31 de produse, primele licențiate cu marca „Bun de Maramureș”

Scris de CJMM. Posted in Administratie


31 de produse reprezentative pentru județul Maramureș au obținut până în prezent licența de utilizare a mărcii ”Bun de Maramureș”, prin derularea Planului de acțiune pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș, elaborat de Consiliul Județean Maramureș în cadrul Proiectului FoodChains 4 Europe – FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa).
La finalul lunii octombrie 2020, asociația a încheiat analiza primelor cereri de licențiere cu marca “Bun de Maramureș” primite din partea unor producători locali din industria alimentară. Licențele de utilizare a mărcii au fost acordate pentru următoarele produse:

Conserve de legume / Murături: castraveți cu miere, murături asortate, zacuscă cu vinete
Dulceață: silvoiță, dulceața de ardei iute


Produse din carne: Mangalița - caltaboși, cârnați afumați, cârnați de casă, ceafă crud uscată, ciolan afumat, cotlet crud uscat, costiță afumată, costiță haiducească, jambon afumat, jumări, pate de casă, piept ardelenesc, salam crud uscat, salam de porc, slănină afumată, șunculiță ardelenească, tobă.
Produse de băcănie: untură condimentată la borcan, ulei floarea soarelui presat la rece, ulei semințe dovleac presat la rece, ulei de cătină presat la rece, ulei de măceșe presat la rece, ulei de nuci presat la rece, ulei semințe struguri presat la rece, ulei infuzat presat la rece, paste semințe dovleac și nuci.

Maramureșenii interesați de produsele locale, precum și toți cei care apreciază savoarea și calitatea produselor din județul nostru pot afla mai multe informații legate de produsele ”Bun de Maramureș”, accesând website-ul asociației: http://www.bundemaramures.ro/licenta.../produse-licentiate/

Producătorii maramureșeni din industria alimentară, interesați să-și includă produsele în sistemul de etichetare ”Bun de Maramureș”, sunt invitați să contacteze Asociația Bun de Maramureș: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021