Ionel Bogdan a oprit proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”

Scris de PSD. Posted in Administratie


Noul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan a decis, la începutul anului în curs, să oprească un proiect extrem de important al Maramureșului, platforma ”testaminmaramures.ro”, prin care 50.000 de maramureșeni aveau posibilitatea să se testeze, gratuit și voluntar, pentru depistarea infecției COVID-19. Demarat în 15 iulie 2020, de către fostul executiv al Consiliului Județean și susținut prin votul tuturor consilierilor județeni din mandatul trecut, proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” a fost considerat un real succes, fiind dat ca și exemplu de bune-practici la nivel național.
Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea a arătat că, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, în luna martie a anului 2020, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș a luat măsuri importante pentru siguranța populației, arătând că ”sănătatea populației nu are preț”. Mai mult, prin intermediul acestei platforme, medici, asistenți, cadre didactice, sportivi dar și cetățenii simpli ai Maramureșului au putut să fie testați gratuit, prin sistemul pooling, fără a cheltui sume importante de bani.


În raportul realizat sub coordonarea dr. Octavian Juma cu privire la gestionarea situației COVID-19 la nivel național se arată faptul că județul Maramureș este unul dintre cele care a reacționat cel mai bine la valul doi al pandemiei. Această concluzie este explicată prin faptul că autoritățile județene, conduse la acel moment de președintele Gabriel Zetea, au considerat oportună investiția în achiziționarea a patru aparate de testare Real Time PCR care funcționează, în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus, la Spitalul Municipal din Sighetu Marmației și la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Fondurile necesare pentru achiziționarea aparatelor și pentru dotarea laboratoarelor de biologie moleculară au fost acordate de fostul executiv al Consiliului Județean Maramureș, din fondurile proprii ale județului. Pe lângă aceste investiții în sănătate, fostul executiv al CJ a asigurat celor două spitale din subordine sumele necesare pentru achiziționarea materialelor de protecție necesare în lupta cu pandemia, dar și bani pentru investițiile necesare pentru buna funcționare a unităților medicale.
Din nefericire, noul șef al administrației județene, Ionel Bogdan nu reușește să mențină proiectele bune demarate de vechea conducere a instituției, iar proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” a fost oprit fără nicio explicație și fără informarea actualului Consiliu Județean Maramureș. În campania electorală pentru alegerile locale, Ionel Bogdan ”a inaugurat” un aparat Real Time PCR la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, aparat care nu funcționează nici în ziua de azi.
”Regret să aud că proiecte importante, gândite pentru binele tuturor maramureșenilor, sunt oprite fără nicio explicație de noul președinte al Consiliului Județean Maramureș. Testăm pentru sănătatea maramureșenilor este un proiect pe care l-am implementat tocmai pentru a veni în sprijinul populației care dorește să se testeze, gratuit și voluntar, fără a face parte din definiția de caz, situație în care sunt testați la recomandarea DSP Maramureș. Din păcate liberalii își arată încă o dată adevărata față și ne dovedesc că nici sănătatea și nici educația nu sunt importante pentru ei”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024