 80 km și cuprinde tronsoanele Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – Șomcuta – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Vad – Lăschia – Făurești – Șurdești.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021